Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ Мінрегіон № 381 від 30.12.2014 Про затвердження Інструкції з проведення перевірки дотримання вимог нормативних документів і нормативів обчислення вартості будівництва об\'єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, а також коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, кредитів, наданих під державні гарантії

МІНІСТЕРСТВО РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ, БУДІВНИЦТВА ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

НАКАЗ

30.12.2014  № 381

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
28 січня 2015 р.
за № 92/26537


Про затвердження Інструкції з проведення перевірки дотримання вимог нормативних документів і нормативів обчислення вартості будівництва об'єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, а також коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, кредитів, наданих під державні гарантії

На виконання пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 03 серпня 1998 року № 1210 «Про затвердження Порядку проведення перевірки дотримання вимог нормативних документів і нормативів обчислення вартості будівництва об'єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, а також коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, кредитів, наданих під державні гарантії» та підпункту 10 пункту 4 Положення про Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 квітня 2014 року № 197, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Інструкцію з проведення перевірки дотримання вимог нормативних документів і нормативів обчислення вартості будівництва об'єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, а також коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, кредитів, наданих під державні гарантії, що додається.

2. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Держбуду України від 25 липня 2001 року № 150 «Про затвердження Інструкції про проведення перевірок визначення вартості будівництва об'єктів, що споруджуються із залученням коштів Державного бюджету України, бюджету Автономної Республіки Крим, місцевих бюджетів, а також коштів державних підприємств та організацій», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 10 серпня 2001 року за № 689/5880.

3. Управлінню ціноутворення, економіки та договірних відносин у будівництві (Шоломицька Л.М.) разом з Департаментом нормативно-правового регулювання (Малашкін М.А.) подати цей наказ в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Ісаєнка Д.В.

Перший заступник
Міністра В.Є. Кістіон

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
регіонального розвитку,
будівництва
та житлово-комунального
господарства України
30.12.2014 № 381
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
28 січня 2015 р.
за № 92/26537


ІНСТРУКЦІЯ
з проведення перевірки дотримання вимог нормативних документів і нормативів обчислення вартості будівництва об'єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, а також коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, кредитів, наданих під державні гарантії

1. Ця Інструкція визначає окремі питання проведення Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України перевірки дотримання вимог нормативних документів і нормативів обчислення вартості будівництва об'єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, а також коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, кредитів, наданих під державні гарантії (далі - бюджетні кошти).

2. Перевірка проводиться згідно із Порядком проведення перевірки дотримання вимог нормативних документів і нормативів обчислення вартості будівництва об'єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, а також коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, кредитів, наданих під державні гарантії, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03 серпня 1998 року № 1210.

3. Перевірці підлягають замовники будівництва, а також у разі потреби інші учасники інвестиційної діяльності - проектно-вишукувальні, підрядні організації, підприємства, установи, організації та інші суб’єкти господарювання, що надають відповідні послуги.

4. Мінрегіон формує річний план проведення перевірок, який затверджує заступник Міністра відповідно до розподілу обов’язків та повноважень.

5. Мінрегіон за сім календарних днів до початку проведення перевірки надсилає замовнику будівництва повідомлення про проведення перевірки із зазначенням матеріалів, які мають бути надані Мінрегіону.

6. Для проведення перевірки Мінрегіону замовником надаються:

1) в обов’язковому порядку:

проектна документація, затверджена в установленому законодавством порядку;

договір підряду та додаткові угоди до нього;

договірна ціна і розрахунки вартості будівельних робіт та інших витрат до неї;

розрахунки витрат на придбання та доставку устаткування на будову;

обґрунтування витрат з утримання служби замовника будівництва;

кошториси на проектно-вишукувальні роботи;

довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати (форма № КБ-3);

акти приймання виконаних будівельних робіт (форма № КБ-2в), відомості ресурсів та розрахунки інших супутніх витрат до них;

розрахункові документи, що підтверджують факт продажу матеріалів та устаткування, та товарно-транспортні накладні на їх перевезення;

2) у разі необхідності:

журнал обліку виконаних робіт (форма № КБ-6);

звіти про витрати основних матеріалів у будівництві у зіставленні з виробничими нормами (форма № М-29);

матеріальні звіти (форма № М-19);

типові форми первинних облікових документів з обліку роботи будівельних машин та механізмів.

