Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Розпорядження Нацкомфінпослуг № 2285-a від 24.09.2015 АКТ визначення врожайності соняшнику, застрахованого з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування, методом контрольного обмолоту (страховий продукт 1)

ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження
Національної комісії,
що здійснює державне
регулювання у сфері ринків
фінансових послуг
24.09.2015  № 2285,
Наказ
Міністерства аграрної політики
та продовольства України
24.09.2015  № 371

 

АКТ

визначення врожайності соняшнику,  застрахованого з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування, методом контрольного обмолоту

(страховий продукт 1)

 

Акт № _________                                                                                                                                  Дата визначення врожайності „__” ___________ 20__ р.

 

Культура (назва)

Найменування страховика

Найменування страхувальника

 

 

 

Загальна площа посіву застрахованого соняшнику, га

№ Договору

Місцезнаходження, телефон/факс, e-mail:

 

 

 

 

Розділ І. Результати визначення врожайності

№ поля

Площа поля, га

Кадастровий номер або координати меж територій глобальної системи позиціонування (GPS – супутникової системи навігації) та/або меж територій в Світовій геодезичній системі координат WGS-84

Площа зібраної ділянки, га

Обсяг зібраної продукції, ц

Вологість зерна (%)

Втрата ваги по вологості

в %

(* дивитись довідкову таблицю по втраті ваги)

Вага зібраного зерна, ц

(гр. 5 ´ (1 – гр. 7/100)

Відсоток збитків від незастрахованих ризиків** (%)

Врожайність для розрахунку збитку, ц/га

(гр. 8 / гр. 4 ´ (1 + гр. 9/100))

N

E

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Довідкова таблиця по втраті ваги

Вологість, %

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

Втрата ваги, %

0

1,08

2,17

3,26

4,34

5,43,

6,52

7,60

8,69

9,78

10,86

11,95

13,04

 

** Відсоток збитків від незастрахованих ризиків

№ поля

Додаткові ризики (незастраховані)

Відсоток впливу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Розділ ІІ. Коментарі виконавця визначення врожайності

 

 

Від імені страховика:___________/______________/                   Від імені страхувальника: ___________/______________/

           М.П. (за наявності)                              (підпис)                                          (П.І.Б.)                                                              М.П. (за наявності)                    (підпис)                    (П.І.Б.)

 

 

Директор
департаменту методології,
стандартів регулювання
та нагляду за фінансовими
установами Нацкомфінпослуг





В.Г. Логвіновський


Директор
Департаменту
фінансово-кредитної політики
Мінагрополітики України




Б.Р. Ахіджанов







ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження
Національної комісії,
що здійснює державне
регулювання у сфері ринків
фінансових послуг
24.09.2015  № 2285,
Наказ
Міністерства аграрної політики
та продовольства України
24.09.2015  № 371





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
13 жовтня 2015 р.
за № 1247/27692


ІНСТРУКЦІЯ
щодо заповнення Акта визначення врожайності соняшнику, застрахованого з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування, методом контрольного обмолоту
(страховий продукт 1)

I. Загальні положення

1. Ця Інструкція визначає порядок заповнення Акта визначення врожайності соняшнику, застрахованого з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування, методом контрольного обмолоту (страховий продукт 1) (далі - Акт).

2. Акт оформляється страховиком або уповноваженою ним особою після проведення процедур із врегулювання збитків та визначення врожайності застрахованого соняшнику.

3. Акт оформлюється в полі. В нього заносяться всі отримані в результаті врегулювання дані.

II. Порядок заповнення реквізитної частини Акта

При заповненні Акта необхідно дотримуватися таких правил:

1) у графі "Акт № ___" зазначається порядковий номер Акта.

Нумерація повинна забезпечувати чітку ідентифікацію Акта в інформаційних базах страховика;

2) у графі "Дата визначення врожайності" повинна бути вписана дата визначення врожайності у форматі: дд.мм.рррр, де дд - число місяця цифрами, мм - місяць цифрами, рррр - рік цифрами;

3) у графі "Культура (назва)" вписується культура, що страхується, - соняшник;

4) у графі "Загальна площа посіву застрахованого соняшнику, га" зазначається загальна застрахована площа посіву застрахованого соняшнику згідно з Договором;

5) у графі "Найменування страховика" зазначається повне найменування страховика;

6) у графі "№ Договору" проставляється номер Стандартного договору страхування майбутнього врожаю соняшнику з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування (страховий продукт 1) (далі - Договір) відповідно до встановленого у страховика чи в Аграрному страховому пулі України порядку нумерації договорів, по яких проводиться визначення врожайності;

7) у графі "Найменування страхувальника" вказується повне найменування виробника сільськогосподарської продукції;

8) у графі "Місцезнаходження, телефон/факс, е-mail:" вказується контактна інформація виробника сільськогосподарської продукції.

