Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Указ Президент № 573 від 07.04.2000 Про Положення про Раду представників кримськотатарського народу

 
У К А З
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
 
Про Положення про Раду представників
кримськотатарського народу
 
{ Із змінами, внесеними згідно з Указами Президента N 767/2006 від 03.04.2015 }

 
Затвердити Положення про Раду представників кримськотатарського народу (додається).

 
Президент України Л.КУЧМА
м. Київ, 7 квітня 2000 року
N 573/2000
ЗАТВЕРДЖЕНО
Указом Президента України
від 7 квітня 2000 року N 573/2000
 
ПОЛОЖЕННЯ
про Раду представників
кримськотатарського народу

 
1. Рада представників кримськотатарського народу (далі - Рада) є консультативно-дорадчим органом при Президентові України.
 
2. Рада у своїй діяльності керується Конституцією України , законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України та цим Положенням.
 
3. Основними завданнями Ради є:
 
аналіз і прогнозування політико-правових, соціально-економічних, культурних та інших питань, пов'язаних з поверненням в Україну, облаштуванням, адаптацією депортованого кримськотатарського народу та його інтеграцією в українське суспільство, підготовка і внесення пропозицій Президентові України щодо вирішення цих питань, а також питань фінансування відповідних державних і республіканських програм, визначення пріоритетних напрямів використання коштів на названі цілі; { Абзац другий пункту 3 в редакції Указу Президента N 873/2010 від 26.08.2010 }
 
участь у реалізації заходів щодо вирішення політико-правових, соціально-економічних, культурних та інших проблем, пов'язаних з поверненням, облаштуванням, адаптацією депортованого кримськотатарського народу та його інтеграцією в українське суспільство;
 
участь у розробленні проектів актів законодавства України та державних програм з питань, пов'язаних із поверненням в Україну, облаштуванням, адаптацією депортованого кримськотатарського народу, його інтеграцією в українське суспільство, збереженням етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності; { Абзац четвертий пункту 3 в редакції Указу Президента N 873/2010 від 26.08.2010 }
 
аналіз стану виконання законів України, актів Президента України та Кабінету Міністрів України, а також нормативно-правових актів Верховної Ради Автономної Республіки Крим і рішень Ради міністрів Автономної Республіки Крим з питань, пов'язаних з поверненням кримських татар та внесення відповідних пропозицій;
 
сприяння узгодженню позицій громадських організацій кримських татар, консультативно-дорадчих органів та органів державної влади з метою ефективного вирішення політико-правових, соціально-економічних, культурних та інших проблем, пов'язаних з поверненням, адаптацією депортованого кримськотатарського народу та його інтеграцією в українське суспільство.
 
4. Рада для виконання покладених на неї завдань має право:
 
розглядати на своїх засіданнях питання щодо стану вирішення політико-правових, соціально-економічних, культурних, кадрових та інших проблем, пов'язаних з поверненням, адаптацією депортованого кримськотатарського народу і його інтеграцією в українське суспільство;
 
звертатися із запитами з питань, віднесених до завдань Ради, до центральних та місцевих органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим та їх посадових осіб, одержувати від них безоплатно у встановленому порядку статистичні дані, інформацію, довідкові, інші матеріали;
 
утворювати в разі потреби тимчасові експертні та робочі групи, залучати в установленому порядку спеціалістів центральних та місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками), вчених та інших фахівців (за їх згодою) для вивчення та підготовки питань для розгляду на засіданні Ради.
 
5. Рада у процесі виконання покладених на неї завдань взаємодіє з центральними та місцевими органами виконавчої влади, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, консультативно-дорадчими органами при Президентові України.
{ Пункт 5 із змінами, внесеними згідно з Указом Президента N 194/2015 від 03.04.2015 }
 
6. Положення про Раду затверджує Президент України.
 
Раду очолює голова, який призначається та увільняється від виконання обов'язків Президентом України. Головою Ради призначається Голова Меджлісу кримськотатарського народу.
 
Голова Ради затверджує персональний склад Ради та вносить до нього зміни, здійснює керівництво діяльністю Ради.
 
Голова та інші члени Ради беруть участь у її роботі на громадських засадах.
{ Пункт 6 в редакції Указів Президента N 873/2010 від 03.04.2015 }
 
7. Для попереднього обговорення пропозицій, що вносяться на розгляд Ради, забезпечення належної підготовки її засідань може бути утворена президія Ради у складі голови, заступників голови, секретаря Ради, а також членів президії Ради, які обираються з числа інших членів Ради.
 
Склад президії Ради затверджується Радою.
{ Пункт 7 в редакції Указу Президента N 873/2010 від 26.08.2010 }
 
8. Основною формою роботи Ради є засідання, які проводяться в міру потреби, але не рідше одного разу на квартал.
 
Засідання Ради є правомочним, якщо на ньому присутні не менше половини її членів.
 
Головує на засіданнях Ради її голова, а в разі його відсутності - заступник голови.
 
Для участі в засіданнях Ради можуть бути запрошені представники Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації, підприємств, установ і організацій, провідні вчені та фахівці.
 
9. Рада в межах своїх повноважень приймає рішення. Рішення Ради приймаються відкритим голосуванням простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів Ради.
 
10. Рішення Ради мають рекомендаційний характер.
 
На підставі пропозицій Ради в установленому порядку можуть бути прийняті відповідні акти та дані доручення Президентом України, Кабінетом Міністрів України, підготовлені та внесені на розгляд Верховної Ради України законопроекти.
 
11. Рада працює у місті Києві.
{ Пункт 11 в редакції Указу Президента N 194/2015 від 03.04.2015 }
 
12. Організаційно-технічне та інше забезпечення діяльності Ради здійснюється відповідним структурним підрозділом Адміністрації Президента України, Державним управлінням справами (у межах компетенції).
{ Пункт 12 в редакції Указу Президента N 194/2015 від 03.04.2015 }

 
{ Пункт 13 виключено на підставі Указу Президента N 194/2015 від 03.04.2015 }

 
14. Рада для виконання покладених на неї завдань та реалізації наданих прав використовує бланки зі своїм найменуванням.

 
Глава Адміністрації
Президента України В.ЛИТВИН


Інші НПА

Указ Президент №108 від 26.02.2015 Про відзначення державними нагородами України Розпорядження Президент №243 від 10.03.2015 Про уповноваження А. Авакова на підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та Європейським поліцейським офісом щодо встановлення захищеної лінії зв\'язку Указ Президент №137 від 12.03.2015 Про звільнення І. Смешка з посади Радника Президента України Указ Президент №138 від 12.03.2015 Про призначення І. Смешка Радником Президента України Указ Президент №196 від 03.04.2015 Про внесення змін до пункту 4 Положення про проведення відкритого конкурсу з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення членів Вищої ради юстиції Указ Президент №141 від 13.03.2015 Про Положення про проведення відкритого конкурсу з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення членів Вищої ради юстиції Розпорядження КМУ №285 від 04.04.2015 Про звільнення Гордієнка М.Г. з посади Голови Державної фінансової інспекції України Розпорядження КМУ №287 від 04.04.2015 Про погодження укладення договору доручення на здійснення функцій з управління корпоративними правами держави Постанова КМУ №148 від 04.04.2015 Про внесення змін до пункту 3 Порядку управління акціями (частками), які перебувають у державній власності, господарських товариств, створених за участю Фонду державного майна Розпорядження КМУ №286 від 25.03.2015 Про погодження наказу Фонду державного майна від 19 лютого 2015 р. № 224