Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ МОН № 299-b від 16.03.2015 ПОЛОЖЕННЯ про експертну комісію з питань визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання, що використовуються як державна підсумкова атестація, при Українському центрі оцінювання якості освіти

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства освіти
і науки України
16.03.2015 № 299





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
31 березня 2015 р.
за № 358/26803


ПОЛОЖЕННЯ
про експертну комісію з питань визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання, що використовуються як державна підсумкова атестація, при Українському центрі оцінювання якості освіти

1. Це Положення визначає основні функції та особливості діяльності експертної комісії з питань визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання, що використовуються як державна підсумкова атестація, при Українському центрі оцінювання якості освіти (далі - експертна комісія).

2. Експертна комісія створюється з метою забезпечення об’єктивного встановлення результатів зовнішнього незалежного оцінювання (далі - зовнішнє оцінювання) з певного предмета. 

3. Експертна комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами, нормативно-правовими актами Міністерства освіти і науки України, у тому числі цим Положенням, а також актами Українського центру оцінювання якості освіти.

4. Основним завданням експертної комісії є розроблення таблиці відповідності тестових балів оцінкам рівнів навчальних досягнень (за шкалою 1 - 12 балів) з певного предмета відповідно до Критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти, затверджених наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 13 квітня 2011 року № 329, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 11 травня 2011 року за № 566/19304.

5. До складу експертної комісії входять фахівці з числа працівників Міністерства освіти і науки, Національної академії наук (за згодою), Національної академії педагогічних наук (за згодою), Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти, загальноосвітніх навчальних закладів та інших установ і організацій.

6. Персональний склад експертної комісії (не менше семи осіб) затверджується наказом Українського центру оцінювання якості освіти.

7. Головою експертної комісії є директор Українського центру оцінювання якості освіти.

8. Підготовку до засідань експертної комісії забезпечує відповідальний секретар, який є працівником Українського центру оцінювання якості освіти та входить до складу експертної комісії.

9. Український центр оцінювання якості освіти забезпечує роботу експертної комісії.

10. Рішення експертної комісії приймається більшістю голосів за умови участі у засіданні не менше двох третин від загальної кількості членів експертної комісії. У разі рівної кількості голосів «за» та «проти» приймається рішення, яке підтримав голова експертної комісії.

11. Таблиця відповідності тестових балів оцінкам рівня навчальних досягнень (за шкалою 1 - 12 балів) та протокол засідання експертної комісії зберігаються протягом одного року.

12. Залучення фахівців до роботи в експертній комісії здійснюється відповідно до статті 45 Закону України «Про вищу освіту».

Директор департаменту
загальної середньої
та дошкільної освіти



Ю.Г. Кононенко



Інші НПА

Наказ МОН №299 від 16.03.2015 Деякі питання колегіальних робочих органів з питань визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання Наказ МОН №300 від 16.03.2015 Про затвердження Порядку визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання Наказ МОН №306 від 17.03.2015 Про затвердження Положення про золоту медаль «За високі досягнення у навчанні» та срібну медаль «За досягнення у навчанні» Наказ МОЗ №518/674 від 20.07.2009 Про забезпечення медико-педагогічного контролю за фізичним вихованням учнів у загальноосвітніх навчальних закладах Наказ Держстат №47 від 13.02.2015 Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Державного комітету статистики України від 22 лютого 2001 року № 102 Про затвердження Інструкції щодо складання державного статистичного спостереження за формою № 2-вод Звіт про наявність власних морських і річкових суден, вантажних та пасажирських причалів-набережних Наказ Мінмолодьспорт №748 від 19.03.2015 Про затвердження Змін до деяких наказів Міністерства молоді та спорту України Наказ Мінмолодьспорт №1333 від 27.12.2013 Про затвердження Кваліфікаційних норм та вимог Єдиної спортивної класифікації України з видів спорту інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору, слуху та розумового і фізичного розвитку Наказ Мінмолодьспорт №710 від 16.03.2015 Про затвердження Порядку погодження кандидатур претендентів на посаду керівника юридичної служби підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства молоді та спорту України Наказ Мінінфраструктури №91 від 16.03.2015 Про призупинення дії пунктів 3 та 5 Переліку морських, річкових портів України, капітани яких мають право видавати посвідчення особи моряка Наказ Мінтрансзв'язку №322 від 27.09.1993 ПЕРЕЛІК морських, річкових портів України, капітани яких мають право видавати посвідчення особи моряка