Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ СЗРУ № 203 від 16.06.2015 Про затвердження Змін до Інструкції про виплату грошового забезпечення військовослужбовцям Служби зовнішньої розвідки України

СЛУЖБА ЗОВНІШНЬОЇ РОЗВІДКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

16.06.2015  № 203



Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
03 липня 2015 р.
за № 776/27221


Про затвердження Змін до Інструкції про виплату грошового забезпечення військовослужбовцям Служби зовнішньої розвідки України

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2007 року № 1294 "Про упорядкування структури та умов грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб" (із змінами), з метою упорядкування виплати надбавки за знання та використання в роботі іноземних мов військовослужбовцям Служби зовнішньої розвідки України НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Зміни до Інструкції про виплату грошового забезпечення військовослужбовцям Служби зовнішньої розвідки України, затвердженої наказом Служби зовнішньої розвідки України від 28 лютого 2008 року № 45, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 25 березня 2008 року за № 246/14937, що додаються.

2. Фінансово-економічному управлінню подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Голова Служби

В. Гвоздь


ПОГОДЖЕНО:

Перший заступник Голови
Спільного представницького органу
сторони роботодавців на національному рівні

Заступник Голови
Спільного представницького органу
об’єднань профспілок

Заступник Голови Профспілки
працівників державних установ України

Міністр соціальної політики України


О. Мірошниченко



С.М. Кондрюк


Ю.М. Піжук

П. Розенко


ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Служби зовнішньої
розвідки України
16.06.2015 № 203


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
03 липня 2015 р.
за № 776/27221


ЗМІНИ
до Інструкції про виплату грошового забезпечення військовослужбовцям Служби зовнішньої розвідки України

Пункт 4.5 розділу IV викласти у новій редакції:

“4.5. Надбавка за знання та використання іноземної мови

4.5.1. Військовослужбовцям, які займають посади, пов’язані  з необхідністю знання та використання іноземних мов, безпосередньо використовують іноземні мови у службовій діяльності та успішно склали  кваліфікаційні екзамени з цих мов в СЗР України, виплачується надбавка за знання та використання іноземної мови: однієї західноєвропейської - у розмірі 10 відсотків, двох і більше - 25 відсотків; однієї східної, угро-фінської або африканської - 15 відсотків, двох і більше, одна з яких східна, - 35 відсотків посадового окладу з урахуванням окладу за військовим званням.

Посади, пов’язані з необхідністю знання та використання іноземної мови, визначаються, виходячи із завдань підрозділів, що передбачені у положеннях про них, та відповідно до затверджених функціональних обов’язків за посадою.

Безпосереднім використанням кожної іноземної мови є заняття  перекладом (усним або письмовим), підготовка (обробка) документів, проведення занять з використанням іноземної мови, а також виконання службових обов’язків у середовищі спілкування на іноземній мові.

4.5.2. Надбавка за знання та використання іноземної мови встановлюється або виплата її припиняється наказами Голови СЗР України, його заступників згідно з розподілом функціональних обов’язків або керівників, яким Головою СЗР України надано відповідні права.

4.5.3. Підставами для видання наказу про встановлення військовослужбовцю надбавки за знання та використання іноземної мови є:

мотивований рапорт керівника структурного підрозділу СЗР України на ім’я Голови СЗР України (заступника Голови СЗР України згідно із розподілом функціональних обов’язків) про встановлення надбавки за знання та використання в роботі іноземної мови, погоджений з кадровим та фінансовим підрозділами;

виданий за результатами кваліфікаційного екзамену екзаменаційний лист СЗР України (із загальною оцінкою “відмінно”, “добре”, “задовільно”) або інший документ, виданий іншими державними установами України, вищими навчальними закладами України або сертифікованими в Україні курсами іноземних мов (за відсутності в СЗР України фахівців для прийняття кваліфікаційного екзамену з рідкісної іноземної мови).

4.5.4. Виплата надбавки проводиться з дня завершення складання кваліфікаційного екзамену або з першого числа місяця складання кваліфікаційного екзамену (якщо військовослужбовець отримував надбавку   до цих екзаменів) на строк до першого числа місяця складання повторних кваліфікаційних екзаменів. Порядок складання кваліфікаційних екзаменів визначається Положенням про організацію іншомовної підготовки співробітників Служби зовнішньої розвідки України, затвердженим наказом СЗР України від 18 серпня 2014 року № 269, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 05 вересня 2014 року за № 1081/25858.

Військовослужбовцям СЗР України, які досягають (або досягли) у рік складання кваліфікаційного екзамену 45-річного віку, склали кваліфікаційні  екзамени на оцінки “відмінно” або “добре”, за умови отримання на попередньому екзамені оцінок “відмінно” або “добре” до закінчення ними служби (роботи) в СЗРУ кваліфікаційні екзамени не перескладають.

4.5.5. Військовослужбовцям СЗР України, які перебувають у довготермінових закордонних відрядженнях і не мають можливості підтвердити свої знання з іноземних мов, надбавка виплачується без складання ними екзаменів протягом усього строку відрядження до першого числа місяця проведення найближчих після повернення із відрядження екзаменів.

Військовослужбовцям СЗР України, які повернулися із довготермінових закордонних відряджень та не підтвердили свої знання з іноземних мов під час найближчого після повернення із відрядження проведення екзаменів, виплата надбавки припиняється з першого числа місяця складання повторних екзаменів до позитивного складання ними такого екзамену.

4.5.6. Викладачам іноземних мов Інституту СЗР України за знання та використання іноземних мов (окрім іноземних мов, які вони викладають) надбавка виплачується за умови складення ними екзаменів із цих іноземних мов.”.

Перший заступник начальника
Фінансово-економічного
управління Служби зовнішньої
розвідки України


Д. Томко



Інші НПА

Наказ СЗРУ №269 від 18.08.2014 Про затвердження Положення про організацію іншомовної підготовки співробітників Служби зовнішньої розвідки України Наказ СЗРУ №45 від 28.02.2008 Про затвердження Інструкції про виплату грошового забезпечення військовослужбовцям Служби зовнішньої розвідки України Постанова Правління НБУ №427 від 03.07.2015 Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України Постанова Правління НБУ №403 від 22.06.2015 Про затвердження Змін до Правил бухгалтерського обліку доходів і витрат банків України Постанова Правління НБУ №255 від 18.06.2003 Про затвердження Правил бухгалтерського обліку доходів і витрат банків України Постанова ВРУ №642 від 16.07.2015 Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, національних парламентів держав світу щодо створення міжнародного трибуналу для судового переслідування осіб, відповідальних за злочин, пов’язаний зі збитим літаком авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс MH17 17 липня 2014 року Постанова ВРУ №644 від 17.07.2015 Про внесення змін до порядку денного другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання Постанова ВРУ №645 від 17.07.2015 Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році Постанова ВРУ №624 від 16.07.2015 Про внесення змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання Постанова ВРУ №625 від 16.07.2015 Про календарний план проведення третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання