Укр Рус

Господарський кодекс України
Стаття 273. Особливості виконання договорів контрактації



Ст. 273 ГКУ від 16.01.2003 № 436-IV



1. Виробник повинен не пізніш як за п'ятнадцять днів до початку заготівлі продукції повідомити контрактанта про кількість і строки здачі сільськогосподарської продукції, що пропонується до продажу, та погодити календарний графік її здачі.

2. Контрактант зобов'язаний прийняти від виробника всю пред'явлену ним продукцію на умовах, передбачених у договорі. Нестандартну продукцію, яка швидко псується, придатну для використання у свіжому або переробленому вигляді, та стандартну продукцію, яка швидко псується, що здається понад обсяги, передбачені договором, контрактант приймає за цінами і на умовах, що погоджені сторонами.

3. У договорі контрактації можуть передбачатися обсяги сільськогосподарської продукції, приймання якої контрактант здійснює безпосередньо у виробника, та продукції, яка доставляється безпосередньо виробником торговельним підприємствам. Решта продукції приймається контрактантом на визначених договором приймальних пунктах, розташованих у межах адміністративного району за місцезнаходженням виробника.

4. Забезпечення виробників тарою та необхідними матеріалами для пакування продукції здійснюється у кількості, порядку та строки, передбачені договором.

5. Інші особливості виконання договорів контрактації встановлюються Положенням про контрактацію сільськогосподарської продукції, яке затверджується Кабінетом Міністрів України.

Стаття 1 ...271 272 273 274 275 ...418 

Перейти до статті
Скачать бесплатно Господарський кодекс України від 16.01.2003 № 436-IV 

Рекомендовані сторінки

Господарський кодекс України Стаття 274. Відповідальність за договором контрактації Господарський кодекс України Стаття 275. Договір енергопостачання



Додати коментар до ст.273 ГКУ від 16.01.2003 № 436-IV