Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова Центрвиборчком № 1385 від 30.09.2014 Про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати України Абакумова Г.В., Трошиної С.П., Біляєва Я.М., Климашенка К.Г., Прохоренка В.М., Шевченко Н.Ю., Гуманенка В.Л., Дьяконова І.П., Бітаєва В.А., Григоренка С.М., Кармазіної О.О., Радчені О.М., Терехової Є.О., Олійник Л.А., Пилипенка О.М., Опанасця П.А., Шевчука В.Я., Палянички О.І., Шатурської Л.М

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

від 30 вересня 2014 року № 1385


Про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати України Абакумова Г.В., Трошиної С.П., Біляєва Я.М., Климашенка К.Г., Прохоренка В.М., Шевченко Н.Ю., Гуманенка В.Л., Дьяконова І.П., Бітаєва В.А., Григоренка С.М., Кармазіної О.О., Радчені О.М., Терехової Є.О., Олійник Л.А., Пилипенка О.М., Опанасця П.А., Шевчука В.Я., Палянички О.І., Шатурської Л.М

До Центральної виборчої комісії 25 вересня 2014 року надійшли заяви громадян України Абакумова Георгія Васильовича, Трошиної Софії Петрівни, Біляєва Ярослава Миколайовича, Климашенка Костянтина Генріховича, Прохоренка В’ячеслава Миколайовича, Шевченко Ніни Юріївни, Гуманенка Валерія Леонідовича, Дьяконова Ігоря Петровича, Бітаєва Валерія Анатолійовича, Григоренка Сергія Миколайовича, Кармазіної Ольги Олександрівни, Радчені Олександра Миколайовича, Терехової Євгенії Олександрівни, Олійник Людмили Анатоліївни, Пилипенка Олександра Максимовича, Опанасця Петра Андрійовича, Шевчука Василя Яковича, Палянички Оксани Ізяславівни, Шатурської Любові Миколаївни про самовисування разом з іншими документами щодо реєстрації їх кандидатами у народні депутати України в одномандатних виборчих округах № 211 - 216, 218 - 222 на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.

Розглянувши подані документи, Центральна виборча комісія встановила їх невідповідність вимогам Закону України "Про вибори народних депутатів України" (далі - Закон).

Так, на порушення вимог пункту 1 частини другої статті 55 Закону в заявах Абакумова Г.В., Климашенка К.Г., Григоренка С.М., Шатурської Л.М. про самовисування відсутнє зобов’язання у разі обрання їх народними депутатами України припинити діяльність, яка відповідно до Конституції України та законів України несумісна з мандатом народного депутата України.

Крім того, заява Гуманенка В.Л. про самовисування не містить зобов’язання у разі обрання його депутатом скласти представницький мандат, який відповідно до Конституції України та законів України несумісний з мандатом народного депутата України, що є порушенням пункту 1 частини другої статті 55 Закону.

Також на порушення пункту 2 частини другої статті 55 Закону автобіографія Біляєва Я.М не містить відомостей про громадянство, Палянички О.І. - про місце народження, Опанасця П.А. - посаду (заняття), місце роботи, в автобіографіях Абакумова Г.В., Трошиної С.П., Шевчука В.Я., Кармазіної О.О., Радчені О.М. відсутні відомості про громадянство із зазначенням часу проживання на території України, Григоренка С.М. - громадську роботу, Прохоренка В.М., Бітаєва В.А., Григоренка С.М. - не зазначено часу проживання на території України, Трошиної С.П., Біляєва Я.М., Бітаєва В.А. Дьяконова І.П., Пилипенка О.М. - партійності, Трошиної С.П., Біляєва Я.М., Прохоренка В.М., Кармазіної О.О. - адреси місця проживання, Трошиної С.П., Біляєва Я.М., Бітаєва В.А., Прохоренка В.М., Кармазіної О.О., Радчені О.М. - контактного номера телефону, Прохоренка В.М., Кармазіної О.О., Радчені О.М., Шевчука В.Я. - відомостей про наявність чи відсутність судимості.

За таких обставин указані документи не є відповідно заявами про самовисування та автобіографіями кандидатів у народні депутати України в розумінні пунктів 1, 2 частини другої статті 55 Закону.

Також Центральна виборча комісія зауважує, що серед документів, які подаються для реєстрації кандидата у народні депутати України, повинен міститися документ про внесення грошової застави відповідно до статті 56 Закону.

Згідно з частиною другою статті 56 Закону кандидат у народні депутати України, який балотується в одномандатному виборчому окрузі в порядку самовисування, після початку виборчого процесу та до подання документів Центральній виборчій комісії для реєстрації вносить на спеціальний рахунок Центральної виборчої комісії грошову заставу в розмірі десяти розмірів мінімальної заробітної плати.

Проте всупереч указаному положенню Закону Олійник Л.А. кошти на спеціальний рахунок Центральної виборчої комісії не внесла, Шевченко Н.Ю. внесла їх після подання нею документів до Комісії, Терехова Є.О. - не внесла кошти в розмірі, передбаченому частиною другою статті 56 Закону.

Таким чином, документ про внесення грошової застави відповідно до статті 56 Закону, обов’язковість подання якого передбачено пунктом 4 частини другої статті 55 Закону, у вказаних кандидатів у народні депутати України відсутній.

Згідно з пунктом 2 частини першої статті 60 Закону Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата у народні депутати України у разі відсутності документів, зазначених у частині другій статті 55 Закону.

Враховуючи викладене, відповідно до частини другої статті 55, частини третьої статті 56, частин першої, шостої статті 59, пункту 2 частини першої, частини другої статті 60 Закону України "Про вибори народних депутатів України", керуючись статтями 11 - 13, пунктом 17 статті 19 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Відмовити в реєстрації кандидатів у народні депутати Абакумова Георгія Васильовича, Трошиної Софії Петрівни в одномандатному виборчому окрузі № 211, Біляєва Ярослава Миколайовича в одномандатному виборчому окрузі № 212, Климашенка Костянтина Генріховича в одномандатному виборчому окрузі № 213, Прохоренка В’ячеслава Миколайовича в одномандатному виборчому окрузі № 214, Шевченко Ніни Юріївни в одномандатному виборчому окрузі № 215, Гуманенка Валерія Леонідовича в одномандатному виборчому окрузі № 216, Дьяконова Ігоря Петровича в одномандатному виборчому окрузі № 218, Бітаєва Валерія Анатолійовича, Григоренка Сергія Миколайовича, Кармазіної Ольги Олександрівни, Радчені Олександра Миколайовича, Терехової Євгенії Олександрівни в одномандатному виборчому окрузі № 219, Олійник Людмили Анатоліївни, Пилипенка Олександра Максимовича в одномандатному виборчому окрузі № 220, Опанасця Петра Андрійовича, Шевчука Василя Яковича в одномандатному виборчому окрузі № 221, Палянички Оксани Ізяславівни, Шатурської Любові Миколаївни в одномандатному виборчому окрузі № 222 на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.

2. Повернути Абакумову Г.В., Трошиній С.П., Біляєвій Я.М., Климашенку К.Г., Прохоренку В.М., Гуманенку В.Л., Дьяконову І.П., Бітаєву В.А., Григоренку С.М., Кармазіній О.О., Радчені О.М., Пилипенку О.М., Опанасцю П.А., Шевчуку В.Я., Паляничці О.І., Шатурській Л.М. внесені ними грошові застави.

3. Копії цієї постанови надіслати Абакумову Г.В., Трошиній С.П., Біляєвій Я.М., Климашенку К.Г., Прохоренку В.М., Шевченко Н.Ю., Гуманенку В.Л., Дьяконову І.П., Бітаєву В.А., Григоренку С.М., Кармазіній О.О., Радчені О.М., Тереховій Є.О., Олійник Л.А., Пилипенку О.М., Опанасцю П.А., Шевчуку В.Я., Паляничці О.І., Шатурській Л.М.

4. Цю постанову оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

Голова
Центральної виборчої комісії


М.ОХЕНДОВСЬКИЙ


Інші НПА

Постанова Центрвиборчком №1293 від 28.09.2014 Про реєстрацію кандидатів у народні депутати України, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Указ Президент №1001/2011 від 21.10.2011 Про Національну антикорупційну стратегію на 2011-2015 роки Наказ Мінагрополітики України №242 від 24.06.2014 Питання діяльності Аграрного фонду на організованому аграрному ринку у 2014/2015 маркетинговому періоді Наказ Мінагрополітики України №651 від 06.11.2013 Про затвердження лімітів та прогнозів допустимого спеціального використання водних біоресурсів загальнодержавного значення на 2014 рік Наказ Мінекономрозвитку №139 від 18.02.2013 Про затвердження Положення про забезпечення права осіб на доступ до публічної інформації в Державному агентстві резерву України Постанова КМУ №299 від 17.07.2014 Про затвердження Положення про Державну інспекцію України з безпеки на наземному транспорті Наказ МВС №1242 від 28.12.2005 Про затвердження картки обліку дорожньо-транспортних пригод та Інструкції щодо її заповнення Наказ МВС №940 від 22.10.2012 Про організацію реагування на повідомлення про кримінальні правопорушення, інші правопорушення, надзвичайні ситуації та інші події та забезпечення оперативного інформування в органах і підрозділах внутрішніх справ України Наказ Держжитлокомунгосп №55 від 28.12.2005 Про затвердження Інструкції щодо проведення поділу, виділу та розрахунку часток об\'єктів нерухомого майна Постанова КМУ №565 від 24.10.2014 Про внесення зміни до Положення про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла