Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова КМУ № 460 від 17.09.2014 Про затвердження Порядку та умов виплати одноразової грошової допомоги у разі звільнення військовослужбовцям, призваним на військову службу за призовом у зв’язку з мобілізацією

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 17 вересня 2014 р. № 460
Київ


Про затвердження Порядку та умов виплати одноразової грошової допомоги у разі звільнення військовослужбовцям, призваним на військову службу за призовом у зв’язку з мобілізацією

Відповідно до пункту 2 статті 15 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” Кабінет Міністрів України постановляє:

Затвердити Порядок та умови виплати одноразової грошової допомоги у разі звільнення військовослужбовцям, призваним на військову службу за призовом у зв’язку з мобілізацією, що додаються.

Прем'єр-міністр України

А.ЯЦЕНЮК

Інд. 70













ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 17 вересня 2014 р. № 460


ПОРЯДОК
та умови виплати одноразової грошової допомоги у разі звільнення військовослужбовцям, призваним на військову службу за призовом у зв’язку з мобілізацією

1. Військовослужбовцям, які були призвані на військову службу за призовом у зв’язку з мобілізацією та звільняються із служби після прийняття рішення про демобілізацію (крім військовослужбовців строкової військової служби) (далі - військовослужбовці), виплачується одноразова грошова допомога (далі - допомога) в розмірі 4 відсотків місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний місяць служби, але не менш як 25 відсотків місячного грошового забезпечення.

2. Військовослужбовцям виплата допомоги здійснюється за період служби за призовом у зв’язку з мобілізацією з дня їх призову на службу без урахування періоду попередньої військової служби, на якій вони перебували у мирний час, за винятком тих осіб, які у разі звільнення з військової служби у мирний час не набули права на отримання грошової допомоги, передбаченої пунктом 2 статті 15 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”.

3. Розмір допомоги обчислюється з урахуванням пунктів 1 і 2 постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 1992 р. № 393 “Про порядок обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам, мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та членам їхніх сімей” (ЗП України, 1992 р., № 7, ст. 182).

4. Допомога виплачується з розрахунку місячного грошового забезпечення (без урахування винагород), на яке має право військовослужбовець на день звільнення.

5. Виплата військовослужбовцям допомоги у разі звільнення з військової служби здійснюється Міноборони, іншими утвореними відповідно до законів військовими формуваннями та правоохоронними органами за рахунок коштів державного бюджету, передбачених на їх утримання.

6. Військовослужбовцям у разі звільнення з військової служби за службовою невідповідністю, у зв’язку з позбавленням військового звання, у зв’язку з обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили, допомога не виплачується.


Інші НПА

Наказ МВС №36 від 15.01.2015 Про затвердження Інструкції про вимоги та порядок виконання військовослужбовцями Національної гвардії України військово-спортивного комплексу Наказ МВС №50 від 19.01.2015 Про визнання таким, що втратив чинність, наказу МНС України від 02 серпня 2010 року № 607 Наказ Міноборони №926 від 26.12.2014 Про затвердження Порядку обробки і захисту персональних даних у Міністерстві оборони України Наказ Міноборони №19 від 14.01.2015 Про затвердження Зміни до Інструкції про розслідування та облік нещасних випадків, професійних захворювань і аварій у Збройних Силах України Наказ Міненерговугілля №36 від 27.01.2015 Про затвердження Правил охорони праці під час застосування та зберігання дихлоретану Наказ Мінсоцполітики №54 від 26.01.2015 Про внесення змін до наказу Міністерства соціальної політики України від 23 березня 2012 року № 158 „Про затвердження стандартів надання послуг соціальної підтримки населенню за принципом „єдиного вікна” Наказ Мінсоцполітики №158 від 23.03.2012 Про затвердження стандартів надання послуг соціальної підтримки населенню за принципом „єдиного вікна” Наказ Мінсоцполітики №54-a від 26.01.2015 Стандарт надання послуги з призначення і виплати державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам Наказ Мінсоцполітики №54-b від 26.01.2015 Стандарт надання послуги з призначення і виплати надбавки на догляд до державної соціальної допомоги Наказ Мінсоцполітики №226/293/169 від 30.04.2002 Про затвердження Порядку надання державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам