Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Розпорядження Голова ВРУ № 574 від 17.04.2015 Про внесення змін до Розпорядження Голови Верховної Ради України від 19 квітня 2005 року № 536 Про розподіл обов\'язків між Керівником Апарату Верховної Ради України і заступниками Керівника Апарату Верховної Ради України

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

Голови Верховної Ради України

м. Київ

№ 574

17 квітня 2015 р.


Про внесення змін до Розпорядження Голови Верховної Ради України від 19 квітня 2005 року № 536 «Про розподіл обов'язків між Керівником Апарату Верховної Ради України і заступниками Керівника Апарату Верховної Ради України»

Внести зміни до Розпорядження Голови Верховної Ради України від 19 квітня 2005 року № 536 «Про розподіл обов'язків між Керівником Апарату Верховної Ради України і заступниками Керівника Апарату Верховної Ради України», виклавши його у такій редакції:

«Про розподіл обов'язків між Керівником Апарату Верховної Ради України і заступниками Керівника Апарату Верховної Ради України

1. Встановити такий розподіл обов'язків між Керівником Апарату Верховної Ради України і заступниками Керівника Апарату Верховної Ради України:

Керівник Апарату Верховної Ради України -
ЗАЙЧУК Валентин Олександрович

Забезпечує роботу Апарату Верховної Ради України (далі - Апарат) з виконання завдань, що належать до сфери діяльності Верховної Ради України та її органів, здійснює загальне керівництво і координацію роботи структурних підрозділів Апарату, їх участі у розробці законопроектів та здійсненні правової експертизи.

Забезпечує організаційну та технічну підготовку сесій Верховної Ради України, нарад у Голови Верховної Ради України.

Затверджує у межах своїх повноважень нормативні документи, що регламентують діяльність Апарату, його працівників, відповідає за виконання покладених на апарат завдань.

Забезпечує подання на підпис Голові Верховної Ради України актів, прийнятих Верховною Радою України. Готує для затвердження Положення про Апарат, подає Голові Верховної Ради України на затвердження положення про структурні підрозділи Апарату.

Вносить Голові Верховної Ради України пропозиції щодо структури та граничної чисельності Апарату, штатного розпису і чисельного складу підрозділів Апарату.

Вносить Голові Верховної Ради України пропозиції щодо призначення відповідних посадових осіб Апарату, вжиття до них заходів заохочення та накладення стягнень згідно з порядком добору, прийняття на роботу, переведення на іншу посаду, застосування дисциплінарних стягнень та звільнення з роботи в Апараті Верховної Ради України.

Зараховує (призначає) на посади та звільняє з посад помічників-консультантів народних депутатів України, які прикріплені для кадрового і фінансового обслуговування до Апарату інших працівників Апарату згідно з Порядком добору, прийняття на роботу, переведення на іншу посаду, застосування дисциплінарних стягнень та звільнення з роботи в Апараті Верховної Ради України.

Здійснює загальну політику щодо добору і розстановки кадрів в Апараті та формування кадрового резерву, організації навчання та підвищення кваліфікації працівників Апарату.

Організовує дотримання вимог охорони державної таємниці та ведення мобілізаційної роботи в Апараті.

Представляє Апарат у відносинах з державними органами, підприємствами, установами, організаціями, політичними партіями та громадськими об'єднаннями, зарубіжними установами і організаціями.

Координує роботу структурних підрозділів та установ:

Управління кадрів,

Першого відділу,

Сектору мобілізаційної роботи,

Дирекції телерадіопрограм,

Видавництва Верховної Ради України.

Виконує інші обов'язки за дорученням Голови Верховної Ради України.

Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України -
керуючий справами
КУЦИК Іван Маркович

Здійснює керівництво Управлінням справами Апарату Верховної Ради України та оперативне управління майном, що забезпечує діяльність Верховної Ради України.

Забезпечує розробку пропозицій до бюджетного запиту Апарату та кошторису Верховної Ради України, підприємств і організацій, що забезпечують її діяльність, здійснює контроль за їх виконанням.

Організовує здійснення фінансово-господарського і матеріально-технічного забезпечення діяльності Верховної Ради України та її Апарату;

забезпечення соціально-побутових, житлових та інших умов діяльності народних депутатів України і працівників Апарату Верховної Ради України відповідно до видатків, передбачених кошторисом Верховної Ради України. Укладає в межах своїх повноважень контракти і господарські договори. Вносить Голові Верховної Ради України пропозиції про призначення на посади та звільнення з посад керівників підпорядкованих Управлінню справами підприємств, укладення трудових договорів (контрактів). Відповідає за матеріально-технічне забезпечення діяльності тимчасових комісій Верховної Ради України.

Координує роботу Управління адміністративними будинками, інших підприємств і організацій, що забезпечують діяльність Верховної Ради України та її Апарату.

Виконує інші обов'язки за дорученням Голови Верховної Ради України, Керівника Апарату.

Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України
СЛИШИНСЬКИЙ Володимир Іванович

Відповідає за документальне забезпечення діяльності Верховної Ради України: підготовку на підпис Голові Верховної Ради України актів, прийнятих Верховною Радою України, їх випуск у встановленому порядку, організацію діловодства та архівної справи, тиражування документів, пов'язаних з діяльністю Верховної Ради України та її Апарату.

Відповідає за організацію роботи комп'ютеризованих систем і мереж, впровадження інформаційних технологій, здійснення заходів по запровадженню системи електронного парламенту.

Очолює Комісію з проведення конкурсів на заміщення вакантних посад державних службовців Апарату Верховної Ради України, Атестаційну комісію державних службовців Апарату Верховної Ради України, Експертну комісію Апарату Верховної Ради України з проведення експертизи цінності документів, Експертну комісію Апарату Верховної Ради України для проведення експертизи цінності секретних документів.

Координує роботу:

Головного управління документального забезпечення,

Управління комп'ютеризованих систем.

Виконує інші обов'язки за дорученням Голови Верховної Ради України, Керівника Апарату Верховної Ради України.

Заступник Керівника Апарату Верховної Ради України -
керівник Головного юридичного управління
ТЕПЛЮК Михайло Олексійович

Відповідає за правове забезпечення діяльності Верховної Ради України та її Апарату. Забезпечує здійснення правової експертизи законопроектів та проектів інших актів, що подаються на розгляд Верховної Ради України, законів, постанов, прийнятих Верховною Радою України; візування, розпоряджень Голови Верховної Ради України та Керівника Апарату Верховної Ради України, що містять правові норми; юридичного консультування комітетів Верховної Ради України на всіх стадіях підготовки проектів законів та інших актів, що приймаються Верховною Радою України; встановлення і розвитку зв'язків з правовими службами парламентів зарубіжних країн з питань парламентського права, розвитку і вдосконалення законодавства, законопроектної роботи, обміну досвідом; підготовки відповідних аналітичних матеріалів і пропозицій для Верховної Ради України.

Відповідає за організацію представництва Верховної Ради України та її Апарату в судових органах.

Здійснює керівництво Головним юридичним управлінням.

Координує роботу:

Головного науково-експертного управління,

Відділу зв'язків з органами правосуддя,

Інституту законодавства Верховної Ради України.

Виконує інші обов'язки за дорученням Голови Верховної Ради України, Керівника Апарату.

Заступник Керівника Апарату Верховної Ради України
ЯСЕНЧУК Юрій Васильович

Здійснює організаційне забезпечення діяльності Верховної Ради України. Організовує підготовку проектів порядку денного сесії та розкладів засідань Верховної Ради України, аналітичних матеріалів про стан їх реалізації, підготовку і проведення пленарних засідань Верховної Ради України та засідань її комітетів, тимчасових комісій, підготовку і проведення «години запитань до Уряду» та парламентських слухань у Верховній Раді України, матеріалів до засідань Погоджувальної Ради депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України (далі - Погоджувальна рада), підготовку зведених перспективних і поточних планів законопроектної роботи Верховної Ради України.

