Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ МОН № 299 від 16.03.2015 Деякі питання колегіальних робочих органів з питань визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

16.03.2015  № 299





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
31 березня 2015 р.
за № 356/26801


Деякі питання колегіальних робочих органів з питань визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання

Відповідно до статті 45 Закону України «Про вищу освіту», підпункту 5 пункту 4, підпунктів 1, 3 пункту 6 Положення про Міністерство освіти і науки України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 630, з метою забезпечення об’єктивного оцінювання сертифікаційних робіт учасників зовнішнього незалежного оцінювання НАКАЗУЮ:

1. Затвердити такі, що додаються:

1) Положення про предметну фахову комісію при Українському центрі оцінювання якості освіти;

2) Положення про експертну комісію з питань визначення результатів зовнішнього оцінювання, що використовуються під час прийому до навчальних закладів, при Українському центрі оцінювання якості освіти;

3) Положення про експертну комісію з питань визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання, що використовуються як державна підсумкова атестація, при Українському центрі оцінювання якості освіти.

2. Департаменту вищої освіти (Коровайченко Ю.М.) подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Совсун І.Р.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр

С. Квіт







ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства освіти
і науки України
16.03.2015 № 299





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
31 березня 2015 р.
за № 356/26801


ПОЛОЖЕННЯ
про предметну фахову комісію при Українському центрі оцінювання якості освіти

1. Це Положення визначає основні завдання та особливості діяльності предметної фахової комісії при Українському центрі оцінювання якості освіти (далі - предметна фахова комісія).

2. Предметна фахова комісія створюється з метою визначення передумов для об’єктивного оцінювання сертифікаційних робіт учасників зовнішнього незалежного оцінювання з певного предмета.

3. Предметна фахова комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами, нормативно-правовими актами Міністерства освіти і науки України, у тому числі цим Положенням, а також актами Українського центру оцінювання якості освіти.

4. До основних завдань предметної фахової комісії належать:

1) створення передумов для об’єктивного оцінювання сертифікаційних робіт учасників зовнішнього незалежного оцінювання;

2) ухвалення правильних відповідей до завдань сертифікаційної роботи у день проведення зовнішнього незалежного оцінювання з певного навчального предмета.

5. До складу предметної фахової комісії входять:

1) фахівці з числа працівників Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України (за згодою), Національної академії педагогічних наук України (за згодою), Українського центру оцінювання якості освіти;

2) педагогічні працівники загальноосвітніх навчальних закладів (учителі вищої категорії, учителі-методисти);

3) науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів.

6. Персональний склад предметної фахової комісії (не менше семи осіб) затверджується наказом Українського центру оцінювання якості освіти.

7. Організацію роботи предметної фахової комісії забезпечує її голова, який обирається на першому засіданні цієї комісії та не може бути працівником Українського центру оцінювання якості освіти.

8. Підготовку до засідань предметної фахової комісії забезпечує відповідальний секретар, який є працівником Українського центру оцінювання якості освіти та входить до складу комісії.

9. Український центр оцінювання якості освіти забезпечує умови для функціонування предметної фахової комісії.

10. Рішення предметної фахової комісії приймається більшістю голосів за умови присутності на засіданні не менше двох третин від загальної кількості членів комісії. У разі рівної кількості голосів «за» та «проти» приймається рішення, яке підтримав голова предметної фахової комісії.

11. Рішення предметної фахової комісії оформлюється протоколом, який підписується всіма членами цієї комісії та передається директору Українського центру оцінювання якості освіти.

12. Документи, необхідні для роботи предметної фахової комісії, зберігаються протягом одного року.

13. Залучення фахівців до роботи у предметній фаховій комісії здійснюється відповідно до статті 45 Закону України «Про вищу освіту».

Директор департаменту
вищої освіти


Ю.М. Коровайченко



Інші НПА

Наказ МОН №300 від 16.03.2015 Про затвердження Порядку визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання Наказ МОН №306 від 17.03.2015 Про затвердження Положення про золоту медаль «За високі досягнення у навчанні» та срібну медаль «За досягнення у навчанні» Наказ МОЗ №518/674 від 20.07.2009 Про забезпечення медико-педагогічного контролю за фізичним вихованням учнів у загальноосвітніх навчальних закладах Наказ Держстат №47 від 13.02.2015 Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Державного комітету статистики України від 22 лютого 2001 року № 102 Про затвердження Інструкції щодо складання державного статистичного спостереження за формою № 2-вод Звіт про наявність власних морських і річкових суден, вантажних та пасажирських причалів-набережних Наказ Мінмолодьспорт №748 від 19.03.2015 Про затвердження Змін до деяких наказів Міністерства молоді та спорту України Наказ Мінмолодьспорт №1333 від 27.12.2013 Про затвердження Кваліфікаційних норм та вимог Єдиної спортивної класифікації України з видів спорту інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору, слуху та розумового і фізичного розвитку Наказ Мінмолодьспорт №710 від 16.03.2015 Про затвердження Порядку погодження кандидатур претендентів на посаду керівника юридичної служби підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства молоді та спорту України Наказ Мінінфраструктури №91 від 16.03.2015 Про призупинення дії пунктів 3 та 5 Переліку морських, річкових портів України, капітани яких мають право видавати посвідчення особи моряка Наказ Мінтрансзв'язку №322 від 27.09.1993 ПЕРЕЛІК морських, річкових портів України, капітани яких мають право видавати посвідчення особи моряка Наказ Мінрегіон №42 від 02.03.2015 Про внесення змін до Положення про порядок передачі квартир (будинків), жилих приміщень у гуртожитках у власність громадян