Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ Мінагрополітики України № 715 від 29.11.2006 Про затвердження Порядку проведення повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

29.11.2006  № 715





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
14 грудня 2006 р.
за № 1309/13183


Про затвердження Порядку проведення повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи

Відповідно до статті 13 Закону України "Про карантин рослин" НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок проведення повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи, що додається.

2. Головній державній інспекції з карантину рослин України (Костяк М.М.) в установленому порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Мельника С.І.

Міністр

Ю.Ф. Мельник


ПОГОДЖЕНО:

Голова Державного комітету України
з питань регуляторної політики та підприємництва




А.В. Дашкевич







ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мінагрополітики України
29.11.2006 № 715
(у редакції наказу Міністерства
аграрної політики
та продовольства України
від 21.10.2015 № 401)





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
14 грудня 2006 р.
за № 1309/13183


ПОРЯДОК
проведення повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи

I. Загальні положення

1. Цей Порядок, розроблений відповідно до Закону України “Про карантин рослин”, визначає процедуру проведення повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи.

2. Повторна фітосанітарна (арбітражна) експертиза об’єктів регулювання здійснюється на вимогу фізичних або юридичних осіб (далі - особа), що оскаржують результати попередньої фітосанітарної експертизи, яка проводилась вперше щодо цього об’єкта регулювання.

II. Порядок проведення повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи

1. Проведення повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи здійснюється за кошти особи, яка не погоджується з результатами попередньої фітосанітарної експертизи, відповідно до поданої до територіального органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері карантину та захисту рослин, заяви за місцем розташування вантажу з об’єктами регулювання.

2 Заява про оскарження результатів попередньої фітосанітарної експертизи подається у довільній формі протягом 48 годин після одержання висновку фітосанітарної експертизи разом із копією висновку фітосанітарної експертизи, з результатами якої не погоджуються.

Якщо результати повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи відрізняються від результатів попередньої фітосанітарної експертизи, застосовуються результати повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи.

3. Для проведення повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи використовуються об’єкти експертизи: заражений зразок об’єктів регулювання, якщо він не був використаний під час попередньої фітосанітарної експертизи, виявлений зразок-документ (шкідливі організми - комахи, кліщі, паразитичні нематоди, насіння бур’янів, мікропрепарати шкідливих організмів) згідно з вимогами чинного законодавства.

4. Повторна фітосанітарна (арбітражна) експертиза проводиться за вибором особи у фітосанітарній лабораторії, яка уповноважена центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері карантину та захисту рослин. Перелік уповноважених фітосанітарних лабораторій розміщується на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері карантину та захисту рослин.

5. Відповідно до поданої заяви територіальний орган центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері карантину та захисту рослин, видає направлення на проведення повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи (додаток 1), яке підписується керівником територіального органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері карантину та захисту рослин, або його заступником, скріплюється печаткою та підписується особою.

6. За направленням територіального органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері карантину та захисту рослин, особа забезпечує доставку об’єкта експертизи, який запакований та опломбований державним фітосанітарним інспектором в присутності особи та представника фітосанітарної лабораторії, яка проводила попередню фітосанітарну експертизу.

Час на доставку зразка не повинен перевищувати 48 годин від моменту його відбору.

7. Повторна фітосанітарна (арбітражна) експертиза проводиться протягом 24 годин з моменту подання об’єкта експертизи на аналіз, а у разі проведення складного аналізу - протягом 30 днів.

8. За результатами проведення повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи оформлюється висновок повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи (додаток 2).

Висновок повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи підписується керівником лабораторії, яка здійснювала повторну фітосанітарну (арбітражну) експертизу, або уповноваженою ним особою і скріплюється печаткою цієї лабораторії.

Висновок повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи оформлюється в трьох примірниках, кожний з яких має однакову юридичну силу, по одному для кожної зі сторін: особі, фітосанітарній лабораторії, яка здійснювала повторну фітосанітарну (арбітражну) експертизу, та територіальному органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері карантину та захисту рослин, який видав направлення на проведення повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи.

Головний державний інспектор з карантину рослин України


М.М.Костяк







Додаток 1
до Порядку проведення повторної
фітосанітарної (арбітражної) експертизи
(пункт 5 розділу ІІ)


НАПРАВЛЕННЯ
на проведення повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи




Додаток 2
до Порядку проведення повторної
фітосанітарної (арбітражної) експертизи
(пункт 8 розділу ІІ)


ВИСНОВОК
повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи


Інші НПА

Наказ Мінприроди №399 від 26.10.2015 Про затвердження Положення про екологічну освітньо-виховну роботу установ природно-заповідного фонду Наказ Мінприроди №414 від 29.10.2015 Про затвердження Положення про наукову та науково-технічну діяльність природних і біосферних заповідників та національних природних парків Наказ СБУ №670 від 20.10.2015 Про внесення змін до наказу Служби безпеки України від 20 лютого 2009 року № 95 Наказ СБУ №95 від 20.02.2009 Про затвердження Умов оплати праці працівників штабу Антитерористичного центру при Службі безпеки України, транспортних, соціально-побутових та експлуатаційно-ремонтних організацій, а також наукових, науково-дослідних та спеціалізованих установ Служби безпеки України Наказ МФУ №995/666 від 06.11.2015 Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Державного комітету фінансового моніторингу України та Департаменту спеціальних телекомунікаційних систем та захисту інформації Служби безпеки України від 11 вересня 2006 року № 173/104ДСК Постанова ВРУ №828 від 25.11.2015 Про проведення парламентських слухань на тему: Стан і перспективи забезпечення в Україні безпеки дорожнього руху Постанова ВРУ №829 від 25.11.2015 Про проведення парламентських слухань на тему: Реформи галузі інформаційно-комунікаційних технологій та розвиток інформаційного простору України Постанова ВРУ №830 від 25.11.2015 Про державну підтримку публікацій, наукових, освітніх та дослідницьких програм, спрямованих на висвітлення об’єктивної та достовірної інформації щодо агресії Російської Федерації проти України Закон України ВРУ №782 від 12.11.2015 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прозорості діяльності Антимонопольного комітету України Постанова ВРУ №808 від 24.11.2015 Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України щодо проведення земельних торгів