Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова Центрвиборчком № 49 від 15.03.2012 Про Порядок реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій на виборах народних депутатів України

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

від 15 березня 2012 року № 49


Про Порядок реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій на виборах народних депутатів України

З метою забезпечення однакового застосування виборчого законодавства України під час проведення виборів народних депутатів України, відповідно до пунктів 1, 11, 19 частини другої статті 30, статей 77 та 79 Закону України "Про вибори народних депутатів України", керуючись статтями 11, 12, 13, пунктами 4, 10, 13 статті 17 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Затвердити Порядок реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій на виборах народних депутатів України (додаток 1).

2. Встановити форму анкети особи, яка пропонується для реєстрації офіційним спостерігачем від іноземної держави, міжнародної організації на виборах народних депутатів України (додаток 2).

3. Цю постанову надіслати Міністерству закордонних справ України, Міністерству внутрішніх справ України, Міністерству юстиції України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям.

Голова
Центральної виборчої комісії


В.ШАПОВАЛ

Додаток 1
до постанови Центральної виборчої комісії
від 15 березня 2012 року № 49


ПОРЯДОК
реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій на виборах народних депутатів України

Цей Порядок підготовлено на підставі положень Закону України "Про вибори народних депутатів України" (далі - Закон).

1. Загальні положення

1.1. Діяльність офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій на виборах народних депутатів України (далі - вибори депутатів) регулюється Законом, загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права у сфері організації та проведення виборів.

1.2. Офіційним спостерігачем від іноземної держави, міжнародної організації на виборах депутатів є особа, запропонована для реєстрації офіційним спостерігачем на виборах депутатів іноземною державою чи міжнародною організацією та зареєстрована Центральною виборчою комісією в порядку, встановленому Законом.

1.3. Офіційні спостерігачі від іноземних держав, міжнародних організацій здійснюють свої повноваження на території України, а також на закордонних виборчих дільницях.

1.4. Офіційні спостерігачі від іноземних держав, міжнародних організацій, зареєстровані в установленому Законом порядку, можуть вести спостереження за ходом виборчого процесу.

1.5. Повноваження офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій починаються з дня їх реєстрації Центральною виборчою комісією і припиняються після встановлення нею результатів виборів депутатів.

1.6. Порядок в’їзду офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій в Україну врегульовано Законом України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" та відповідними нормативними актами Кабінету Міністрів України.

1.7. Документом, що надає офіційним спостерігачам від іноземних держав, міжнародних організацій право здійснювати свої повноваження, є посвідчення, видане Центральною виборчою комісією за встановленою нею формою. Посвідчення дійсне за умови пред’явлення офіційним спостерігачем документа, що посвідчує його особу.

2. Реєстрація офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій

2.1. Офіційні спостерігачі від іноземних держав, міжнародних організацій реєструються Центральною виборчою комісією.

2.2. Громадяни України не можуть бути зареєстровані офіційними спостерігачами від іноземних держав чи міжнародних організацій.

2.3. Документи щодо реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій подаються до Центральної виборчої комісії не раніше дня початку виборчого процесу та не пізніш як за сім днів до дня голосування.

2.4. Пропозиції щодо реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій викладаються у формі звернення, яке подається іноземними державами через акредитовані в Україні дипломатичні представництва цих держав, міжнародними організаціями до Центральної виборчої комісії безпосередньо або через Міністерство закордонних справ України.

2.5. У зверненні до Центральної виборчої комісії за підписом керівника відповідної міжнародної організації або акредитованого в Україні дипломатичного представництва іноземної держави зазначаються вид та дата проведення виборів депутатів, під час яких передбачається здійснювати спостереження за ходом виборчого процесу, контактна особа (номер телефону) та перелік осіб, яких пропонується зареєструвати офіційними спостерігачами. Разом зі зверненням подається анкета на кожну особу, яка пропонується для реєстрації офіційним спостерігачем від іноземної держави, міжнародної організації, за встановленою Центральною виборчою комісією формою (додаток 2), а також ксерокопія сторінки паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, на якій зазначено прізвище та ім’я відповідної особи і міститься її фотографія.

2.6. Міжнародна неурядова організація до звернення також додає засвідчені копії установчих документів (статут тощо), які підтверджують, що до статутної діяльності такої організації належать питання виборчого процесу та спостереження за ним, а також засвідчену копію документа на підтвердження міжнародного статусу такої організації.

2.7. У разі виявлення помилок або розбіжностей у персональних даних, які містяться у зверненнях, анкетах та ксерокопіях документів, що посвідчують особу, поданих для реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій, зазначені документи повертаються для їх виправлення. Виправлені документи можуть бути подані до Центральної виборчої комісії не пізніш як за сім днів до дня голосування.

2.8. Рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій приймається Центральною виборчою комісією не пізніш як за п’ять днів до дня голосування.

Центральна виборча комісія відмовляє у реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій у разі невідповідності поданих для реєстрації документів вимогам Закону та цього Порядку, а також у разі порушення строку їх подання.

3. Дострокове припинення повноважень, скасування реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій

3.1. Центральна виборча комісія може достроково припинити повноваження офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій у разі порушення ними Закону, прийнявши відповідне мотивоване рішення.

3.2. У разі надходження звернення за підписом керівника відповідної міжнародної організації або акредитованого в Україні дипломатичного представництва іноземної держави щодо відкликання, скасування реєстрації запропонованих ними офіційних спостерігачів чи особистої заяви офіційного спостерігача про складення своїх повноважень Центральна виборча комісія приймає рішення про скасування реєстрації таких офіційних спостерігачів.

Секретар
Центральної виборчої комісії


Т.ЛУКАШ

Додаток 2
до постанови Центральної виборчої комісії
від 15 березня 2012 року № 49


Анкета особи,
яка пропонується для реєстрації офіційним спостерігачем від іноземної держави, міжнародної організації на виборах народних депутатів України



Інші НПА

Постанова Центрвиборчком №1119 від 24.09.2014 Про реєстрацію кандидата у народні депутати України Фурсова А.В., висунутого Політичною партією "НОВА ПОЛІТИКА", в одномандатному виборчому окрузі № 189 на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Розпорядження КМУ №1012-р від 22.10.2014 Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації на 2014 рік Розпорядження КМУ №1011-р від 22.10.2014 Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Апарату Верховної Ради України на 2014 рік Розпорядження КМУ №1010-р від 22.10.2014 Про передачу деяких бюджетних призначень, передбачених Міністерству фінансів на 2014 рік Розпорядження КМУ №1009-р від 22.10.2014 Про надання дозволу Державній фінансовій інспекції та її територіальним органам на проведення ревізій використання бюджетних коштів, виділених для проведення позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Наказ Міненерговугілля №661 від 24.09.2014 Про внесення змін до Правил безпеки у вугільних шахтах Наказ Мінкультури №795 від 30.09.2014 Про внесення змін до Положення про Експертно-фондову раду з питань безоплатної передачі вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави Указ Президент №388/2011 від 06.04.2011 Про Положення про Міністерство культури України Наказ Мінкультури №586 від 02.07.2013 Про затвердження Положення про Експертно-фондову раду з питань безоплатної передачі вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави Постанова Центрвиборчком №1428 від 03.10.2014 Про реєстрацію уповноваженої особи ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ПОЛІТИЧНОГО ОБ’ЄДНАННЯ "УКРАЇНА - ЄДИНА КРАЇНА" в одномандатному виборчому окрузі № 220 на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року