III. Інформація, яка зазначається в розділі I Акта "Результати визначення врожайності"

1. У графі "№ поля" вказується ідентифікаційний номер поля, який є номером (назвою) поля (ділянки) згідно з прийнятим у виробника сільськогосподарської продукції обліком земель. У разі відсутності номера поля поле ідентифікується як "б/н", тобто без номера.

2. У графі "Площа поля, га" вказується площа поля (у гектарах).

3. У графі "Кадастровий номер або координати меж територій глобальної системи позиціонування (GPS - супутникової системи навігації) та/або меж територій в Світовій геодезичній системі координат WGS-84" вказуються координати поля (ділянки). При цьому у графах "N" та "E" зазначається, що це кадастровий номер або в якій системі (GPS або WGS-84) визначені координати поля.

4. У графі "Площа зібраної ділянки, га" зазначається фактична площа ділянки поля, на якій проводилось комбайнування врожаю застрахованого соняшнику.

5. У графі "Обсяг зібраної продукції, ц" зазначається фактична маса зібраної продукції з проби.

6. У графі "Вологість зерна (%)" зазначається середній показник вологості, визначений для зерна соняшнику з проби.

7. У графі "Втрата ваги по вологості в % (* дивитись довідкову таблицю по втраті ваги)" зазначається показник втрати ваги зерна по вологості, взятий із довідкової таблиці по втраті ваги згідно з показником вологості зерна відповідно до графи 6 Акта.

8. У графі "Вага зібраного зерна, ц (гр. 5 x (1 - гр. 7/100)" зазначається показник врожайності згідно з результатами визначення врожайності культури відповідно до послідовності розрахунків, закладених у Акті.

9. У графі "Відсоток збитків від незастрахованих ризиків** (%)" зазначається відсоток збитку від незастрахованих ризиків, визначений експертом та занесений до таблиці "** Відсоток збитків від незастрахованих ризиків".

10. У графі "Врожайність для розрахунку збитку, ц/га (гр. 8 / гр. 4 x (1 + гр. 9/100))" зазначається фактична врожайність, отримана шляхом поділу обсягу зібраного врожаю в центнерах на площу зібраної ділянки в гектарах з урахуванням збитків від незастрахованих ризиків.

11. У таблиці "** Відсоток збитків від незастрахованих ризиків" виконавцем визначення врожайності (при наявності) заноситься інформація про незастраховані ризики, які знизили врожайність культури. Розрахований відсоток зниження врожайності заноситься у графу 9 Акта. Цифри вказуються у відсотках. У разі ушкодження посівів застрахованої культури, де спостерігається дія незастрахованих ризиків (порушення технології вирощування культури, в тому числі високий рівень забур’яненості, ушкодження шкідниками, ураження хворобами) та застрахованих ризиків, експерт повинен якомога точніше визначити ступінь зниження врожайності з основних ризиків. У даному випадку страхове відшкодування виплачується тільки за збиток, спричинений застрахованими ризиками. Рекомендується визначати відсоток дії незастрахованих ризиків як співвідношення фактичної врожайності на полі, де спостерігається високий рівень забур’яненості, пошкодження врожаю шкідниками чи хворобами, до фактичної врожайності на полі, де дія незастрахованих ризиків на врожай відсутня.

IV. Інформація, яка зазначається в розділі II Акта "Коментарі виконавця визначення врожайності"

У розділі "Коментарі виконавця визначення врожайності" за потреби може бути наведено всі факти та інформацію про стан посівів і специфіку проведення контрольних обмолотів. Бажано вказувати вид техніки, що використовувався для збирання та транспортування врожаю, місце і спосіб зважування зібраної продукції. Також необхідно зазначати час, витрачений на визначення врожайності методом контрольного обмолоту (механізованого збирання) на застрахованих полях страхувальника тощо.

Директор
департаменту методології,
стандартів регулювання
та нагляду за фінансовими
установами Нацкомфінпослуг





В.Г. Логвіновський


Директор
Департаменту
фінансово-кредитної політики
Мінагрополітики України




Б.Р. Ахіджанов







ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження
Національної комісії,
що здійснює державне
регулювання у сфері ринків
фінансових послуг
24.09.2015  № 2285,
Наказ
Міністерства аграрної політики
та продовольства України
24.09.2015  № 371

 

„КАРТА ПОЛЯ” № ___

до Акта огляду посівів соняшнику для страхування майбутнього врожаю соняшнику  з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування (страховий продукт 1)

 

 

Страхувальник

 

Культура (назва)

 

 

 

№ поля

 

 

 

 

Сорт/гібрид

 

 

 

Площа поля

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кадастровий номер або координати меж територій глобальної системи позиціонування (GPS – супутникової системи навігації) та/або меж територій в Світовій геодезичній системі координат WGS-84*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

північ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

захід

 

 

 

 

 

 

 

 

 

схід

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 південь

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі до огляду поля

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Так/ні

%/шт.

Видовий склад бур’янів і ступінь засмічення, у відсотках

 

 

 

 

 

Наявність шкідників і поріг шкодочинності, шт./м2

 

 

 

 

Хвороби і ступінь їх поширення, у відсотках

 

 

 

 

 

 

                         

 

__________
* Має бути зазначена назва (кадастровий номер або система визначення координат поля).

 

 

Від імені страховика ________________ /________________________________/

М.П. (за наявності)                          (підпис)                                             (посада, П.І.Б.)

 

Від імені страхувальника ____________ /________________________________/

М.П. (за наявності)                          (підпис)                                             (посада, П.І.Б.)

 

 

 

Директор
департаменту методології,
стандартів регулювання
та нагляду за фінансовими
установами Нацкомфінпослуг





В.Г. Логвіновський


Директор
Департаменту
фінансово-кредитної політики
Мінагрополітики України




Б.Р. Ахіджанов





ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження
Національної комісії,
що здійснює державне
регулювання у сфері ринків
фінансових послуг
24.09.2015  № 2285,
Наказ
Міністерства аграрної політики
та продовольства України
24.09.2015  № 371


СТРАХОВИЙ АКТ № __________

при страхуванні майбутнього врожаю соняшнику з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування (страховий продукт 1)

 

Культура (назва) _________________

 

Найменування страховика

_______________________________

_______________________________

Найменування страхувальника

__________________________________________________________

Загальна площа посіву застрахованого соняшнику, га ____

 

№ Договору ____________________

 

Місцезнаходження ______________

_______________________________

____________________________

Рівень страхового покриття, відсотків

________

 

Загальна страхова сума за Договором (страхова вартість врожаю), грн ___________________

 

Тел./факс, e-mail: _____________

 

 

Номер поля

 

Площа, га

 

Фактична врожайність згідно з Актом визначення врожайності №_______, ц/га

 

Валова продукція

(гр.2 х гр.3), ц

 

1

2

3

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сумарна площа, га

 

 

Сума валової продукції, ц

 

Врожайність фактична,

 ц/га

(гр.6/ гр.5)

5

6

7

 

 

 

 

Застрахована врожайність (згідно з Договором), ц/га

Врожайність фактична

(згідно з гр.7), ц/га

Ціна одиниці врожаю

(згідно з Договором), грн/ц

Площа застрахованого соняшнику (згідно з гр.5), га

8

9

10

11

 

 

 

 

 

 

(застрахована врожайність – фактична врожайність) × ціна одиниці врожаю × площа застрахованого соняшнику = сума збитку

((гр. 8)_____ – (гр. 9) ______ ) × (гр. 10)______ × (гр. 11)_______ = 

 

сума збитку __________ грн

 

 

 

Коментар виконавця розрахунку страхового відшкодування

 

Дата складання Акта „____” _____________ 20___ року.

 

Від імені страховика ________________ /________________________________/

М.П. (за наявності)                          (підпис)                                             (посада, П.І.Б.)

 

Від імені страхувальника ____________ /________________________________/

М.П. (за наявності)                          (підпис)                                             (посада, П.І.Б.)

 

 

Директор

департаменту методології,
стандартів регулювання
та нагляду за фінансовими
установами Нацкомфінпослуг





В.Г. Логвіновський


Директор
Департаменту
фінансово-кредитної політики
Мінагрополітики України




Б.Р. Ахіджанов



Інші НПА

Розпорядження Нацкомфінпослуг №2285-b від 24.09.2015 АКТ визначення врожайності соняшнику, застрахованого з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування, біологічним методом (страховий продукт 1) Розпорядження Нацкомфінпослуг №2285-c від 24.09.2015 АКТ огляду посівів соняшнику для страхування майбутнього врожаю сояшнику з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування (страховий продукт 1) Розпорядження Нацкомфінпослуг №2285-d від 24.09.2015 СТАНДАРТНИЙ ДОГОВІР страхування майбутнього врожаю соняшнику з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування (страховий продукт 1) Розпорядження Нацкомфінпослуг №2285-e від 24.09.2015 СТАНДАРТНІ СТРАХОВІ ТАРИФИ для страхування майбутнього врожаю соняшнику з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування (страховий продукт 1) Наказ МФУ №626 від 06.07.2015 Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 03 листопада 2014 року № 1100 Постанова КМУ №841 від 13.10.2015 Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 і від 26 червня 2015 р. № 475 Розпорядження КМУ №1095 від 13.10.2015 Про делегацію Уряду України для участі у заходах Енергетичного Співтовариства Розпорядження КМУ №1101 від 07.10.2015 Про передачу цілісних майнових комплексів державних закладів та підприємства охорони здоров’я у власність територіальних громад міст Постанова КМУ №842 від 28.10.2015 Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 409 Постанова КМУ №409 від 06.08.2014 Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування