Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова КМУ № 213 від 25.06.2014 Про забезпечення тимчасового проживання сімей, які переселилися з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 25 червня 2014 р. № 213
Київ


Про забезпечення тимчасового проживання сімей, які переселилися з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Виділити обласним державним адміністраціям та Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства кошти у сумі 14762,115 тис. гривень для надання грошової допомоги на тимчасове проживання сім’ям, які переселилися з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, за розподілом згідно з додатком.

Міністерству фінансів здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

2. Затвердити Порядок використання коштів резервного фонду державного бюджету для надання грошової допомоги на тимчасове проживання сім’ям, які переселилися з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, що додається.

3. Обласним державним адміністраціям та Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства:

вжити заходів щодо забезпечення оплати різниці між фактичною вартістю тимчасового проживання до 1 липня ц. р. сімей, які переселилися з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, і сумою грошової допомоги на їх тимчасове проживання, яка надається з резервного фонду державного бюджету, за рахунок коштів місцевих бюджетів, благодійних коштів, інших джерел, не заборонених законодавством‚ і власних коштів таких громадян;

затвердити у тижневий строк за погодженням з Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством фінансів перелік витрат, пов’язаних із наданням грошової допомоги на тимчасове проживання сім’ям, які переселилися з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя;

подати до 1 серпня 2014 р. Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству фінансів та Державній казначейській службі звіт про використання коштів, виділених згідно з цією постановою.

Прем'єр-міністр України

А.ЯЦЕНЮК

Інд. 70

Додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 25 червня 2014 р. № 213
(у редакції постанови Кабінету Міністрів України
від 22 жовтня 2014 р. № 556)


РОЗПОДІЛ
коштів, що виділяються для забезпечення тимчасового проживання сімей, які переселилися з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя

Найменування

Усього

Облдержадміністрація:

 

Вінницька

343,69

Волинська

17,9

Житомирська

2,2

Івано-Франківська

24,3

Київська

118,5

Львівська

764,7

Миколаївська

780,6

Одеська

9829,03

Рівненська

2,925

Хмельницька

27,5

Чернігівська

17,23

Мінрегіон

2833,54 (для м. Києва)

Разом

14762,115


ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 25 червня 2014 р. № 213


ПОРЯДОК
використання коштів резервного фонду державного бюджету для надання грошової допомоги на тимчасове проживання сімей, які переселилися з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя

1. Кошти резервного фонду державного бюджету використовуються для надання грошової допомоги на тимчасове проживання сімей, які переселилися з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя‚ у санаторно-курортних і оздоровчих закладах, закладах та установах соціального захисту населення, а також гуртожитках та готелях (далі - грошова допомога).

2. Грошова допомога надається всім категоріям сімей, які переселилися з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, у тому числі сім’ям військовослужбовців.

3. За рахунок коштів резервного фонду державного бюджету грошова допомога надається кожній сім’ї, яка переселилися з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя‚ з розрахунку до 75 відсотків вартості проживання на добу, але не більш як 200 гривень на кожного члена сім’ї.

4. Для отримання грошової допомоги член сім’ї, яка переселилася з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, подає місцевому органові виконавчої влади або органові місцевого самоврядування за місцем тимчасового проживання:

заяву про надання грошової допомоги за формою згідно з додатком;

ксерокопії сторінок паспорта з даними про прізвище, ім’я, по батькові, дату його видачі і місце реєстрації кожного члена сім’ї та ксерокопії свідоцтв про народження дітей.

5. За результатами розгляду заяв про надання грошової допомоги відповідним місцевим органом виконавчої влади або органом місцевого самоврядування в установленому порядку приймається рішення про призначення грошової допомоги.

6. Грошова допомога виплачується шляхом її безготівкового перерахування органами, визначеними в установленому порядку, на рахунки санаторно-курортних і оздоровчих закладів, закладів та установ соціального захисту населення, а також гуртожитків та готелів.

7. Відображення у первинному та бухгалтерському обліку інформації про надання грошової допомоги, а також відкриття рахунків, реєстрація, введення обліку зобов’язань в органах Казначейства та проведення операцій, пов’язаних з використанням бюджетних коштів, здійснюються в установленому Казначейством порядку.

8. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.


Додаток
до Порядку


ЗАЯВА



Інші НПА

Постанова КМУ №556 від 22.10.2014 Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 червня 2014 р. № 213 Розпорядження КМУ №1027-р від 22.10.2014 Про звільнення Каравай О.В. з посади першого заступника генерального директора Державного концерну “Спортивні арени України” Розпорядження КМУ №1026-р від 22.10.2014 Про звільнення Музичук О.В. з посади заступника Голови Державної архівної служби України Розпорядження КМУ №1013-р від 22.10.2014 Про передачу у 2014 році деяких бюджетних призначень Міністерству екології та природних ресурсів Розпорядження КМУ №989-р від 16.10.2014 Про схвалення проекту Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про відкриття на українсько-польському державному кордоні міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення “Грушів - Будомєж” Постанова КМУ №563 від 16.10.2014 Деякі питання реалізації Закону України “Про очищення влади” Розпорядження КМУ №1025-р від 16.10.2014 Про затвердження плану проведення перевірок відповідно до Закону України “Про очищення влади” Розпорядження КМУ №1014-р від 16.10.2014 Про затвердження плану коротко- та середньострокових заходів щодо скорочення обсягу споживання природного газу на період до 2017 року Наказ МВС №929 від 10.09.2014 Про затвердження Порядку проведення атестування осіб рядового і начальницького складу в органах і підрозділах цивільного захисту Постанова КМУ №593 від 11.07.2013 Про затвердження Положення про порядок проходження служби цивільного захисту особами рядового і начальницького складу та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України