Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ Міноборони № 71 від 09.02.2006 Про впорядкування Умов оплати праці працівників спортивних організацій Збройних Сил України

 
МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ
 
Н А К А З
Міністра оборони України
 
09.02.2006 N 71
 
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
21 лютого 2006 р.
за N 157/12031

 
Про впорядкування Умов оплати
праці працівників спортивних
організацій Збройних Сил України
 
{ Із змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства оборони N 397 від 19.08.2014 }
 
З метою впорядкування Умов оплати праці працівників спортивних організацій Збройних Сил України та на виконання вимог постанов Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року N 1298 "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери" Н А К А З У Ю:
 
1. Затвердити:
Умови оплати праці працівників спортивних організацій Збройних Сил України, що додаються;
Показники для віднесення фізкультурно-спортивних споруд та спортивних клубів до груп за оплатою праці керівників, що додаються .
 
2. Керівникам спортивних організацій Збройних Сил України:
витрати, пов'язані із запровадженням умов оплати праці працівників спортивних організацій Збройних Сил України, здійснювати за рахунок та в межах фонду оплати праці, затвердженого у кошторисі;
у разі, коли посадові оклади окремих категорій працівників за Єдиною тарифною сіткою розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери збільшуються порівняно з посадовими окладами цих категорій працівників (визначеними без урахування підвищень, передбачених умовами оплати праці), що діяли до 1 вересня 2005 року, менше ніж на відсоток підвищення мінімальної заробітної плати з 1 вересня 2005 року чи в разі, коли вони зменшуються, таким категоріям працівників установлюється попередній посадовий оклад (без урахування підвищень, передбачених умовами оплати праці), підвищений на 7,1 відсотка;
посадові оклади, що були збережені згідно із законодавством, не збільшуються на відсоток підвищення мінімальної заробітної плати, якщо вони перевищують розміри посадових окладів, визначені за новими умовами оплати праці.
 
3. Наказ Міністра оборони України від 27 серпня 2001 року N 299 "Про впорядкування умов оплати праці працівників спортивних організацій Збройних Сил України", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 11 вересня 2001 року за N 806/5997 (зі змінами та доповненнями), уважати таким, що втратив чинність.
 
4. Контроль за виконанням наказу покласти на директора Департаменту фінансів Міністерства оборони України.
 
5. Наказ розіслати до окремої військової частини.
 
Міністр оборони України А.С.Гриценко
ПОГОДЖЕНО:
Міністерство праці та
соціальної політики України
Заступник Міністра Н.Іванова
Міністерство фінансів
України
Заступник Міністра В.Матвійчук
Голова Центрального комітету
Всеукраїнської профспілки
працівників Збройних Сил України Д.Мірошниченко

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністра оборони
України
09.02.2006 N 71
 
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
21 лютого 2006 р.
за N 157/12031

 
УМОВИ
оплати праці працівників спортивних
організацій Збройних Сил України

 
1. Умови оплати праці працівників спортивних організацій Збройних Сил України (далі - Умови) застосовуються з 1 вересня 2005 року для оплати праці працівників Центрального спортивного клубу Збройних Сил України, спортивних клубів (яхт-клубів) видів Збройних Сил України та оперативних командувань, спортивних комплексів та фізкультурно-спортивних споруд (палаців спорту, стадіонів, басейнів, стрільбищ, спортивних манежів, ковзанок, тирів тощо), спортивних баз, спортивних клубів з футболу та інших ігрових видів спорту, штатних спортивних команд, спеціалізованих дитячо-юнацьких шкіл олімпійського резерву та дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а також працівників фізкультурно-спортивних споруд військових частин, закладів, установ та організацій Збройних Сил України (далі - спортивні організації).
Умови поширюються на працівників фізичної культури і спорту, зайнятих в органах військового управління та військових комісаріатах, посади яких не передбачені схемами тарифних розрядів цих органів.
 
2. Розміри тарифних розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установлюються відповідно до схем тарифних розрядів і коефіцієнтів Єдиної тарифної сітки з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери від 27.04.2007 - застосовується з 1 квітня 2007 року }
 
3. Оплата праці працівників спортивних організацій здійснюється пропорційно відпрацьованому часу, виходячи з посадового окладу (ставки заробітної плати) з урахуванням підвищень, доплат, надбавок, премій та інших заохочувальних виплат, передбачених чинним законодавством.
 
4. Посадові оклади заступників керівників спортивних організацій, заступників керівників структурних підрозділів цих організацій установлюються на 5-15 відсотків, головних бухгалтерів - на 10-30 відсотків, помічників керівників - на 30-40 відсотків нижче ніж посадовий оклад відповідного керівника.
Конкретний розмір посадового окладу заступника (помічника) керівника та головного бухгалтера встановлюється шляхом пониження посадового окладу відповідного керівника на будь-який відсоток у зазначених межах.
 
