Указ Президент № 42 від 30.01.2015 Про вдосконалення системи забезпечення керівництва, координації та контролю за діяльністю розвідувальних органів України

Указ
Президента України


Про вдосконалення системи забезпечення керівництва, координації та контролю за діяльністю розвідувальних органів України

З метою підвищення ефективності діяльності розвідувальних органів України та реалізації положень статей 7 і 24 Закону України "Про розвідувальні органи України", відповідно до пунктів 1, 17 і 28 частини першої статті 106 Конституції України постановляю:

1. Утворити Об'єднаний комітет з питань розвідувальної діяльності при Президентові України (далі - Комітет).

2. Таємно.

3. Таємно.

4. Голові Комітету внести у місячний строк проект Положення про Об'єднаний комітет з питань розвідувальної діяльності при Президентові України та пропозиції щодо його персонального складу.

5. Ліквідувати Комітет з питань розвідки при Президентові України.

Увільнити СМЕШКА Ігоря Петровича від виконання обов'язків голови Комітету з питань розвідки при Президентові України.

6. Внести до Переліку посад, що можуть бути заміщені військовослужбовцями Збройних Сил України, інших військових формувань, правоохоронних органів спеціального призначення в державних органах, установах і організаціях, та граничних військових звань за цими посадами, затвердженого Указом Президента України від 25 жовтня 2007 року № 1020 (зі змінами, внесеними Указами від 3 липня 2014 року № 563 та від 7 жовтня 2014 року № 760), зміну, виключивши підрозділ "Апарат Комітету з питань розвідки при Президентові України" розділу "Апарат Ради національної безпеки і оборони України".

7. Визнати такими, що втратили чинність, статті 1 - 4 Указу Президента України від 7 жовтня 2014 року № 760 "Про Комітет з питань розвідки при Президентові України".

8. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України

П.ПОРОШЕНКО

м. Київ
30 січня 2015 року
№ 42/2015