Постанова ВРУ № 535 від 17.06.2015 Про відзначення 95-річчя з дня народження Івана Кожедуба

ПОСТАНОВА
Верховної Ради України


Про відзначення 95-річчя з дня народження Івана Кожедуба

(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2015, № 31, ст.298)

8 червня 2015 року виповнилося 95 років з дня народження Івана Микитовича Кожедуба - уславленого сина Українського народу, тричі Героя Радянського Союзу.

Враховуючи визначні особисті заслуги Івана Кожедуба у визволенні України та інших країн від фашистських окупантів, відзначаючи його вагомий внесок у післявоєнну відбудову зруйнованого господарства нашої країни, Верховна Рада України постановляє:

1. У 2015 році урочисто відзначити на державному рівні 95-річчя з дня народження Івана Кожедуба.

2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови розробити і затвердити план ювілейних заходів, передбачивши у ньому фінансування вирішення важливих питань розвитку малої батьківщини Івана Кожедуба, а саме:

реконструкцію Ображіївського навчально-виховного комплексу: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені І.М. Кожедуба - дошкільний навчальний заклад Шосткинської районної ради Сумської області;

ремонт дороги до села Ображіївка Шосткинського району Сумської області;

завершення будівництва в селі Ображіївка Шосткинського району Сумської області водогінних мереж та введення їх в експлуатацію.

3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України сприяти висвітленню державними засобами масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з урочистим відзначенням на державному рівні 95-річчя з дня народження Івана  Кожедуба.

4. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю.

5. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради України

В.ГРОЙСМАН

м. Київ
17 червня 2015 року
№ 535-VIII