Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ МОНмолодьспорт № 912 від 13.08.2012 Про впорядкування умов оплати праці окремих категорій працівників Міжнародного дитячого центру-комплексу "Золотий ключик"

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
 
НАКАЗ
 
13.08.2012  № 912
 
 
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
29 серпня 2012 р. 
за № 1447/21759
 
Про впорядкування умов оплати праці окремих категорій працівників Міжнародного дитячого центру-комплексу "Золотий ключик"
 
На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року № 1298 "Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери" (із змінами) та з метою упорядкування умов оплати праці окремих категорій працівників Міжнародного дитячого центру-комплексу "Золотий ключик" НАКАЗУЮ:
 
1. Затвердити:
 
Розміри тарифних розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери (додаток 1);
 
схеми тарифних розрядів посад (професій) окремих категорій працівників Міжнародного дитячого центру-комплексу "Золотий ключик" (додаток 2).
 
2. Надати право Генеральному директору Міжнародного дитячого центру-комплексу "Золотий ключик" в межах затвердженого фонду оплати праці:
 
2.1 установлювати:
 
а) працівникам конкретні розміри посадових окладів відповідно до схем, затверджених цим наказом;
 
б) посадові оклади заступників Генерального директора на 5-15 відсотків, головного бухгалтера - на 10-30 відсотків, помічників керівника - на 30-40 відсотків нижче, ніж посадовий оклад відповідного керівника, визначений за схемами тарифних розрядів, затверджених цим наказом;
 
в) надбавки працівникам:
 
у розмірі до 50 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати, тарифної ставки):
 
за високі досягнення у праці;
 
за виконання особливо важливої роботи (на строк її виконання);
 
за складність, напруженість у роботі.
 
Граничний розмір зазначених надбавок для одного працівника не повинен перевищувати 50 відсотків посадового окладу.
 
У разі несвоєчасного виконання завдань, погіршення якості роботи і порушення трудової дисципліни зазначені надбавки скасовуються або зменшуються;
 
за почесні звання України, СРСР, союзних республік СРСР "народний" - у розмірі 40 відсотків, "заслужений" - 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати);
 
за спортивні звання "заслужений тренер", "заслужений майстер спорту" - у розмірі 20 відсотків, "майстер спорту міжнародного класу" - 15 відсотків, "майстер спорту" - 10 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).
 
Надбавки за почесні та спортивні звання встановлюються працівникам, якщо їхня діяльність за профілем збігається з наявним почесним або спортивним званням. За наявності двох або більше звань надбавки встановлюються за одним (вищим) званням. Відповідність почесного або спортивного звання профілю діяльності працівника на займаній посаді визначається керівником навчального закладу;
 
за знання та використання в роботі іноземної мови: однієї європейської - 10, однієї східної, угро-фінської або африканської - 15, двох і більше мов - 25 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).
 
Надбавка не встановлюється працівникам, для яких вимогами для зайняття посади передбачено знання іноземної мови, що підтверджено відповідним документом;
 
г) доплати працівникам:
 
у розмірі до 50 відсотків посадового окладу (тарифної ставки):
 
за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників;
 
за суміщення професій (посад);
 
за розширення зони обслуговування або збільшення обсягу виконуваних робіт.
 
Зазначені види доплат не встановлюються керівнику закладу, його заступникам, керівникам структурних підрозділів навчального закладу, їх заступникам;
 
у розмірі до 40 відсотків годинної тарифної ставки (посадового окладу) за роботу в нічний час за кожну годину роботи з 10-ї години вечора до 6-ї години ранку;
 
за вчене звання:
 
професора - у граничному розмірі 33 відсотки посадового окладу (ставки заробітної плати);
 
доцента, старшого наукового співробітника - у граничному розмірі 25 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).
 
Зазначена доплата встановлюється працівникам, якщо їхня діяльність за профілем збігається з наявним ученим званням. За наявності у зазначених працівників двох або більше вчених звань доплата встановлюється за одним (вищим) званням;
 
за науковий ступінь:
 
доктора наук - у граничному розмірі 25 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати);
 
кандидата наук - у граничному розмірі 15 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).
 
Зазначена доплата встановлюється працівникам, якщо їхня діяльність за профілем збігається з наявним науковим ступенем. За наявності у працівників двох наукових ступенів доплата встановлюється за одним (вищим) науковим ступенем.
 
Відповідність ученого звання та наукового ступеня профілю діяльності працівника на займаній посаді визначається керівником навчального закладу.
 
Документи, що засвідчують наявність наукового ступеня та вченого звання, повинні відповідати нормам і вимогам, передбаченим законодавством;
 
2.2 надавати працівникам Міжнародного дитячого центру-комплексу "Золотий ключик" матеріальну допомогу, в тому числі на оздоровлення, при наданні щорічної відпустки, у сумі не більше посадового окладу на рік, крім матеріальної допомоги на поховання;
 
2.3 здійснювати преміювання працівників Міжнародного дитячого центру-комплексу "Золотий ключик" відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи згідно із затвердженим порядком і розмірами преміювання працівників у межах коштів на оплату праці
 
3. Преміювання, установлення надбавок і доплат, передбачених цим наказом, надання матеріальної допомоги Генеральному директору Міжнародного дитячого центру-комплексу "Золотий ключик" здійснюються за рішенням Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України у межах наявних коштів на оплату праці.
 
4. Посадові оклади (ставки заробітної плати) та інші умови оплати праці працівників Міжнародного дитячого центру-комплексу "Золотий ключик", які не передбачені цим наказом, встановлюються на рівні посадових окладів (ставок заробітної плати) та інших умов оплати праці відповідних категорій працівників навчальних закладів галузі освіти.
 
5. У штатному розписі установи установити посадові оклади (тарифні ставки) працівників з 1 жовтня 2014 року відповідно в таких розмірах:
 
1 тарифного розряду - 1218 гривень;
 
2 тарифного розряду - 1223 гривні;
 
3 тарифного розряду - 1233 гривні;
 
4 тарифного розряду - 1243 гривні;
 
5 тарифного розряду - 1253 гривні;
 
6 тарифного розряду - 1263 гривні.
 
6. Департаменту економіки та фінансування (Даниленко С.В.) забезпечити державну реєстрацію цього наказу у Міністерстві юстиції України.
 
7. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
 
8. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра - керівника апарату Кулікова П. М.
 
Міністр     Д.В. Табачник
 
ПОГОДЖЕНО: 
 
Перший заступник 
Міністра соціальної політики України  В.І. Надрага 
 
Заступник Міністра фінансів України   С.О. Рибак 
 
Голова Центрального комітету 
Профспілки працівників освіти 
і науки України                       Г.Ф. Труханов
 
Перший заступник Голови 
Спільного представницького органу 
сторони роботодавців на національному рівні   О. Мірошниченко
 
Перший заступник Керівника 
Спільного представницького органу профспілок, 
заступник Голови Федерації профспілок України Г.В. Осовий
 
 
Додаток 1 
до наказу Міністерства 
освіти і науки, молоді 
та спорту України 
13.08.2012  № 912
 
РОЗМІРИ 
тарифних розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери
 

Тарифні розряди

Тарифні коефіцієнти

1

1

2

1,09

3

1,18

4

1,27

5

1,36

6

1,45

7

1,54

8

1,64

9

1,73

10

1,82

11

1,97

12

2,12

13

2,27

14

2,42

15

2,58

16

2,79

17

3

18

3,21

19

3,42

20

3,64

21

3,85

22

4,06

23

4,27

24

4,36

25

4,51

__________ 
Примітки:
 
       1. Посадові оклади (тарифні ставки) з 1 січня 2014 року розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду - 852 гривні. 
       Заробітна плата працівників, визначена з урахуванням зазначених посадових окладів, індексується відповідно до Закону України "Про індексацію грошових доходів населення".
 
       2. Посадові оклади (тарифні ставки) за розрядами Єдиної тарифної сітки визначаються шляхом множення окладу (ставки) працівника 1 тарифного розряду на відповідний тарифний коефіцієнт. У разі коли посадовий оклад (тарифна ставка) визначений у гривнях з копійками, цифри до 0,5 - відкидаються, від 0,5 і вище - заокруглюються до однієї гривні.
 
Додаток 2 
до наказу Міністерства 
освіти і науки, молоді 
та спорту України 
13.08.2012  № 912
 
СХЕМИ 
тарифних розрядів посад (професій) окремих категорій працівників Міжнародного дитячого центру-комплексу "Золотий ключик"
 
Керівні працівники, художній та артистичний персонал
 
Таблиця 1

Найменування посад (професій)

Тарифні розряди

Генеральний директор

17

Директор-розпорядник

16

Головний адміністратор

15

Начальники відділів, служб, цехів з основних видів діяльності (начальник відділу дитячої молодіжної моди, начальник декораційного цеху, начальник кравецького цеху, начальник технічної служби, начальник бутафорського цеху, начальник костюмерного цеху)

13-15

Начальники інших відділів, лабораторій, дільниць, змін, майстерень (начальник ремонтної майстерні, начальник механічної майстерні)

13-14

Керівник художній

15-16

Головний режисер

15-16

Головний художник

15-16

Режисер-постановник, художник-постановник, балетмейстер-постановник

14-15

Художники всіх спеціальностей

13-14

Завідуючий художньо-постановочної частини

13-14

Керівник музичної частини

13-14

Керівник літературно-драматургічної частини

13-14

Репетитор з вокалу, балету

12

Звукорежисер: 
вищої категорії 
І категорії 
ІІ категорії


13-14 
12-13 
12

 
Фахівці, технічні службовці, робітники
Таблиця 2

Костюмер, реквізитор, електрик 
1 кваліфікаційного розряду 
2 кваліфікаційного розряду 
3 кваліфікаційного розряду 
4 кваліфікаційного розряду 
5 кваліфікаційного розряду 
6 кваліфікаційного розряду







5

Адміністратор

4-5

Старший касир

4-6

Касир квитковий

4-5

Машиніст сцени 
3-го розряду 
4-го розряду 
5-го розряду


3-4 
4-5 
5-6

Контролер квитків

4

Садівник (квітникар)

1-3

Робітник сцени

1-3

Швейцар

1-2

Гардеробник

1-2

Монтувальник сцени

1-2

Підсобний робітник

1-2

Двірник

1-2

 



Інші НПА

Наказ МОНмолодьспорт №804 від 09.07.2014 Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 13 серпня 2012 року № 912 Наказ МОНмолодьспорт №2213/798 від 07.07.2014 Про затвердження форм Свідоцтва про закінчення дитячо-юнацької спортивної школи та Особистої картки спортсмена Наказ МОНмолодьспорт №779 від 01.07.2014 Про внесення змін до Порядку замовлення та видачі документів про вищу освіту державного зразка та додатків до них випускникам вищих навчальних закладів, розташованих на тимчасово окупованій території України, у 2014 році Наказ МОНмолодьспорт №655 від 28.05.2014 Про затвердження Порядку замовлення та видачі документів про вищу освіту державного зразка та додатків до них випускникам вищих навчальних закладів, розташованих на тимчасово окупованій території України, у 2014 році Наказ МОНмолодьспорт №764 від 27.06.2014 Про затвердження Положення про Міжнародний конкурс «Найкращий учитель української мови за кордоном» Наказ МОНмолодьспорт №759 від 26.06.2014 Про затвердження Змін до Умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2014 році Наказ МОНмолодьспорт №717 від 16.06.2014 Про затвердження Порядку організації проведення аукціонів у провадженні у справах про банкрутство та вимог до їх організаторів стосовно майна державних підприємств, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, та господарських товариств, державна частка в статутних капіталах яких перевищує 50 відсотків, повноваження з управління корпоративними правами держави щодо яких здійснює Міністерство освіти і науки України Наказ МОНмолодьспорт №285/602 від 20.08.2001 Про затвердження Інструкції про порядок заміщення вакантних посад командування (керівного складу), наукових, науково-педагогічних (педагогічних) працівників у вищих військових навчальних закладах (військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів) на конкурсній основі Постанова КМУ №489 від 01.10.2014 Про затвердження Порядку використання коштів державного бюджету для придбання паперу на виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень для підготовки і проведення голосування на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Наказ Мін'юст №1506/5 від 09.09.2014 Про повернення нормативно-правового акта без державної реєстрації для доопрацювання