5. У межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисах доходів і видатків, працівникам спортивних організацій установлюються:
надбавки:
у розмірі до 50 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати, тарифної ставки):
за високі досягнення у праці;
за виконання особливо важливої роботи (на строк її виконання);
за складність, напруженість у роботі.
Граничний розмір зазначених надбавок для одного працівника не повинен перевищувати 50 відсотків посадового окладу. Таке обмеження не поширюється на працівників національних закладів (установ).
У разі несвоєчасного виконання завдань, погіршення якості роботи і порушення трудової дисципліни зазначені надбавки скасовуються або зменшуються;
за почесні звання України, СРСР, союзних республік СРСР "народний" - у розмірі 40 відсотків, "заслужений" - 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати);
за спортивні звання "заслужений тренер", "заслужений майстер спорту" - у розмірі до 20 відсотків, "майстер спорту міжнародного класу" - 15 відсотків, "майстер спорту" - 10 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).
Зазначені надбавки встановлюються працівникам, якщо їх діяльність за профілем збігається з наявним почесним або спортивним званням. За наявності двох або більше звань надбавки встановлюються за одним (вищим) званням. Відповідність почесного або спортивного звання профілю діяльності працівника на займаній посаді визначається керівником установи, закладу або організації;
за знання та використання у роботі іноземної мови: однієї європейської - 10, однієї східної, угро-фінської або африканської - 15, двох і більше мов - 25 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).
Надбавка не встановлюється працівникам, для яких вимогами для зайняття посади передбачено знання іноземної мови, що підтверджено відповідними документами;
доплати:
у розмірі до 50 відсотків посадового окладу (тарифної ставки):
за виконання обов'язків тимчасово відсутніх працівників;
суміщення професій (посад);
розширення зони обслуговування або збільшення обсягу виконуваних робіт.
Доплати встановлюються працівникам, які виконують у тій самій організації поряд зі своєю основною роботою, обумовленою трудовим договором (контрактом), додаткову роботу за іншою посадою або обов'язки тимчасово відсутнього працівника без звільнення від своєї основної роботи.
Зазначені види доплат не встановлюються керівникам спортивних організацій, їх заступникам, керівникам структурних підрозділів цих організацій та їх заступникам;
за вчене звання: професора - у граничному розмірі 33 відсотки посадового окладу (ставки заробітної плати), доцента, старшого наукового співробітника - у граничному розмірі 25 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).
Зазначена доплата встановлюється працівникам, якщо їх діяльність за профілем збігається з наявним вченим званням. За наявності в зазначених працівників двох або більше вчених звань доплата встановлюється за одним (вищим) званням;
за науковий ступінь: доктора наук - у граничному розмірі 25 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати), кандидата наук - у граничному розмірі 15 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).
Зазначені доплати встановлюються працівникам, якщо їх діяльність за профілем збігається з наявним науковим ступенем. За наявності в працівників двох наукових ступенів доплата встановлюється за одним (вищим) науковим ступенем.
Відповідність вченого звання та наукового ступеня профілю діяльності працівника на займаній посаді визначається керівником установи, закладу або організації.
Документи, що засвідчують наявність наукового ступеня та вченого звання, повинні відповідати нормам та вимогам, передбаченим законодавством.
 
6. Обчислення посадових окладів (ставок заробітної плати) з урахуванням підвищень здійснюється у такому порядку:
працівникам, які мають право на підвищення посадових окладів у відсотках, посадові оклади збільшуються на відсоток підвищення, тобто встановлюється новий (підвищений) посадовий оклад;
у разі, якщо працівники мають право на підвищення посадових окладів у відсотках одночасно з кількох підстав, розміри підвищень додаються і на суму відсотків збільшується посадовий оклад.
 
7. Передбачені чинним законодавством та колективним договором надбавки і доплати нараховуються до посадового окладу працівника. У разі, якщо посадові оклади згідно з умовами оплати праці виплачуються працівникам у підвищених розмірах, надбавки і доплати, передбачені у відсотках, обчислюються із знову створених, тобто з підвищених посадових окладів.
Конкретні розміри надбавок і доплат установлюються в колективному договорі та оголошуються наказом начальника спортивної організації. Якщо колективний договір не укладений, то ці питання мають погоджуватися з профспілковим органом.
 
8. Керівники спортивних організацій за наявності коштів на оплату праці мають право:
преміювати працівників спортивних організацій відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи.
Порядок і умови преміювання (категорії працівників, які підлягають преміюванню, періодичність виплати премій, показники преміювання, умови, за яких працівники не подаються для преміювання, та розміри премій) установлюються положенням про преміювання, яке затверджується начальником спортивної організації за погодженням з профспілковим органом;
надавати працівникам матеріальну допомогу, в тому числі на оздоровлення, у сумі не більше ніж один посадовий оклад на рік, крім матеріальної допомоги на поховання.
 
9. Преміювання керівників спортивних організацій, їх заступників, установлення їм надбавок та доплат до посадових окладів, надання матеріальної допомоги здійснюється за рішенням органу вищого рівня в межах наявних коштів на оплату праці.
 
