Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Розпорядження Нацкомфінпослуг № 2284-c від 24.09.2015 АКТ огляду посівів ярих зернових сільськогосподарських культур, застрахованих з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування (страховий продукт 1)

ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження Національної
комісії, що здійснює державне
регулювання у сфері ринків
фінансових послуг
24.09.2015  № 2284
Наказ Міністерства аграрної
політики та продовольства
України
24.09.2015  № 374


АКТ
огляду посівів ярих зернових сільськогосподарських культур, застрахованих з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування (страховий продукт 1)

 

 

Акт № _________

 

Дата огляду „___”  ___________ 20 __ року

 

Аркуш №

 

 

Культура (назва)

Найменування страховика

Найменування страхувальника

Загальна площа посіву застрахованої культури, га

№ Договору

Місцезнаходження

Страхова сума, грн.

Телефон/факс, e-mail:

 

 

               

 

Розділ І. Результати огляду

Номер поля

Площа, га

Назва/   код сорту або гібриду

Назва/ код фази розвитку

Кадастровий номер або координати меж територій глобальної системи позиціонування (GPS – супутникової системи навігації) та/ або меж територій в Світовій геодезичній системі координат WGS-84

Кількість  рослин, шт./1 м2

Середня кількість рослин, шт./1 м2,

(гр.7 / кількість проб)

 

у тому числі за пробами

разом

 

1

2

3

4

5

6

 

N

E

 

1

2

3

4

5

6

7

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
                             

 

 

Розділ ІІ. Коментарі виконавця огляду

 

 

Від імені страховика:___________/______________/                   Від імені страхувальника: ___________/______________/

           М.П. (за наявності)                              (підпис)                           (П.І.Б.)                                                   М.П. (за наявності)                                   (підпис)                    (П.І.Б.)

 

 


Директор департаменту
методології, стандартів
регулювання та нагляду
за фінансовими установами
Нацкомфінпослуг





В.Г. Логвіновський


Директор Департаменту
фінансово-кредитної політики
Мінагрополітики України



Б.Р. Ахіджанов







ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження Національної
комісії, що здійснює державне
регулювання у сфері ринків
фінансових послуг
24.09.2015  № 2284
Наказ Міністерства аграрної
політики та продовольства
України
24.09.2015  № 374





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
13 жовтня 2015 р.
за № 1238/27683


ІНСТРУКЦІЯ
щодо заповнення Акта огляду посівів ярих зернових сільськогосподарських культур, застрахованих з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування (страховий продукт 1)

I. Загальні положення

1. Ця Інструкція визначає порядок заповнення Акта огляду посівів ярих зернових сільськогосподарських культур, застрахованих з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування (страховий продукт 1) (далі – Акт).

2. Акт оформляється страховиком або уповноваженою ним особою безпосередньо перед укладенням Стандартного договору страхування майбутнього врожаю ярих зернових сільськогосподарських культур з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування (страховий продукт 1) (далі – Договір).

3. Додатково Акт використовується як документ, який складають в період дії Договору та в якому фіксують та відображають результати огляду посівів застрахованої культури після настання страхового випадку.

4. Акт оформлюється після проведення огляду ярої зернової сільськогосподарської культури в полі, і до нього заносяться всі отримані в результаті такого огляду дані.

II. Порядок заповнення реквізитної частини Акта

1. При заповненні Акта необхідно дотримуватися таких правил:

1) у графі „Акт № ___” зазначається порядковий номер Акта. Порядок присвоєння номера Акта повинен бути встановлений страховиком, залежно від страхового продукту в рамках програми загального або субсидованого страхування ярих зернових сільськогосподарських культур.

Нумерація повинна забезпечувати чітку ідентифікацію Акта в інформаційних базах страховика;

2) у графі „Дата огляду” повинна бути вписана дата огляду у форматі: дд.мм.рррр, де дд – число огляду цифрами, мм – місяць огляду цифрами, рррр – рік огляду цифрами;

3) у графі „Аркуш №” ставиться нумерація відповідного робочого аркуша;

4) у графі „Культура (назва)” вписується назва ярої зернової сільськогосподарської культури, що страхується;

5) у графі „Загальна площа посіву застрахованої культури, га” зазначається загальна площа ярої зернової сільськогосподарської культури, що страхується;

6) у графі „Найменування страховика” зазначається повне найменування страховика, який має намір укласти (уклав) Договір з виробником сільськогосподарської продукції;

7) у графі „№ Договору” проставляється номер Договору, до якого складений Акт.

Якщо огляд проводився до укладення Договору, то в зазначеній графі вписується реєстраційний номер заяви страхувальника на страхування;

8) у графі „Страхова сума, грн.” вказується загальна страхова сума за Договором, якщо Договір укладений на момент огляду. Якщо огляд проводиться до укладення Договору, то в даній графі ставиться прочерк;

9) у графі „Найменування страхувальника” вказується повне найменування виробника сільськогосподарської продукції, майновий інтерес якого щодо конкретного поля застрахований/буде застрахований згідно з Договором;

10) у графах „Місцезнаходження”, „Телефон/факс, е-mail:” вказується контактна інформація виробника сільськогосподарської продукції.

III. Інформація, яка зазначається в розділі І Акта „Результати огляду”

1. У графі „Номер поля” вказується ідентифікаційний номер поля, який є номером (назвою) поля (ділянки) згідно з прийнятим у виробника сільськогосподарської продукції обліком земель. У разі відсутності номера поля поле ідентифікується як ”б/н”, тобто без номера. Якщо на полі вирощуються кілька сортів або частина поля не приймається на страхування, поле ділиться на відповідні частини і номер визначається в такий спосіб: для кожної частини поля в чисельнику вказується номер поля за внутрішньогосподарським обліком, а в знаменнику, через косу риску – розмір ділянки (наприклад: 4/34). У формі „Карта поля”, яка додається до Акта, схематично позначається контур поля (полів), межа його поділу й ідентифікуються ділянки.

