Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ Мінсоцполітики № 186-a від 18.02.2015 ПОРЯДОК повернення та списання технічних та інших засобів реабілітації

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства соціальної
політики України
18.02.2015  № 186





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
22 квітня 2015 р.
за № 453/26898


ПОРЯДОК
повернення та списання технічних та інших засобів реабілітації

1. Цей Порядок визначає процедуру повернення виданих безоплатно технічних та інших засобів реабілітації (далі – ТЗР), строк експлуатації яких не закінчився, членами сім’ї інваліда, дитини-інваліда чи іншої особи у разі смерті інваліда, дитини-інваліда або іншої особи та з інших причин і списання повернутих ТЗР у разі неможливості використання в подальшому.

2. Повернення ТЗР, якими були забезпечені одинокі інваліди та інші особи, які померли, організовують структурні підрозділи соціального захисту населення районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій, виконавчі органи міських, районних у містах (крім міст Києва та Севастополя) рад (далі – органи соціального захисту населення) та сервісні центри.

3. У разі відмови членів сім’ї померлих інвалідів, дітей-інвалідів, інших осіб повернути ТЗР повернення їх здійснюється у встановленому законодавством порядку.

4. Для визначення придатності або непридатності повернутих ТЗР, доцільності чи недоцільності відновлення та/або неможливості подальшого їх використання, а також для оформлення необхідної документації на їх повернення та списання наказом керівника органу соціального захисту населення створюється постійно діюча комісія (далі – Комісія) у складі:

керівника органу соціального захисту населення або його заступника (голова Комісії);

головного бухгалтера органу соціального захисту населення або його заступника (в установах і організаціях, у яких штатним розписом посада головного бухгалтера не передбачена, – особи, на яку покладено ведення бухгалтерського обліку);

керівників груп обліку (в установах, які обслуговуються централізованими бухгалтеріями) або інших працівників бухгалтерії, які обліковують матеріальні цінності;

працівників органу соціального захисту населення, які виконують функції щодо організації та забезпечення інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації;

інших досвідчених працівників протезно-ортопедичних підприємств чи сервісних центрів при протезно-ортопедичних підприємствах, які здійснюють проведення ремонту технічних та інших засобів реабілітації, які добре знають об’єкти, що підлягають ремонту або списанню (за згодою).

5. Керівник органу соціального захисту населення організовує та забезпечує дотримання процедури повернення та списання ТЗР відповідно до вимог цього Порядку.

6. Комісія або уповноважений нею спеціаліст приймає повернуті ТЗР, якими були безоплатно забезпечені інваліди, діти-інваліди та інші особи, і складає акт приймання-передавання повернутого технічного та іншого засобу реабілітації, яким було безоплатно забезпечено інваліда, дитину-інваліда та іншу особу, за формою згідно з додатком.

7. Комісія:

проводить огляд повернутих ТЗР із використанням необхідної технічної документації (технічних паспортів, відомостей про дефекти тощо);

надає письмовий висновок про придатність або непридатність ТЗР; у разі потреби зазначає про доцільність чи недоцільність відновлення та/або неможливість подальшого використання ТЗР; вносить відповідні пропозиції, зі зазначенням причини неможливості подальшого використання повернутих ТЗР (моральна застарілість чи фізична зношеність тощо).

8. ТЗР, що за висновком комісії недоцільно відновлювати та не придатні для подальшого використання, підлягають списанню.

9. Списання ТЗР здійснюється за рішенням Комісії в такому порядку:

якщо вартість за одиницю (комплект) становить до 10 000 гривень, – за погодженням керівника органу соціального захисту населення;

якщо вартість за одиницю (комплект) становить 10 000 гривень і більше, – за погодженням керівника органу соціального захисту населення та за погодженням із керівником Міністерства соціальної політики Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань соціального захисту населення обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій (далі – структурні підрозділи соціального захисту населення).

10. Для списання ТЗР органи соціального захисту населення надають до структурних підрозділів соціального захисту населення такі документи:

копію технічного паспорта ТЗР (за наявності);

висновок про недоцільність відновлення та/або неможливість подальшого використання ТЗР, складений Комісією і затверджений керівником органу соціального захисту населення.

11. При списанні ТЗР складається відповідний акт у встановленому законодавством порядку.

12. Списані з обліку ТЗР підлягають утилізації:

представник органу соціального захисту здає списані ТЗР підприємству, що здійснює заготівлю та переробку металобрухту;

отримані кошти перераховуються до державного бюджету на рахунки, відкриті в органах Державної казначейської служби України.

13. Складання і подання фінансової та бюджетної звітності про операції з обліку ТЗР та передача їх до інших підприємств і установ, організацій, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством України порядку.

Директор Департаменту
соціального захисту інвалідів


О. Полякова







Додаток
до Порядку повернення та списання
технічних та інших засобів реабілітації
(пункт 6)


АКТ
приймання-передавання повернутого технічного та іншого засобу реабілітації, яким було безоплатно забезпечено інваліда, дитину-інваліда та іншу особу

Директор Департаменту
соціального захисту інвалідів


О. Полякова


Інші НПА

Наказ Мінсоцполітики №342 від 30.03.2015 Про затвердження Типових штатних нормативів чисельності працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Наказ МФУ №391 від 31.03.2015 Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Міністерства фінансів України Наказ МФУ №435 від 14.04.2015 Про затвердження Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування Наказ Мін'юст №1304 від 27.04.2015 Про початок проведення перевірки, передбаченої Законом України Про очищення влади Постанова Правління НБУ №282 від 28.04.2015 Про затвердження Змін до Положення про застосування Національним банком України заходів впливу за порушення банківського законодавства Закон України ВРУ №1702 від 14.10.2014 Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення Розпорядження Президент №506 від 28.04.2015 Питання укладення Угоди про гарантії запозичення між Україною та Сполученими Штатами Америки Закон України ВРУ №321 від 09.04.2015 Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо кредитних зобов’язань Закон України ВРУ №332 від 09.04.2015 Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування деяких лікарських засобів та медичних виробів Розпорядження КМУ №424 від 05.05.2015 Про призначення Насірова Р.М. Головою Державної фіскальної служби України