10. Особливості оплати праці тренерів-викладачів з виду спорту та акомпаніаторів
Тарифні розряди тренерам-викладачам з виду спорту встановлюються з урахуванням наявності кваліфікаційної категорії та рівня освіти, здобутої в навчальних закладах, згідно з Переліком навчальних закладів, закінчення яких дає право на встановлення тарифних розрядів тренерам-викладачам з виду спорту залежно від освіти (додаток 3 до Умов).
Тарифні розряди тренерів-викладачів з виду спорту, які мають кваліфікаційні категорії, встановлюються згідно з документом, що підтверджує наявність відповідної категорії.
Місячні ставки тренерів-викладачів з виду спорту та акомпаніаторів установлюються під час тарифікації щорічно на початку навчального року і виплачуються щомісяця незалежно від кількості тижнів і робочих днів у різні місяці року.
За результатами тарифікації керівник органу з фізичної культури і спорту вищого рівня затверджує Тарифікаційний список тренерів-викладачів з виду спорту (додаток 4 до Умов).
Тренерам-викладачам з виду спорту та акомпаніаторам, у яких протягом навчально-тренувального року кількість годин навчально-викладацької роботи зменшується чи збільшується порівняно з обсягом, установленим тарифікацією, з дня зміни кількості годин заробітна плата виплачується за фактично відпрацьовану кількість годин з урахуванням цих змін.
Місячна заробітна плата тренера-викладача з виду спорту може встановлюватися, виходячи з умов навчально-тренувального процесу та за згодою тренера-викладача, за двома формами оплати праці:
кількістю годин навчально-викладацької роботи на тиждень;
розмірами нормативів за підготовку одного учня-спортсмена, який входить до складу національної збірної команди України.
У разі погодинної оплати праці місячна заробітна плата визначається шляхом множення ставки заробітної плати з урахуванням підвищень (за спеціалізацію школи, старшого тренера) на фактичний обсяг навчально-тренувальної роботи за тиждень і ділення цього добутку на норму годин за тиждень (24 академічні години).
Обсяг навчально-тренувальної та іншої роботи, пов'язаної з тренувальним процесом, яку виконують тренери-викладачі та акомпаніатори за основним місцем роботи, за погодинної оплати праці, граничними розмірами не обмежується.
Право визначати обсяг навчально-тренувальної роботи серед тренерів-викладачів має керівник спортивної школи залежно від годин, передбачених навчальними планами, наявності відповідних кадрів та інших конкретних умов, що склалися у школі. Керівник несе відповідальність за реальність установленого кожному тренеру-викладачу фактичного обсягу зазначеної роботи і за його виконання.
За навчально-тренувальну роботу зі спортсменами, які входять до складу національних збірних команд України, місячна заробітна плата тренерів-викладачів з виду спорту встановлюється, виходячи з нормативів за підготовку одного учня-спортсмена у розмірах, передбачених додатком 5 до Умов.
Підставою для тарифікації тренерів-викладачів є списки збірних команд України, які затверджуються наказом центрального органу виконавчої влади з фізичної культури і спорту щорічно: із зимових видів спорту - у травні, з літніх - у грудні.
Тренерам-викладачам (особистим) за досягнення спортсменами високих результатів на головних змаганнях установлюється доплата до місячної заробітної плати, визначеної під час тарифікації, у розмірах від 5 до 40 відсотків ставки заробітної плати з урахуванням підвищень (за старшого тренера-викладача, спеціалізацію школи) за кожного спортсмена та за зайняте ним місце. Конкретні розміри зазначених доплат передбачені у додатку 6 до Умов.
Зазначені доплати встановлюються з наступного дня після досягнення спортсменом результату та підтвердження його центральним органом виконавчої влади з фізичної культури та спорту і діють до проведення наступних змагань такого самого рівня (1, 2 або 4 роки). Конкретний розмір доплати не залежить від зменшення або збільшення фактичного обсягу навчально-викладацької роботи.
Тренерам-викладачам, які проводять заняття в критих плавальних басейнах, установлюється доплата до місячної заробітної плати, визначеної тарифікацією, за шкідливі умови праці в розмірі до 12 відсотків ставки заробітної плати з урахуванням підвищень за результатами атестації робочих місць за умовами праці. Доплата встановлюється за фактично відпрацьований час у басейні і включається до середньої заробітної плати в усіх випадках її обчислення.
 
11. Особливості оплати праці працівників льотного, льотно-інструкторського та льотно-підйомного складу
Працівникам льотного та льотно-інструкторського складу встановлюються доплати до посадового окладу за кваліфікацію:
першого класу - 40 відсотків;
другого класу - 15 відсотків.
За виконання льотної роботи (у межах норми оплачуваного нальоту в обсязі 60 годин на рік) льотчику проводиться погодинна оплата у відсотках тарифної ставки працівника I тарифного розряду за одну годину нальоту залежно від категорії складності виконуваних польотів, а саме:
перша категорія: підготовка та участь у демонстраційних польотах, спеціальні та урядові завдання - 15,7 відсотка тарифної ставки працівника I тарифного розряду;
друга категорія: інструкторські польоти з групового складного і вищого пілотажу, з одиночного вищого пілотажу; польоти на літаках з посадкою на майданчики, обрані з повітря, - 12 відсотків тарифної ставки працівника I тарифного розряду;
третя категорія: інструкторські польоти з групового простого пілотажу, одиночного складного пілотажу та з ширяння; викид парашутистів на обмежені майданчики - 10,5 відсотка тарифної ставки працівника I тарифного розряду;
четверта категорія: інші види інструкторських та виробничих польотів (перельоти, розвідування погоди, буксирування планерів тощо) - 10,2 відсотка тарифної ставки працівника I тарифного розряду.
За виконання стрибків за планом навчально-тренувальної роботи льотно-підйомному складу проводиться оплата за один стрибок залежно від категорії складності стрибка:
перша категорія: підготовка й участь у демонстраційних стрибках (за спеціальними й урядовими завданнями) - 15,7 відсотка тарифної ставки працівника I тарифного розряду;
друга категорія: групова й купольна акробатика, нічні стрибки - 12 відсотків тарифної ставки працівника I тарифного розряду;
третя категорія: із затримкою розкриття більше 20 секунд, із гранично малих висот (нижче 300 м), на обмежені майданчики та на воду - 10,2 відсотка тарифної ставки працівника I тарифного розряду;
четверта категорія: інші види навчальних і тренувальних стрибків - 8,7 відсотка тарифної ставки працівника I тарифного розряду.
Загальна кількість стрибків, за які проводиться оплата, - до 40 стрибків на рік. У цю кількість не входять стрибки, що виконуються за першою категорією складності.
 
