Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ Мінсоцполітики № 683 від 23.09.2014 Про затвердження Порядку взяття на облік інваліда, дитини-інваліда, іншої особи для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації за їх фактичним місцем проживання, перебування

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

23.09.2014  № 683

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
8 жовтня 2014 р.
за № 1216/25993


Про затвердження Порядку взяття на облік інваліда, дитини-інваліда, іншої особи для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації за їх фактичним місцем проживання, перебування

Відповідно до пунктів 15, 16 та 16-1 Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2012 року № 321, НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок взяття на облік інваліда, дитини-інваліда, іншої особи для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації за їх фактичним місцем проживання, перебування, що додається.

2. Департаменту соціального захисту інвалідів (Полякова О.Ю.) забезпечити в установленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра  Мущиніна В.В.

Міністр

Л. Денісова

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства соціальної
політики України
23.09.2014 № 683

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
8 жовтня 2014 р.
за № 1216/25993


ПОРЯДОК
взяття на облік інваліда, дитини-інваліда, іншої особи для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації за їх фактичним місцем проживання, перебування

1. Цей Порядок визначає механізм взяття на облік інваліда, дитини-інваліда, іншої особи для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації за їх фактичним місцем проживання, перебування.

2. Облік інвалідів, дітей-інвалідів, інших осіб та видача направлень на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації здійснюються структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій, виконавчими органами міських, районних у містах (крім міст Києва та Севастополя) рад (далі - органи соціального захисту населення) за фактичним місцем проживання, перебування таких осіб.

3. Інваліди, інші особи або їх законні представники, законні представники дітей-інвалідів звертаються із заявою та паспортом громадянина України або свідоцтвом про народження (для дітей віком до 16 років) до органу соціального захисту населення за фактичним місцем проживання, перебування таких осіб.

Інваліди, діти-інваліди, інші особи, які не взяті на облік для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації в органі соціального захисту населення за місцем реєстрації їх проживання, перебування, разом із заявою та паспортом громадянина України або свідоцтвом про народження (для дітей віком до 16 років) надають документи, зазначені у пункті 16 Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення, затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2012 року № 321 (далі - Порядок забезпечення). 

Орган соціального захисту населення за фактичним місцем проживання, перебування перевіряє інформацію щодо заявника у Централізованому банку даних з проблем інвалідності (далі - банк даних) та у разі перебування інваліда, дитини-інваліда чи іншої особи на обліку за місцем реєстрації проживання, перебування видає направлення на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації.

У разі відсутності інформації про інваліда, дитину-інваліда чи іншу особу на обліку у банку даних орган соціального захисту населення за фактичним місцем проживання, перебування оформлює особову справу інваліда, дитини-інваліда, іншої особи відповідно до Порядку забезпечення, видає направлення на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації та протягом п’яти днів інформує про зазначене орган соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, перебування заявника (крім заявників, які переселилися з тимчасово окупованої території).

4. Якщо в інваліда, дитини-інваліда, іншої особи, які переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції, або їх законних представників відсутні документи, передбачені пунктом 16 Порядку забезпечення, орган соціального захисту населення за фактичним місцем проживання, перебування таких осіб перевіряє дані про інваліда, дитину-інваліда, іншу особу у банку даних, а за відсутності їх у банку даних - надсилає запити до відповідних органів щодо витребування необхідних документів за зареєстрованим місцем проживання, перебування інваліда, дитини-інваліда, іншої особи, які переселилися з районів проведення антитерористичної операції, а у разі переселення таких осіб з тимчасово окупованої території сприяє в отриманні за місцем фактичного проживання, перебування:

1) висновку МСЕК про встановлення інвалідності для інвалідів (для дітей-інвалідів - висновок ЛКК) та індивідуальної програми - у відповідних закладах охорони здоров’я;

2) копії документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, - у відповідних контролюючих органах.

5. Особова справа інваліда, дитини-інваліда, іншої особи, які фактично проживають, перебувають не за місцем реєстрації, але стоять на обліку в органі соціального захисту населення за місцем реєстрації їх проживання, перебування (крім заявників, які переселилися з тимчасово окупованої території), на підставі заяви таких осіб та запиту відповідного органу соціального захисту населення у місячний строк відправляється органу соціального захисту населення за фактичним місцем проживання, перебування заявника. При цьому в журналі реєстрації, що зберігається в органі соціального захисту населення за місцем реєстрації їх проживання, робиться позначка ,,Вибув” із зазначенням причини, а в органі соціального захисту населення за фактичним місцем проживання, перебування робиться позначка ,,Прибув” із зазначенням дати.

Особова справа інваліда, дитини-інваліда, іншої особи, які фактично проживають, перебувають не за місцем реєстрації, залишається в органі соціального захисту населення на період фактичного проживання, перебування інваліда, дитини-інваліда, іншої особи у цьому місці.

6. Особова справа інваліда, дитини-інваліда, іншої особи, оформлена не за місцем реєстрації проживання, перебування, у разі вибуття  з нього на підставі заяви інваліда, дитини-інваліда, іншої особи у місячний термін відправляється органу соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, перебування заявника (крім заявників, які переселилися з тимчасово окупованої території) або органу соціального захисту населення за іншим фактичним місцем його проживання, перебування. При цьому в журналі реєстрації, що зберігається в органі соціального захисту населення за фактичним місцем проживання, перебування, робиться позначка „Вибув” із зазначенням причини, а в органі соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, перебування або органі соціального захисту населення за іншим фактичним місцем його проживання, перебування робиться позначка ,,Прибув” із зазначенням дати.

Директор Департаменту
соціального захисту інвалідів


О. Полякова



Інші НПА

Наказ Мін'юст №1690/5 від 14.10.2014 Про умови оплати праці працівників науково-дослідних установ судових експертиз та Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників юстиції Міністерства юстиції України Наказ МОН №1145 від 07.10.2014 Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства освіти України від 24 листопада 1999 року № 396 Розпорядження Нацкомфінпослуг №2812 від 25.09.2014 Про затвердження Порядку розрахунку та оприлюднення інформації про середньозважений показник зміни чистої вартості одиниці пенсійних активів Рішення НКРЗІ №707 від 17.10.2014 Про внесення змін до Порядку проведення конкурсів або тендерів на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України Рішення НКРЗІ №676 від 30.09.2014 Про затвердження Змін до деяких рішень Наказ Держспецзв'язку №485 від 25.09.2014 Про внесення змін до наказу Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 02 вересня 2013 року № 495 Наказ Держспецзв'язку №438 від 03.09.2014 Про затвердження Переліку посад, що підлягають заміщенню особами рядового, сержантського і офіцерського складу, та граничних військових звань за цими посадами у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України Рішення ФГВФО №81 від 04.09.2014 Про внесення змін до рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 23 липня 2012 року № 10 Постанова Центрвиборчком №1387 від 30.09.2014 Про заяву Партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна", зареєстровану в Центральній виборчій комісії 25 вересня 2014 року за № 21-34-22719 Постанова Центрвиборчком №1386 від 30.09.2014 Про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати України Полінського О.М., Бондаренка В.В., Клименка Ю.В., Боярського Ю.І., Земелева Є.О., Серебрянникова М.В., Небрата В.Г.