7. За результатами перевірки замовнику будівництва надсилається лист Мінрегіону, у якому вказується про відповідність (невідповідність) вартості будівництва об’єктів вимогам нормативних документів і нормативів обчислення вартості будівництва об'єктів, які споруджуються із залученням бюджетних коштів, що діяли на дату проведення розрахунків за виконані будівельні роботи.

У разі виявлення невідповідності вартості будівництва об’єктів вимогам нормативних документів і нормативів обчислення вартості будівництва об'єктів, які споруджуються із залученням бюджетних коштів, що діяли на дату проведення розрахунків за виконані будівельні роботи, до листа Мінрегіону додаються рекомендації щодо їх усунення за формою, наведеною у додатку до цієї Інструкції.

Начальник Управління
ціноутворення, економіки
та договірних відносин
у будівництві
Л.М. Шоломицька
Додаток
до Інструкції з проведення перевірки
дотримання вимог нормативних
документів і нормативів обчислення
вартості будівництва об'єктів,
що споруджуються із залученням
бюджетних коштів, а також коштів
державних і комунальних підприємств,
установ та організацій, кредитів, наданих
під державні гарантії
(пункт 7)


РЕКОМЕНДАЦІЇ
за результатами перевірки

Додаток

до Інструкції з проведення перевірки дотримання вимог нормативних документів і нормативів обчислення вартості будівництва об'єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, а також коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, кредитів, наданих під державні гарантії

(пункт 7)

Рекомендації за результатами перевірки

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на виконання плану проведення у 20___ році перевірок дотримання вимог нормативних документів і нормативів обчислення вартості будівництва об’єктів відповідно Порядку проведення перевірки дотримання вимог нормативних документів і нормативів обчислення вартості будівництва об’єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, а також коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, кредитів, наданих під державні гарантії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 серпня 1998 року № 1210, здійснило перевірку __________________________________________________,

(найменування об’єкта будівництва, що перевірявся)

фінансування якого здійснюється за рахунок коштів ____________________________________________________________________.

(зазначення джерел фінансування та нормативного акта, відповідно до якого здійснюється фінансування)

На перевірку надано: _____________________________________________

            (перелік матеріалів, що надавалися на перевірку)

____________________________________________________________________

Під час перевірки встановлено:

невідповідність вимогам нормативних документів і нормативів обчислення вартості будівництва об’єктів: _______________________________; (перелік основних порушень порядку ціноутворення)

завищення вартості будівництва становить __________ тис. гривень.     (сума цифрами)

У зв’язку з цим замовнику будівництва рекомендується вжити заходів щодо усунення виявлених порушень у строк до ____________ 20__ року, про що поінформувати Мінрегіон.

 

Заступник Міністра                   ______________                 ________________

                                                                              (підпис)                                   (ініціали та прізвище)

М.П.



Інші НПА

Наказ Мінсоцполітики №20 від 15.01.2015 Про організацію у 2015 році забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації Наказ Мін'юст №115/5 від 30.01.2015 Деякі питання діяльності територіальних органів Міністерства юстиції України Наказ Мін'юст №115/5-a від 30.01.2015 ЗМІНИ до деяких нормативно-правових актів Постанова Правління НБУ №61 від 30.01.2015 Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України Наказ Фонд державного майна України №25 від 16.01.2015 Про внесення зміни до нормативно-правового акта Указ Президент №39 від 28.01.2015 Про внесення змін до Указу Президента України від 21 березня 2002 року № 277 Постанова КМУ №23 від 30.01.2015 Про зупинення дії окремих положень Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації Розпорядження КМУ №62 від 28.01.2015 Про присвоєння Медведю А.Р. третього рангу державного службовця Розпорядження КМУ №61 від 28.01.2015 Питання Міністерства економічного розвитку і торгівлі Розпорядження КМУ №59 від 28.01.2015 Про віднесення наукових об’єктів до таких, що становлять національне надбання