12. Оплата праці керівників, фахівців, технічних службовців і робітників спортивних організацій, посади (професії) яких не передбачені цими Умовами, здійснюється відповідно до умов оплати праці аналогічних категорій працівників відповідних галузей народного господарства.
 
13. Оплата праці працівників, прийнятих за строковими трудовими договорами для тимчасового заміщення посад, що комплектуються жінками із числа військовослужбовців, на період відпусток у зв'язку з вагітністю та пологами, а також для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, здійснюється на умовах, передбачених для відповідної категорії працівників за рахунок асигнувань, виділених на грошове забезпечення.
У такому самому порядку і на тих самих умовах здійснюється оплата праці працівників, які мають право згідно з чинним законодавством заміщати вакантні посади військовослужбовців.
 
Тимчасово виконуючий обов'язки
директора Департаменту фінансів
Міністерства оборони України В.В.Гагурін

Додаток 1
до пункту 2 Умов оплати
праці працівників спортивних
організацій
Збройних Сил України
(у редакції наказу Міністра
оборони України
від 13.10.2008 N 500
)

 
РОЗМІРИ
тарифних розрядів і коефіцієнтів з оплати
праці працівників спортивних організацій
Збройних Сил України

 
------------------------------------------------------------------ | Тарифні розряди | Тарифні коефіцієнти, що застосовуються | | |----------------------------------------------| | |з 1 червня 2007 року |з 1 вересня 2008 року | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 1 | 2 | 3 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 1 | 1 | 1 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 2 | 1,06 | 1,09 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 3 | 1,12 | 1,18 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 4 | 1,18 | 1,27 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 5 | 1,24 | 1,36 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 6 | 1,30 | 1,45 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 7 | 1,37 | 1,54 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 8 | 1,47 | 1,64 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 9 | 1,57 | 1,73 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 10 | 1,66 | 1,82 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 11 | 1,78 | 1,97 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 12 | 1,92 | 2,12 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 13 | 2,07 | 2,27 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 14 | 2,21 | 2,42 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 15 | 2,35 | 2,58 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 16 | 2,50 | 2,79 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 17 | 2,66 | 3 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 18 | 2,83 | 3,21 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 19 | 3,01 | 3,42 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 20 | 3,25 | 3,64 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 21 | 3,41 | 3,85 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 22 | 3,50 | 4,06 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 23 | 3,71 | 4,27 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 24 | 3,8 | 4,36 | |-----------------+----------------------+-----------------------| | 25 | 3,93 | 4,51 | ------------------------------------------------------------------
Примітки:
1. Посадові оклади (тарифні ставки) з 01 січня 2014 року розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду - 852 гривні.
Заробітна плата працівників, визначена з урахуванням зазначених посадових окладів, індексується відповідно до Закону України "Про індексацію грошових доходів населення" від 19.08.2014 }
 
2. Посадові оклади (тарифні ставки) за розрядами Єдиної тарифної сітки визначаються шляхом множення окладу (ставки) працівника 1 тарифного розряду на відповідний тарифний коефіцієнт. У разі, коли посадовий оклад (тарифна ставка) визначений у гривнях з копійками, цифри до 0,5 відкидаються, від 0,5 і вище - заокруглюються до однієї гривні.
 
{ Додаток 1 в редакції Наказів Міністерства оборони N 397 від 13.10.2008 }

 
Додаток 2
до пункту 2 Умов оплати
праці працівників спортивних
організацій Збройних Сил
України

 
СХЕМА
тарифних розрядів працівників спортивних
організацій Збройних Сил України

 
Таблиця 1

 
Спортсмени-інструктори штатних національних
збірних команд України з видів спорту

 
------------------------------------------------------------------------------ | Посади та | Тарифні розряди за видами змагань | | особисті |---------------------------------------------------------------| |місця |олім- |чемпіонат|чемпіонат|чемпіонат|Кубок |чемпіонат|першість| | |пійські|світу |Європи, |світу |Європи|Європи |України | | |ігри | |Кубок |(юніори) | |(юніори),|(юні- | | | | |світу | | |чемпіонат| ори), | | | | | | | |України, | етапи | | | | | | | |етапи |Кубка | | | | | | | |Кубка |Європи | | | | | | | |світу | | |------------+-------+---------+---------+---------+------+---------+--------| | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |------------+-------+---------+---------+---------+------+---------+--------| |Спортсмени- | | | | | | | | |інструктори,| | | | | | | | |які | | | | | | | | |зайняли: | | | | | | | | |------------+-------+---------+---------+---------+------+---------+--------| |1 місце | 16 | 15;16 | 14;15 | 13;14 |13;14 | 12;13 | 11;12 | |------------+-------+---------+---------+---------+------+---------+--------| |2 місце | 16 | 15;16 | 14;15 | 13;14 |13;14 | 12;13 | 11;12 | |------------+-------+---------+---------+---------+------+---------+--------| |3 місце | 16 | 15;16 | 14;15 | 13;14 |13;14 | 12;13 | 11;12 | |------------+-------+---------+---------+---------+------+---------+--------| |4 місце | 15 | 14;15 | 13;14 | 12;13 |12;13 | - | - | |------------+-------+---------+---------+---------+------+---------+--------| |5 місце | 15 | 14;15 | 13;14 | 12;13 |12;13 | - | - | |------------+-------+---------+---------+---------+------+---------+--------| |6 місце | 15 | 14;15 | 13;14 | 12;13 |12;13 | - | - | |------------+-------+---------+---------+---------+------+---------+--------| |7 місце | 14 | 13;14 | - | - | - | - | - | |------------+-------+---------+---------+---------+------+---------+--------| |8 місце | 14 | 13;14 | - | - | - | - | - | ------------------------------------------------------------------------------
Таблиця 2
 
Тренери-викладачі, акомпаніатори,
інструктори-методисти
фізкультурно-спортивних організацій
 
------------------------------------------------------------------ | Найменування посад | Тарифні розряди | | |------------------------------------| | |особи, які за- | особи, які мають: | | | кінчили вищі | | | | навчальні | | | | заклади | | | |---------------+--------------------| | |I та II|III та | II | I |вищу | | |рівнів |IV рів-|кате- |катего-|кате-| | |акреди-|нів ак-|горію | рію |горію| | | тації | реди- | | | | | | | тації | | | | |---------------------------+-------+-------+------+-------+-----| | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |---------------------------+-------+-------+------+-------+-----| |Тренер-викладач: | | | | | | |---------------------------+-------+-------+------+-------+-----| | з виду спорту . . . . . .| 8; 9 | 9 | 10 | 11 | 12 | |---------------------------+-------+-------+------+-------+-----| | з хореографії . . . . . .| 9; 10 |10; 11 | - | - | - | |---------------------------+-------+-------+------+-------+-----| |Акомпаніатор . . . . . . . | 8; 9 | 8; 9 | - | - | - | |---------------------------+-------+-------+------+-------+-----| |Інструктор-методист: | | | | | | |---------------------------+-------+-------+------+-------+-----| | з альпінізму, з технічних| 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | | та військово-прикладних | | | | | | | видів спорту | | | | | | |---------------------------+-------+-------+------+-------+-----| | з інших видів спорт | 8 | 8; 9 |9; 10 |10; 11 | - | ------------------------------------------------------------------
1. Тренерам-викладачам, які не мають освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста або магістра (до введення в дію Закону України "Про освіту" - вищої або середньої спеціальної освіти) і категорій, тарифні розряди встановлюються на рівні 8 тарифного розряду.
Тренерам-викладачам, які закінчили вищі навчальні заклади I та II рівнів акредитації (до введення в дію Закону України "Про освіту" - заклади середньої спеціальної освіти) і мають звання "майстер спорту", "майстер спорту міжнародного класу", "заслужений майстер спорту", тарифні розряди встановлюються на рівні 9 тарифного розряду.
 
2. Акомпаніаторам, які не мають спеціальної освіти, тарифні розряди встановлюються на рівні 8 тарифного розряду.
 
3. Місячні ставки заробітної плати тренерів-викладачів з виду спорту, тренерів-викладачів з хореографії, акомпаніаторів установлюються за 24 академічні години безпосередньо навчально-тренувальної роботи на тиждень (4 академічні години на день при 6-денному режимі роботи, академічна година - це 45 хв.). Час, витрачений на підготовку занять, а також на участь з командами (спортсменами) у змаганнях, додатковій оплаті не підлягає.
У тарифних ставках інструкторів-методистів урахована оплата за навчально-викладацьку роботу, яку вони проводять протягом 7-годинного робочого дня при 40-годинному робочому тижні.
 
4. Тренерам-викладачам з виду спорту, тренерам-викладачам з хореографії, акомпаніаторам, які працюють у спеціалізованих дитячо-юнацьких школах олімпійського резерву, спеціалізованих дитячо-юнацьких (спортивно-технічних) школах, школах вищої спортивної майстерності, групах спортивного вдосконалення (ГСВ) та вищої спортивної майстерності (ВСМ) у дитячо-юнацьких спортивних школах (ДЮСШ), тарифні ставки підвищуються на 15 відсотків.
 
5. Тренерам-викладачам, які займають посаду старшого тренера-викладача в спортивних школах усіх типів, тарифні ставки підвищуються на 15 відсотків. Посада старшого тренера-викладача може вводитись, якщо під його керівництвом працюють не менше двох штатних тренерів-викладачів.
 
Таблиця 3

 
Тренери та спортсмени-інструктори штатних
команд майстрів зі спортивних ігор

 
------------------------------------------------------------------ |Найменування посад | Тарифні розряди | | |------------------------------------------| | |вища ліга|перша ліга|друга ліга, перехідна| | | | | ліга у футболі | |---------------------+---------+----------+---------------------| |Головний тренер | 17; 18 | 16; 17 | 15; 16 | |---------------------+---------+----------+---------------------| |Старший тренер, | 14; 15 | 13; 14 | 13 | |начальник команди | | | | |---------------------+---------+----------+---------------------| |Спортсмен-інструктор | 13; 14 | 12; 13 | 11;12 | |---------------------+---------+----------+---------------------| |Тренер штатної | 13; 14 | 12; 13 | 11;12 | |команди | | | | ------------------------------------------------------------------
Таблиця 4
 
Керівники та фахівці спортивних
шкіл усіх типів
 
------------------------------------------------------------------ | Найменування посад | Тарифні розряди | | |-----------------------------------------| | | спеціалізовані | дитячо-юнацькі | | | дитячо-юнацькі | спортивні | | |школи олімпійського|(спортивно-технічні) | | |резерву, спеціалі- | школи, | | | зовані дитячо- | | | |юнацькі (спортивно-| групи за оплатою | | | технічні) | праці | | | школи, школи | | | | вищої спортивної |---------------------| | | майстерності | I | II | III | |----------------------+-------------------+------+------+-------| | Директор . . . . . | 13; 14 |12; 13|11; 12|10; 11 | |----------------------+-------------------+------+------+-------| | Тренер-методист . .| 12 | - | - | - | |----------------------+-------------------+------+------+-------| | Інструктор-методист| 11;12 |10; 11|9; 10 | 8; 9 | ------------------------------------------------------------------
1. Директорам, заступникам директорів, тренерам-методистам, інструкторам-методистам (у тому числі старшим) спортивних шкіл усіх типів протягом їх робочого часу дозволяється вести навчально-тренувальну роботу у своїй школі з навантаженням не більше 12 годин на тиждень з оплатою згідно зі ставками тренерів-викладачів з виду спорту з відповідною освітою і категорією. У разі наявності в них відповідних звань, наукового ступеня встановлюються відповідні надбавки, доплати як до посадового окладу за основну роботу, так і до ставки заробітної плати, що встановлюється за навчально-тренувальну роботу.
 
2. Посада тренера-методиста в разі потреби може вводитись у школах вищої спортивної майстерності для забезпечення навчально-тренувального процесу з постійним та змінним складом спортсменів.
 
3. Тарифні ставки старших інструкторів-методистів спортивних шкіл усіх типів підвищується на 10 відсотків. Посада старшого інструктора-методиста може вводитись, якщо під його керівництвом працюють не менше двох штатних інструкторів-методистів.
 
4. У разі перевищення більше ніж удвічі показників, установлених для дитячо-юнацьких спортивних (спортивно-технічних) шкіл першої групи, тарифні ставки директорів, заступників директорів, інструкторів-методистів та головних бухгалтерів цих шкіл підвищуються на 15 відсотків.
 
5. Керівникам, їх заступникам, фахівцям та службовцям спортивних шкіл усіх типів за особистий внесок у забезпечення високоякісного навчально-тренувального процесу підготовки висококваліфікованих спортсменів до складу збірних команд України встановлюється надбавка в розмірі до 50 відсотків посадового окладу на період перебування спортсменів у складі збірних команд України.
 
Таблиця 5
 
Керівники спортивних клубів
 
------------------------------------------------------------------ | Найменування посад | Тарифні розряди | |------------------------------------------+---------------------| | Голова спортивного клубу . . . . . . . | 11; 12 | |------------------------------------------+---------------------| | Начальники основних відділів (служб) . | 9; 10 | |------------------------------------------+---------------------| | Начальники інших відділів . . . . . . .| 9; 10 | ------------------------------------------------------------------
Таблиця 6
 
Керівники фізкультурно-спортивних споруд,
шахово-шашкових клубів та спортивних баз
(центрів)
 
------------------------------------------------------------------ | Найменування посад | Тарифні розряди за групами | | | організацій | | |--------------------------------| | | I | II | III | IV |нижче IV| | | | | | | групи | |-------------------------------+-----+-----+-----+-----+--------| | Начальник (завідувач) . . . | 11 | 10 | 9 | 9 | 8 | |-------------------------------+-----+-----+-----+-----+--------| | Головний інженер . . . . . .| 10 | 9 | 8 | 8 | - | |-------------------------------+-----+-----+-----+-----+--------| | Головні: енергетик, механік,|9; 10| 9 | - | - | - | |технолог . . . . . . . . . . . | | | | | | |-------------------------------+-----+-----+-----+-----+--------| | Начальники відділів та |9; 10| 9 | 8 | 8 | - | |структурних підрозділів . . . .| | | | | | ------------------------------------------------------------------
1. У разі перевищення більше ніж удвічі показників, установлених для фізкультурно-спортивних споруд, спортивних баз, шахово-шашкових клубів першої групи, посадові оклади керівників підвищуються на 15 відсотків.
 
