Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Рішення Нацрада з питань телебачення № 1146 від 23.07.2015 Про затвердження Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті

НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ

РІШЕННЯ

23.07.2015  № 1146





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
11 серпня 2015 р.
за № 967/27412


Про затвердження Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті

Відповідно до статей 1, 4, 5, 7, 28 та 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, керуючись статтями 13, 17, частиною другою статті 24 Закону України “Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення”, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Правила ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті, що додаються.

2. Визнати таким, що втратило чинність, рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 08 лютого 2012 року № 116 “Про затвердження Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті”, зареєстроване в Міністерстві юстиції України 23 лютого 2012 року за № 286/20599.

3. Юридичному управлінню подати це рішення на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

4. Прес-службі оприлюднити це рішення на офіційному веб-сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення після державної реєстрації в Міністерстві юстиції України.

5. Це рішення набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Г. Шверка.

Голова

Ю. Артеменко


ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Національної
ради України з питань
телебачення і радіомовлення
23.07.2015 № 1146





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
11 серпня 2015 р.
за № 967/27412


ПРАВИЛА
ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті

1. Ці Правила визначають єдиний порядок ведення мовлення телерадіоорганізаціями на всій території України у разі видання Указу Президента України, прийняття постанови Верховною Радою України, а також інших нормативно-правових актів про оголошення в Україні днів трауру (скорботи, жалоби) та днів пам’яті.

2. У разі видання Указу Президента України, прийняття постанови Верховною Радою України, а також інших нормативно-правових актів про оголошення в Україні днів трауру (скорботи, жалоби) та днів пам’яті телерадіоорганізації мають внести на цей день (але не пізніше ніж через 12 годин з моменту розміщення на офіційних веб-сайтах відповідних органів державної влади нормативно-правового акта) до теле-, радіопередач та сітки мовлення зміни.

3. У разі оголошення дня трауру (скорботи, жалоби) телерадіоорганізації зобов’язані:

припинити трансляцію комедійних та еротичних фільмів, гумористичних, розважальних та музичних передач, що містять твори мажорного звучання, теле- і радіовікторин, музичних передач на замовлення у прямому ефірі;

припинити трансляцію рекламних роликів, що містять елементи гумору та еротики;

поширювати мінімум раз на годину в ефірному часі інформацію про день трауру (скорботи, жалоби);

під час телетрансляції розмістити зображення палаючої свічки;

оголосити о 12.00 хвилину мовчання із супроводженням звуку метронома, якщо інше не передбачено відповідним нормативно-правовим актом.

4. У день пам’яті телерадіоорганізації зобов’язані внести до телерадіопередач та сітки мовлення такі зміни:

поширювати мінімум раз на дві години в ефірному часі інформацію про день пам’яті;

припинити трансляцію комедійних та еротичних фільмів, гумористичних передач;

під час телетрансляції розмістити на екрані відповідне стилізоване зображення або палаючу свічку, які є доречними до відповідної події;

оголосити о 12.00 хвилину мовчання із супроводженням звуку метронома, якщо інше не передбачено відповідним нормативно-правовим актом.

Начальник управління
контролю та аналізу
телерадіомовлення



Р. Кіфлюк



Інші НПА

Наказ Міненерговугілля №493/688 від 03.08.2015 Про затвердження Порядку проведення розрахунків за природний газ, теплопостачання і електроенергію Постанова Центрвиборчком №180 від 25.08.2015 Про форми протоколів та актів виборчих комісій, які здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів, щодо підрахунку голосів виборців на виборчих дільницях з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів та старост сіл, селищ Постанова Центрвиборчком №181 від 25.08.2015 Про затвердження форми та кольору виборчих бюлетенів з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів та старост сіл, селищ для голосування у відповідних виборчих округах Постанова Центрвиборчком №198 від 28.08.2015 Про Порядок реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій на виборах депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних міських голів та старост сіл, селищ Постанова Центрвиборчком №202 від 28.08.2015 Про внесення змін до постанови Центральної виборчої комісії від 28 квітня 2012 року № 82 Постанова Центрвиборчком №197 від 28.08.2015 Про Роз\'яснення щодо порядку виготовлення виборчих бюлетенів з виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів та старост сіл, селищ для голосування у відповідних виборчих округах, їх передачі відповідним територіальним і дільничним виборчим комісіям та форми виборчих документів для передачі та приймання виборчих бюлетенів Постанова Центрвиборчком №211 від 01.09.2015 Про Рекомендації щодо порядку контролю за надходженням, обліком і використанням коштів виборчих фондів місцевих організацій політичних партій, кандидати в депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости села, селища Постанова ВРУ №671 від 03.09.2015 Про направлення на повторне друге читання проекту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відновлення норм, які передбачають звільнення від сплати земельного податку Рішення РНБО №n0013525-15 від 20.07.2015 Про заходи щодо захисту національних інтересів України в галузі авіації Указ Президент №531 від 03.09.2015 Про нагородження Ю. Мамчура відзнакою Іменна вогнепальна зброя