2. У графі „Площа, га” вказується площа поля (у гектарах).

3. У графі „Назва/код сорту” вказується назва або код сорту, яка (який) відповідає номеру заявки на реєстрацію Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні.

4. У графі „Назва/код фази розвитку” вказується код фази розвитку ярої зернової сільськогосподарської культури на момент огляду. Код фази розвитку залежить від виду обстежуваних рослин. У графі зазначається код, який відповідає фазі розвитку більш ніж 80 відсотків рослин на обстежуваному полі. В іншому разі вказуються через тире дві фази, тобто так званий умовний перехід рослин з однієї фази розвитку в іншу.

Фаза розвитку рослин

Код фази

Сходи

01

Кущіння

02

Вихід у трубку

03

Колосіння

04

Цвітіння

05

Налив і дозрівання зерна

06

Повна стиглість

07

 


5. У графі „Кадастровий номер або координати меж територій глобальної системи позиціонування (GPS – супутникової системи навігації) та/або меж територій в Світовій геодезичній системі координат WGS-84” вказуються координати поля (ділянки). При цьому у графах „N” та „E” зазначається, що це кадастровий номер або в якій системі (GPS або WGS-84) визначені координати поля. У формі „Карта поля”, яка є додатком до Акта, у контурі поля позначається точка, де проводилася зйомка координат, і зазначаються відстані до найближчих меж поля.

6. У графі „Кількість рослин, шт./1 м-2 (за пробами)” вказуються:

1) у графі „у тому числі за пробами” - отриманий після обстеження поля результат підрахунку кількості рослин на метр квадратний у кожній пробі;

2) у графі „разом” (на підставі результатів обстеження проб) - сума кількості рослин за пробами.

7. У графі „Середня кількість рослин, шт./ 1 м-2 (гр. 7/ кількість проб)” зазначається (на підставі результатів обстеження проб) середня кількість рослин на одному квадратному метрі.

ІV. Інформація, яка зазначається в розділі ІІ Акта „Коментарі виконавця огляду”

У розділі „Коментарі виконавця огляду” за потреби може бути наведено опис загальної ситуації на полях, відзначено наявність бур’янів, шкідників або ознак ушкодження рослин шкідниками. У цьому розділі надаються рекомендації експерта щодо ліквідації виявлених недоліків та інше. Якщо експерт дійшов висновку, що посіви не можна приймати на страхування, він повинен навести причини такої рекомендації.

V. Додаткова інформація

1. При необхідності до Акта складається форма „Карта поля”, якій присвоюється відповідний номер.

2. У формі „Карта поля” схематично зображується контур обстежуваного поля. На цьому контурі можуть бути вказані дані, які мають значення при ідентифікації поля (лінії електропередач, яри, поодинокі дерева тощо). В обов’язковому порядку вказується точка, де проводилася зйомка географічних координат, із зазначенням відстані до найближчих меж поля. Повинні бути зроблені позначки, де проводився забір проб, та їх черговість. Якщо поле прийняте на страхування частково, то на схемі вказується умовна лінійна межа поділу із позначенням точок координат перетинання із межею поля та позначається, яка із частин поля прийнята на страхування, а яка не прийнята.

Директор департаменту
методології, стандартів
регулювання та нагляду
за фінансовими  установами
Нацкомфінпослуг





В.Г. Логвіновський


Директор Департаменту
фінансово-кредитної політики
Мінагрополітики України



Б.Р. Ахіджанов



Інші НПА

Розпорядження Нацкомфінпослуг №2284-d від 24.09.2015 СТАНДАРТНИЙ ДОГОВІР страхування майбутнього врожаю ярих зернових сільськогосподарських культур з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування (страховий продукт 1) Розпорядження Нацкомфінпослуг №2284-e від 24.09.2015 СТАНДАРТНІ СТРАХОВІ ТАРИФИ для страхування майбутнього врожаю ярих зернових сільськогосподарських культур з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування (страховий продукт 1) Розпорядження Нацкомфінпослуг №2285 від 24.09.2015 Про деякі питання здійснення страхування майбутнього врожаю соняшнику з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування Наказ Мінагрополітики України №371 від 24.09.2015 Про деякі питання здійснення страхування майбутнього врожаю соняшнику з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування Розпорядження Нацкомфінпослуг №2285-a від 24.09.2015 АКТ визначення врожайності соняшнику, застрахованого з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування, методом контрольного обмолоту (страховий продукт 1) Розпорядження Нацкомфінпослуг №2285-b від 24.09.2015 АКТ визначення врожайності соняшнику, застрахованого з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування, біологічним методом (страховий продукт 1) Розпорядження Нацкомфінпослуг №2285-c від 24.09.2015 АКТ огляду посівів соняшнику для страхування майбутнього врожаю сояшнику з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування (страховий продукт 1) Розпорядження Нацкомфінпослуг №2285-d від 24.09.2015 СТАНДАРТНИЙ ДОГОВІР страхування майбутнього врожаю соняшнику з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування (страховий продукт 1) Розпорядження Нацкомфінпослуг №2285-e від 24.09.2015 СТАНДАРТНІ СТРАХОВІ ТАРИФИ для страхування майбутнього врожаю соняшнику з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування (страховий продукт 1) Наказ МФУ №626 від 06.07.2015 Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 03 листопада 2014 року № 1100