2. У разі наявності в складі фізкультурно-спортивних споруд, спортивних баз, шахово-шашкових клубів місць для проживання та їдалень посадові оклади керівників цих організацій підвищуються на 10 відсотків.
 
Таблиця 7
 
Керівники і фахівці фізкультурно-спортивних,
спортивно-технічних та стрілецько-спортивних клубів
 
------------------------------------------------------------------ | Найменування посад |Тарифні розряди за групами | | | організацій | | |---------------------------| | | I | II | III | IV | |------------------------------------+------+------+------+------| | Начальник . . . . . . . . . . . . | 11 | 10 | 9 | 9 | |------------------------------------+------+------+------+------| | Начальник радіостанції, | 10 | 9 | 8 | 8 | |випробувальної лабораторії, | | | | | |майстерні з ремонту техніки і | | | | | |спорядження . . . . . . . . . . . . | | | | | |------------------------------------+------+------+------+------| | Начальник водної станції . . . . .| 9 | 8 | - | - | |------------------------------------+------+------+------+------| | Фахівці: кінолог, інструктор, | 8 | 8 | - | - | |радіоінженер та інші . . . . . . . .| | | | | ------------------------------------------------------------------
Таблиця 8
 
Керівники та фахівці
авіаційно-спортивних організацій
 
------------------------------------------------------------------ | Найменування посад | Тарифні розряди | | |---------------------------| | | авіаційно- | центральний | | | спортивні | командно- | | | клуби |диспетчерсь- | | | (команди) | кий пункт | |------------------------------------+-------------+-------------| | 1 | 2 | 3 | |------------------------------------+-------------+-------------| | Начальник клубу (команди) . . . .| 10 | - | |------------------------------------+-------------+-------------| | Командир авіаційної ланки . . . .| 8 | - | |------------------------------------+-------------+-------------| | Штурман-інструктор . . . . . . . | 9 | - | |------------------------------------+-------------+-------------| | Інструктор-льотчик . . . . . . . | 8 | - | |------------------------------------+-------------+-------------| | Інструктор-парашутист . . . . . .| 8 | - | |------------------------------------+-------------+-------------| | Начальник центрального | - | 8 | |командно-диспетчерського пункту . . | | | |------------------------------------+-------------+-------------| | Оперативні чергові . . . . . . . | - | 8 | ------------------------------------------------------------------
{ Додаток 2 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства оборони N 690 від 17.12.2007 - застосовується з 16 липня 2007 року }
 
Додаток 3
до пункту 10 Умов оплати
праці працівників спортивних
організацій Збройних
Сил України

 
ПЕРЕЛІК
навчальних закладів, закінчення
яких дає право на встановлення тарифних
розрядів тренерам-викладачам з виду
спорту залежно від освіти

 
1. Вищі навчальні заклади III та IV рівнів акредитації:
Національний університет фізичного виховання і спорту України;
інститути фізичної культури (денні, заочні);
університети (факультети фізичного виховання);
педагогічні інститути (факультети фізичного виховання).
 
2. Вищі навчальні заклади I та II рівнів акредитації:
коледжі, технікуми фізичної культури (денні, заочні);
училища фізичної культури і олімпійського резерву;
педагогічні училища (відділення фізичного виховання);
три курси вищого навчального закладу III та IV рівнів акредитації (до введення в дію Закону України "Про освіту" - закладу вищої освіти) з фізичного виховання або факультет фізичного виховання.
Особи, які мають стаж тренерсько-викладацької роботи, можуть займати посади тренерів-викладачів з виду спорту без наявності спеціальної освіти після проходження ними атестації в комісіях органів виконавчої влади з питань фізичної культури і спорту.

 
Додаток 4
до пункту 10 Умов оплати
праці працівників спортивних
організацій Збройних
Сил України
 
ЗАТВЕРДЖЕНО
____________________________
(посада керівника вищого органу)
___________________________
(підпис) (ініціали, прізвище) ___ __________ 20__ року

ТАРИФІКАЦІЙНИЙ СПИСОК
тренерів-викладачів
 
Назва установи (організації) ______________________
Адреса ____________________________________________

