Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова КМУ № 531 від 01.10.2014 Про особливості реалізації прав деяких категорій осіб на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 1 жовтня 2014 р. № 531
Київ


Про особливості реалізації прав деяких категорій осіб на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Установити, що:

1) особи, які перебувають (перебували) у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями чи фізичними особами або були добровільно застраховані та переміщуються з тимчасово окупованої території і районів проведення антитерористичної операції (далі - застраховані особи), мають право на надання матеріального забезпечення (якщо страховий випадок настав до моменту переміщення застрахованої особи) та соціальних послуг відповідно до Законів України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням” і “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” робочими органами виконавчих дирекцій Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань (далі - фонди) за фактичним місцем проживання (перебування) у порядку, встановленому правліннями фондів.

Матеріальне забезпечення виплачується застрахованим особам в установленому порядку через банки;

2) матеріальне забезпечення та соціальні послуги надаються за умови подання документів, що підтверджують право застрахованих осіб на їх надання, а у разі відсутності таких документів - на підставі відомостей Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

У разі відсутності у зазначеному Реєстрі необхідних відомостей матеріальне забезпечення надається у мінімальному розмірі, встановленому правліннями фондів, з наступним перерахуванням сум матеріального забезпечення після надходження документів, що підтверджують право застрахованих осіб на його надання.

2. Рекомендувати правлінням фондів прийняти протягом 15 днів з дати набрання чинності цією постановою власні нормативно-правові акти, необхідні для її виконання.

Прем'єр-міністр України

А.ЯЦЕНЮК

Інд. 26


Інші НПА

Постанова Соцстрах від нещасних випадків №49 від 31.10.2007 Про затвердження Положення про забезпечення потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання санаторно-курортним лікуванням Постанова ВРУ №96-VIII від 13.01.2015 Про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Освіта, охорона здоров’я та соціальне забезпечення дітей з порушеннями психофізичного розвитку: проблеми та шляхи їх вирішення" Розпорядження КМУ №32 від 21.01.2015 Про визнання таким, що втратило чинність, розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2014 р. № 1075 Розпорядження КМУ №23 від 21.01.2015 Про звільнення Заглоцького С.П. з посади члена правління публічного акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Укрсвітлолізинг” Розпорядження КМУ №22 від 21.01.2015 Про звільнення Вітряного Я.В. з посади голови правління публічного акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Укрсвітлолізинг” Розпорядження КМУ №20 від 21.01.2015 Про звільнення Казимира М.М. з посади Голови Державної екологічної інспекції України Розпорядження КМУ №19 від 21.01.2015 Про звільнення Янчука А.В. з посади заступника Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Розпорядження КМУ №18 від 21.01.2015 Про звільнення Бондарчука І.В. з посади заступника Міністра юстиції України Розпорядження КМУ №36 від 14.01.2015 Про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії Наказ МВС №1404/1522 від 26.12.2014 Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Міністерства освіти і науки України від 01 вересня 2003 року № 314/586