Розпорядження КМУ № 671 від 15.06.2015 Про започаткування реалізації пілотного проекту Енергетичний міст Україна - Європейський Союз

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 15 червня 2015 р. № 671-р
Київ


Про започаткування реалізації пілотного проекту “Енергетичний міст “Україна - Європейський Союз”

1. Погодитися з пропозицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості щодо підготовки пілотного проекту “Енергетичний міст “Україна - Європейський Союз” (далі - пілотний проект), спрямованого на збільшення обсягів пропускної спроможності міждержавних електричних мереж, створення сприятливих умов для залучення інвестицій та імплементацію Регламенту (Європейського Союзу) від 13 липня 2009 р. № 714/2009 про умови доступу до мережі для транскордонного обміну електричною енергією та скасування Регламенту Європейського Союзу № 1228/2003.

2. Взяти до відома, що пілотний проект полягає у:

розбудові інфраструктури міждержавних електричних мереж;

інтеграції об’єднаної енергетичної системи України до європейської енергосистеми ENTSO-E;

організації видачі потужності енергоблока № 2 Хмельницької АЕС для передачі електричної енергії до країн Європейського Союзу шляхом відокремлення енергоблока від об’єднаної енергетичної системи України для забезпечення довгострокового експорту електричної енергії;

залученні коштів, отриманих від експорту електричної енергії, яка виробляється енергоблоком № 2 Хмельницької АЕС, до країн Європейського Союзу, для фінансування будівництва енергоблоків № 3 та 4 Хмельницької АЕС.

3. Міністерству енергетики та вугільної промисловості затвердити план заходів з реалізації пілотного проекту з урахуванням пункту 2 цього розпорядження.

Прем'єр-міністр України

А.ЯЦЕНЮК

Інд. 21