Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ МОНмолодьспорт № 642 від 30.05.2012 Про затвердження Положення про Чемпіонати України з видів спортивного туризму

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

НАКАЗ

30.05.2012  № 642





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
18 червня 2012 р.
за № 992/21304


Про затвердження Положення про Чемпіонати України з видів спортивного туризму

Відповідно до статті 4 Закону України «Про позашкільну освіту», підпункту 14 пункту 4 Положення про Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, затвердженого Указом Президента України від 08 квітня 2011 року № 410, з метою формування здорового способу життя та пропаганди спортивного туризму серед дітей, підвищення рівня туристської майстерності учасників Чемпіонатів та безпеки проведення туристських подорожей НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Положення про Чемпіонати України з видів спортивного туризму, що додається.

2. Департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України (Супрун В.В.) подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Жебровського Б.М.

Тимчасово виконуючий
обов’язки Міністра


Є.М. Суліма










ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства освіти
і науки, молоді та спорту
України
30.05.2012 № 642





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
18 червня 2012 р.
за № 992/21304


ПОЛОЖЕННЯ
про Чемпіонати України з видів спортивного туризму

І. Загальні положення

1.1. Це Положення визначає порядок організації та проведення Чемпіонатів України серед юнаків з видів спортивного туризму (далі - Чемпіонати), їх організаційне, методичне і фінансове забезпечення, порядок участі в Чемпіонатах і визначення переможців.

1.2. Основними завданнями Чемпіонатів є:

організація змістовного активного відпочинку дітей;

популяризація здорового способу життя та пропаганди спортивного туризму серед дітей;

підвищення рівня туристської майстерності учасників Чемпіонатів та безпеки проведення туристських подорожей;

зміцнення дружніх зв’язків юних туристів України, виховання у них почуття любові до рідної землі, свого народу;

визначення найсильніших спортсменів та туристських спортивних команд.

1.3. Безпосередня організація та проведення Чемпіонатів покладаються на Український державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді та позашкільний навчальний заклад, що відповідає за організацію туристсько-краєзнавчої роботи в регіоні, де проводиться відповідний Чемпіонат.

1.4. Чемпіонати України серед юнаків зі спортивного туризму проводяться:

з пішохідного туризму - щорічно;

з велосипедного та гірського туризму - в непарні роки;

з лижного та водного туризму - в парні роки.

Місце та строки проведення Чемпіонатів визначаються в плані міжнародних та Всеукраїнських заходів з учнівською та студентською молоддю, які затверджуються наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

1.5. Чемпіонати проводяться в три етапи:

I (перший) етап - районний (міський);

II (другий) етап - обласний (в Автономній Республіці Крим - республіканський, у містах Києві та Севастополі - міські);

III (третій) етап - Всеукраїньский.

1.6. Порядок проведення III етапу Чемпіонатів визначає Український державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді відповідно до цього Положення.

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управління освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій відповідно до цього Положення розробляють правила (умови) проведення I, II етапів Чемпіонатів, якими визначається кількісний склад, місце та інші питання проведення Чемпіонатів з урахуванням місцевих можливостей.

ІІ. Учасники Чемпіонатів

2.1. До участі у Чемпіонатах допускаються учасники, які мають необхідну спортивну кваліфікацію.

Вік учасників, які беруть участь в III етапі Чемпіонату, щороку визначається Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді.

2.2. До участі в III етапі кожного Чемпіонату від Автономної Республіки Крим, областей України, міст Києва та Севастополя, Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді допускається по одній команді. Виходячи з рівня розвитку окремих видів туризму та фінансово-організаційних можливостей, можуть бути допущені додаткові команди регіонів та/або окремих навчальних закладів.

2.3. Склад команд для участі в III етапі кожного Чемпіонату визначається Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді для кожного окремого Чемпіонату, виходячи з правил (умов) проведення Чемпіонату та фінансово-організаційних можливостей.

2.4. Вік учасників та склад команд для участі в I та II етапах Чемпіонату визначаються наказами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

2.5. Представники та тренери команди забезпечують безпеку життя і здоров'я членів команди.

ІІІ. Програма Чемпіонатів

3.1. Програма III етапу кожного Чемпіонату (перелік дистанцій, їх клас) визначається Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді.

3.2. Програми I та II етапів Чемпіонату визначаються наказами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій з урахуванням програми III етапу та місцевих можливостей.

