Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Розпорядження Голова ВРУ № 636 від 28.04.2015 Про деякі питання дотримання прав, виконання обов\'язків та посилення відповідальності народного депутата України у Верховній Раді України

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

Голови Верховної Ради України

м. Київ

№ 636

28 квітня 2015 р.


Про деякі питання дотримання прав, виконання обов'язків та посилення відповідальності народного депутата України у Верховній Раді України

З метою забезпечення дотримання прав, виконання обов'язків та посилення відповідальності народного депутата України у Верховній Раді України під час проведення пленарних засідань Верховної Ради України відповідно до Регламенту Верховної Ради України та законів України «Про комітети Верховної Ради України», «Про статус народного депутата України» та відповідно до статті 88 Конституції України:

1. Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України підготувати пропозиції щодо внесення змін до Регламенту Верховної Ради України, передбачивши посилення контролю за використанням електронної системи підрахунку голосів картками народними депутатами України, зокрема в частині фіксування фактів відсутності голосування «за», «проти» або «утримався» (більше п'яти голосувань поспіль) під час відкритого голосування за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками.

2. Комітетам Верховної Ради України, Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації не допускати проведення своїх засідань одночасно з пленарними засіданнями Верховної Ради України, крім випадків визначених частиною четвертою статті 9 Регламенту Верховної Ради України.

3. Керівнику Апарату Верховної Ради України забезпечити:

належний контроль за дотриманням встановлених вимог щодо здійснення відряджень народними депутатами України у тижні, відведені для пленарних засідань Верховної Ради України;

внесення змін до графіку проведення брифінгів для забезпечення широкого висвітлення діяльності усіх депутатських фракцій (депутатських груп), позафракційних народних депутатів України з урахуванням того, що відповідно до частини третьої статті 19 Регламенту Верховної Ради України у вівторок та четвер тижня, відведеного для пленарних засідань, якщо не прийнято (ad hoc) іншого рішення Верховної Ради, протягом дня проводяться два засідання: ранкове - з 10 до 14 години з перервою з 12 години до 12 години 30 хвилин і вечірнє - з 16 до 18 години, а у середу та п'ятницю проводяться лише ранкові засідання;

оприлюднення на стартовій сторінці офіційного веб-сайту Верховної Ради України інформації щодо відсутності без поважних причин народних депутатів України на пленарних засіданнях Верховної Ради України та на засіданнях комітетів Верховної Ради України, Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації.

4. Пункт 1.7 Положення про порядок підготовки і оформлення службових відряджень, в межах України та за кордон народних депутатів України, їх помічників-консультантів і працівників апарату Верховної Ради України, затвердженого Розпорядженням Голови Верховної Ради України від 6 червня 2000 року № 490 викласти у такій редакції:

«1.7 Усі інші відрядження народних депутатів України, пов'язані із здійсненням депутатських повноважень, повинні мати належне обґрунтування і оформлюються розпорядженням Голови Верховної Ради України.

У тижні, відведені для пленарних засідань Верховної Ради України, відповідно до календарного плану роботи чергової сесії Верховної Ради України, відрядження народних депутатів України не здійснюється, крім відряджень для участі в офіційних парламентських делегаціях України або згідно із рішенням Верховної Ради України».

5. Визнати таким, що втратило, чинність Розпорядження Голови Верховної Ради України «Про порядок здійснення відряджень народних депутатів України» від 24 вересня 2009 року № 874.

Голова Верховної Ради України

В.ГРОЙСМАН



Інші НПА

Указ Президент №244 від 27.04.2015 Про невідкладну евакуацію громадян України з території Федеративної Демократичної Республіки Непал Указ Президент №245 від 28.04.2015 Про присвоєння В. Шевальову дипломатичного рангу Надзвичайного і Повноважного Посла Указ Президент №246 від 28.04.2015 Про ліквідацію деяких консультативно-дорадчих органів, утворених Президентом України Указ Президент №212 від 24.03.2012 Про Стратегію державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та першочергові заходи щодо її реалізації Розпорядження КМУ №404 від 22.04.2015 Про погодження наказу Фонду державного майна від 14 квітня 2015 р. № 541 Розпорядження КМУ №405 від 22.04.2015 Про погодження наказу Фонду державного майна від 14 квітня 2015 р. № 542 Розпорядження КМУ №409 від 29.04.2015 Про виділення коштів для здійснення невідкладної евакуації громадян України з території Федеративної Демократичної Республіки Непал Розпорядження КМУ №402 від 22.04.2015 Про схвалення розроблених Міністерством інфраструктури планів імплементації деяких актів законодавства ЄС у сфері організації робочого часу моряків Розпорядження КМУ №408 від 22.04.2015 Про уповноваження Міністра інфраструктури на підписання Протоколу про сталий транспорт до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат Розпорядження КМУ №403 від 22.04.2015 Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на 2015 рік