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- | N |Най-|Пріз- |Ставка|Підвищення |Тарифна|Допла-|Надба-|Над- |Кіль- |Розмір нор-|Заро-| Дані для тарифікації тренера-викладача | |з/п|ме- |вище, |заро- | тарифної |ставка | та за|вка за|бавка|кість | мативів за|бітна|---------------------------------------------------------------------------------| | |ну- |ім'я, |бітної| ставки |заробі-|науко-|спор- | за |годин |одного учня|плата|дата |Наймену| Кількість осіб згідно з етапами підготовки | | |ван-| по |плати |заробітної | тної | вий |тивне |вис- | на |у відсотках|за |при- |вання | і рівень їх спортивної майстерності | | |ня |бать- | на | плати за: |плати з|ступі-|звання|лугу |тижде-|від ставки |міся-|своєн|докумен|-------------------------------------------------------------------| | |по- | кові |місяць|-----------|ураху- | нь | |років| нь |заробітної | ць |ня |та про | СОГ | ПП | УСГ | СУ | ВМС |член |канди-|резе-| | |са- | | |спе- |стар-|ванням | | | | | плати з | |кате-|освіту,|-----------+---------+----------+---------+-----|збір-|дат у | рв | | | ди | | |ціа- | шого|підви- | | | | |урахуванням| |горії|дата |до 12|після| до |бі- |до |біль-| до |бі- |увесь|ної |збірну|збір-| | | | | |ліза-|тре- | щень | | | | | підвищень | | |його |років| 12 |року|льше|двох| ше |року|льше|пері-|Укра-|Украї-| ної | | | | | | цію |нера | | | | | | | | |видачі | і |років| |року|ро- |двох | |року| од |їни | ни |Укра-| | | | | |школи| | | | | | | | | | |після|до 17| | |ків |років| | | | | | їни | | | | | | | | | | | | | | | | | 17 |років| | | |років| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |років| | | | |років| | | | | | | |---+----+------+------+-----+-----+-------+------+------+-----+------+-----------+-----+-----+-------+-----+-----+----+----+----+-----+----+----+-----+-----+------+-----| | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Керівник ___________ Головний бухгалтер _________________

Додаток 5
до пункту 10 Умов оплати
праці працівників спортивних
організацій Збройних
Сил України

 
НОРМАТИВИ
оплати праці тренерів-викладачів
з виду спорту за підготовку
одного учня-спортсмена

 
------------------------------------------------------------------ | Рівень підготовки | Період | Розміри нормативів за | | спортсменів | навчання | підготовку одного | | | | учня-спортсмена у | | | | відсотках від ставки | | | | заробітної плати з | | | | урахуванням діючих | | | | підвищень | |------------------------+------------+--------------------------| |Член національної |Весь період | 100 | |збірної команди | | | |------------------------+------------+--------------------------| |Кандидат |Весь період | 50 | |------------------------+------------+--------------------------| |Резерв |Весь період | 25 | ------------------------------------------------------------------
Загальний розмір заробітної плати на місяць не може перевищувати двох ставок заробітної плати з урахуванням діючих підвищень (за спеціалізацію школи, старшого тренера).
 
У разі перевищення зазначених нормативів розмір оплати тренера-викладача, як виняток, визначається в кожному конкретному випадку Управлінням спорту Міністерства оборони України.

 
Додаток 6
до пункту 10 Умов оплати
праці працівників спортивних
організацій Збройних
Сил України

 
РОЗМІРИ
доплат тренерам-викладачам (особистим)
за досягнення спортсменами високих
результатів на головних змаганнях

 
------------------------------------------------------------------ | Види змагань | Розмір доплат у відсотках до ставки | | | заробітної плати з урахуванням діючих | | | підвищень за кожного спортсмена і | | | зайнятого ним місця | | |-----------------------------------------| | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |----------------------+------+------+------+------+------+------| |Олімпійські ігри | 40 | 35 | 30 | 25 | 20 | 5 | |----------------------+------+------+------+------+------+------| |Чемпіонат світу | 35 | 30 | 25 | 20 | 15 | 10 | |----------------------+------+------+------+------+------+------| |Чемпіонат Європи | 20 | 15 | 10 | - | - | - | |----------------------+------+------+------+------+------+------| |Чемпіонат світу | 15 | 10 | 5 | - | - | - | |(юніори і юніорки) | | | | | | | |----------------------+------+------+------+------+------+------| |Чемпіонат Європи | 5 | - | - | - | - | - | |(юніори і юніорки) | | | | | | | ------------------------------------------------------------------
1. Якщо зі спортсменом працюють два або більше тренери-викладачі, то доплата ділиться на кількість тренерів, що працюють зі спортсменом.
 
2. Доплата встановлюється також тренерам-викладачам, які раніше безпосередньо брали участь у підготовці спортсмена протягом не менше трьох років.
 
3. Якщо спортсмен посів декілька призових місць з виду змагань, то тренеру-викладачу встановлюється тільки одна доплата за найвищим показником. Якщо спортсмен не брав участі у цих змаганнях, то доплата знімається.


Інші НПА

Наказ Мінмолодьспорт №2097 від 23.09.2005 Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій галузі фізичної культури і спорту Наказ Мін'юст №27/7 від 27.01.2015 Про доповнення складу робочої групи з підготовки проекту Національної стратегії у сфері прав людини Наказ Мін'юст №331/5 від 10.03.2015 Питання розвитку системи безоплатної вторинної правової допомоги Наказ Мін'юст №968/5 від 02.07.2012 Про утворення центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Лист НБУ №53-04008/10851 від 19.02.2015 Щодо можливості використання українськими користувачами електронних платіжних засобів Постанова Правління НБУ №496 від 29.12.2007 Про затвердження Правил здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні та внесення змін до деяких нормативно-правових актів Постанова Правління НБУ №221 від 09.04.2015 Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України Постанова Правління НБУ №566 від 30.12.1998 Про затвердження Положення про організацію бухгалтерського обліку та звітності в банках України Постанова Правління НБУ №492 від 12.11.2003 Про затвердження Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах Постанова Правління НБУ №516 від 03.12.2003 Про затвердження Положення про порядок здійснення банками України вкладних (депозитних) операцій з юридичними і фізичними особами