Координує діяльність секретаріатів комітетів Верховної Ради України, депутатських фракцій (депутатських груп) з організаційних питань; контролює стан реєстрації законопроектів, внесених на розгляд Верховної Ради України, та їх проходження у комітетах Верховної Ради України.

Координує роботу Головного організаційного управління.

Виконує інші обов'язки за дорученням Голови Верховної Ради України, Керівника Апарату.

Заступник Керівника Апарату Верховної Ради України
МАРТИНЕНКО Олександр Андрійович

Відповідає за організацію взаємодії Верховної Ради України та її Апарату з Кабінетом Міністрів України, Адміністрацією Президента України, центральними та місцевими органами влади, органами місцевого самоврядування.

Організовує роботу зі зверненнями громадян, депутатськими запитами та зверненнями, а також щодо здійснення контролю за виконанням актів Верховної Ради України, протокольних доручень Верховної Ради України.

Організовує здійснення контролю за виконанням протокольних доручень Верховної Ради України та дотриманням термінів розгляду запитів народних депутатів України.

Очолює Конкурсну комісію на участь у Програмі стажування в Верховній Раді України.

Координує роботу:

Управління по зв'язках з місцевими органами влади і органами самоврядування,

Відділу з питань звернень громадян,

Відділу контролю.

Виконує інші обов'язки за дорученням Голови Верховної Ради України, Керівника Апарату.

Заступник Керівника Апарату Верховної Ради України

Відає питаннями розвитку міжпарламентських зв'язків та зв'язків з іншими міжнародними організаціями, підготовки матеріалів з питань зовнішньополітичної діяльності Верховної Ради України, забезпечення ділових зв'язків з дипломатичними місіями в Україні та представництвами України за кордоном.

Відповідає за інформаційне забезпечення діяльності Верховної Ради України, висвітлення її діяльності в електронних і друкованих засобах масової інформації, організацію видавничої справи. Забезпечує організацію зв'язків із засобами масової інформації; взаємодію з друкованими засобами масової інформації Верховної Ради України (газета «Голос України», журнал «Віче»), виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Відповідає за забезпечення роботи Комісії у справах колишніх партизанів Великої Вітчизняної Війни.

Координує роботу:

Управління забезпечення міжпарламентських зв'язків,

Інформаційного управління,

Прес-служби,

Виконує інші обов'язки за дорученням Голови Верховної Ради України, Керівника Апарату.

Голова Верховної Ради України

В.ГРОЙСМАН



Інші НПА

Розпорядження Голова ВРУ №573 від 17.04.2015 Про Порядок організації та проведення особистого прийому громадян у Верховній Раді України Розпорядження Голова ВРУ №393 від 11.05.2011 Про забезпечення виконання Закону України Про доступ до публічної інформації в Апараті Верховної Ради України Розпорядження Голова ВРУ №11 від 09.01.2007 Про Порядок роботи із зверненнями громадян у структурних підрозділах апарату Верховної Ради України Постанова КМУ №205 від 15.04.2015 Про внесення змін до Правил застосування спеціальних засобів військовослужбовцями Військової служби правопорядку у Збройних Силах України під час здійснення службових обов’язків Постанова КМУ №206 від 15.04.2015 Про внесення зміни у додаток до Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення Розпорядження КМУ №372 від 17.04.2015 Питання спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку системного проекту Друга позика на політику розвитку Розпорядження КМУ №374 від 15.04.2015 Про погодження наказу Фонду державного майна від 27 березня 2015 р. № 442 Постанова КМУ №198 від 15.04.2015 Про визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України Постанова КМУ №201 від 15.04.2015 Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України Постанова КМУ №239 від 28.02.2011 Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підготовки та участі національних збірних команд в Олімпійських, Юнацьких Олімпійських та Європейських іграх