Укр Рус

Кодекс законів про працю України
Стаття 66. Перерва для відпочинку і харчування



Ст. 66 КЗпПУ від 10.12.1971 № 322-VIII



Працівникам надається перерва для відпочинку і харчування тривалістю не більше двох годин. Перерва не включається в робочий час. Перерва для відпочинку і харчування повинна надаватись, як правило, через чотири години після початку роботи.

Час початку і закінчення перерви встановлюється правилами внутрішнього трудового розпорядку.

Працівники використовують час перерви на свій розсуд. На цей час вони можуть відлучатися з місця роботи.

На тих роботах, де через умови виробництва перерву встановити не можна, працівникові повинна бути надана можливість приймання їжі протягом робочого часу. Перелік таких робіт, порядок і місце приймання їжі встановлюються власником або уповноваженим ним органом за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) підприємства, установи, організації.

{ Стаття 66 із змінами, внесеними згідно з Указом ПВР N від 24.01.83; Законами N від 20.03.91, N 1096-IV від 10.07.2003 }

Стаття 1 ...64 65 66 67 68 ...265 

Перейти до статті
Скачать бесплатно Кодекс законів про працю України від 10.12.1971 № 322-VIII 

Рекомендовані сторінки

Скачать Закон України Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію Кодекс законів про працю України Стаття 67. Вихідні дні Кодекс законів про працю України Стаття 68. Вихідні дні на підприємствах, в установах, організаціях, пов'язаних з обслуговуванням населення Кодекс законів про працю України Стаття 70. Тривалість щотижневого безперервного відпочинку



Додати коментар до ст.66 КЗпПУ від 10.12.1971 № 322-VIII