Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова ВРУ № 105-VIII від 14.01.2015 Про відзначення 200-річчя з дня народження Михайла Вербицького

ПОСТАНОВА
Верховної Ради України


Про відзначення 200-річчя з дня народження Михайла Вербицького

4 березня 2015 року виповнюється 200 років з дня народження Михайла Вербицького - українського священика, композитора, диригента, громадського діяча, автора музики Державного Гімну України.

З метою виховання у громадян патріотизму, поваги до історії та державних символів України, враховуючи важливість постаті Михайла Вербицького для розвитку української державності та української культури, Верховна Рада України постановляє:

1. У 2015 році урочисто відзначити на державному рівні 200-річчя з дня народження Михайла Вербицького.

2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:

у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки і проведення заходів щодо відзначення 200-річчя з дня народження Михайла Вербицького;

у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити і затвердити план заходів щодо відзначення 200-річчя з дня народження Михайла Вербицького, вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення.

3. Рекомендувати Міністерству освіти і науки України, Міністерству молоді та спорту України провести наукові та науково-практичні конференції, круглі столи, присвячені життю та діяльності Михайла Вербицького.

4. Рекомендувати Львівській міській раді:

вирішити питання щодо встановлення пам’ятника Михайлу Вербицькому у місті Львові, де він жив та працював;

ініціювати підготовку наукових матеріалів та артефактів для створення музею Михайла Вербицького.

5. Рекомендувати Львівській обласній державній адміністрації та відповідним районним державним адміністраціям у Львівській області вирішити питання щодо встановлення пам’ятних дощок на фасадах культових споруд - церков села Завадів Яворівського району та села Старі Стрілки Старосамбірського району, де Михайло Вербицький був священиком.

6. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і діяльності Михайла Вербицького, та сприяти висвітленню державними засобами масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 200-річчя з дня його народження.

7. Запропонувати Українському державному підприємству поштового зв’язку "Укрпошта" випустити серію поштових марок, присвячених 200-річчю з дня народження Михайла Вербицького.

8. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.

9. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради України

В.ГРОЙСМАН

м. Київ
14 січня 2015 року
№ 105-VIII


Інші НПА

Постанова ВРУ №93-VIII від 13.01.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України Постанова ВРУ №90-VIII від 13.01.2015 Про повернення на доопрацювання проекту Закону України про енергетичну ефективність будівель Постанова ВРУ №89-VIII від 13.01.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку Постанова ВРУ №88-VIII від 13.01.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства Постанова ВРУ №86-VIII від 13.01.2015 Про направлення на доопрацювання Закону України \"Про внесення змін до Бюджетного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України\" Постанова ВРУ №82-VIII від 13.01.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Закону України \"Про судоустрій і статус суддів\" щодо удосконалення засад організації та функціонування судової влади відповідно до європейських стандартів Постанова ВРУ №81-VIII від 13.01.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про забезпечення права на справедливий суд Розпорядження КМУ №14 від 14.01.2015 Про призначення Гнидюк Н.А. заступником Міністра Кабінету Міністрів України - директором Урядового офісу з питань європейської інтеграції Розпорядження КМУ №13 від 14.01.2015 Про звільнення Гнидюк Н.А. з посади директора Урядового офісу з питань європейської інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України Розпорядження КМУ №15 від 09.01.2015 Про схвалення проекту Спільної заяви Уряду України та Уряду Федеративної Республіки Німеччина