IV. Документація та строки її подання

4.1. Після прибуття на місце проведення III етапу Чемпіонату подаються:

іменна заявка команди;

паспорти учасників, яким на час відкриття Чемпіонату виповнилося 16 років (для осіб молодших 16 років - свідоцтво про народження або проїзний документ дитини для виїзду за кордон);

для учасників, які за віком не мають паспортів або проїзних документів дитини для виїзду за кордон, - учнівські квитки за поточний навчальний рік (в разі проведення Чемпіонату під час літніх канікул - за попередній навчальний рік) або студентські квитки;

посвідчення про присвоєння спортивного розряду (звання);

медичні довідки про відсутність інфекційних хвороб і контакту з інфекційними хворими.

4.2. Перелік документів, які подаються для участі в I та II етапах Чемпіонатів, визначається організаторами відповідних змагань.

V. Підведення підсумків та нагородження

5.1. Результат у загальнокомандному заліку III етапу кожного Чемпіонату визначається за найменшою сумою місць, що посіла команда в окремих видах програми.

5.2. Порядок підведення підсумків в окремих видах програми III етапу Чемпіонатів визначається Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді.

5.3. Команди, що посіли 1 - 3 місця в загальнокомандному заліку та в окремих видах програми III етапу Чемпіонатів, нагороджуються кубками та дипломами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

5.4. Учасники команд, що посіли 1 - 3 місця в окремих видах програми та в загальнокомандному заліку III етапу Чемпіонатів та учасники, які посіли 1 - 3 місця в особистому заліку (якщо такий передбачений програмою III етапу Чемпіонату) окремо серед юнаків та серед дівчат, нагороджуються дипломами Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді та медалями.

5.5. Тренери команд, що посіли 1 - 3 місця у загальнокомандному заліку та в окремих видах програми III етапу Чемпіонатів, нагороджуються дипломами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та медалями.

5.6. Порядок нагородження переможців I та II етапів Чемпіонатів визначається організаторами відповідних Чемпіонатів.

VI. Порядок прийому команд та фінансування

6.1. Порядок прийому команд, вимоги до них та особливості фінансування III етапу Чемпіонатів визначаються щорічно Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді за погодженням з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України в межах бюджетних коштів, призначених Українському державному центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

6.2. Витрати на організацію та проведення Чемпіонатів здійснюються в межах відповідних асигнувань, а також коштів, не заборонених законодавством.

Директор департаменту
професійно-технічної освіти


В.В. Супрун


Інші НПА

Наказ Мінмолодьспорт №1305 від 24.04.2014 Про затвердження Кваліфікаційних норм та вимог Єдиної спортивної класифікації України з неолімпійських видів спорту Наказ Мін'юст №2200/5 від 03.11.2015 Про затвердження Змін до Порядку подання до Адміністрації Президента України матеріалів за клопотаннями засуджених про помилування та виконання указів Президента України про помилування Постанова Правління НБУ №762 від 03.11.2015 Про затвердження Порядку купівлі/продажу цінних паперів України шляхом ініціювання аукціонів на торговельних майданчиках фондових бірж Розпорядження Нацкомфінпослуг №2372 від 01.10.2015 Про затвердження Порядку застосування санкцій, передбачених Законом України Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, пред’явлення вимог та здійснення контролю за їх виконанням Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, та визнання такими, що втратили чинність, деяких розпоряджень Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України Постанова ВРУ №763 від 10.11.2015 Про внесення змін до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання Постанова ВРУ №764 від 10.11.2015 Про проекти законів України щодо наукової та науково-технічної діяльності Постанова ВРУ №768 від 10.11.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України щодо негайного розгляду судами позовів про примусове видворення або щодо затримання з метою ідентифікації та забезпечення примусового видворення іноземців та осіб без громадянства або забезпечення передачі іноземців та осіб без громадянства відповідно до міжнародних договорів про реадмісію Постанова ВРУ №773 від 10.11.2015 Про зняття з розгляду проекту Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реалізації рекомендації, наданої в рамках виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України, стосовно забезпечення функціонування Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів Постанова КМУ №905 від 09.11.2015 Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 31 січня 1992 р. № 47 і від 8 травня 1993 р. № 340 Постанова КМУ №907 від 09.11.2015 Про внесення змін до Порядку здійснення оптової та роздрібної торгівлі транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери