Указ Президент № 626 від 06.11.2015 Про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі у багатонаціональному навчанні

Указ
Президента України


Про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі у багатонаціональному навчанні

На підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, згідно із Законом України "Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України" постановляю:

1. Допустити на територію України для участі у багатонаціональному навчанні з підготовки підрозділів збройних сил у листопаді - грудні 2015 року на строк до 61 доби підрозділи збройних сил Сполучених Штатів Америки, інших держав - членів НАТО та держав - учасниць програми "Партнерство заради миру" (до 2500 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою).

2. Внести до розділу "Навчання на території України" Плану проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних Сил України на території України та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2015 рік, затвердженого Указом Президента України від 6 березня 2015 року № 133 "Про План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних Сил України на території України та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України на 2015 рік і про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях", зміну, доповнивши пунктом 5-1 такого змісту:

«5-1.

Багатонаціональне навчання з підготовки підрозділів збройних сил

Тактичне наввчання

До 61 доби, листопад - грудень 2015 року

Міжнародний центр миротворчості та безпеки (с.Старичі, Яворівський р-н, Львівська обл.), полігони Збройних Сил України

Загальна чисельність учасників навчання до 5300 військовослужбовців. Від Збройних Сил України до 2800 військово-службовців з озброєнням і військовою технікою. Від Збройних Сил Сполучених Штатів Америки до 1500 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою. Від збройних сил держав-членів НАТО та держав-учасниць програми "Партнерство заради миру" до 1000 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою".


3. Цей Указ набирає чинності у порядку, передбаченому частиною п'ятою статті 8 Закону України "Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України", крім статті 2, яка набирає чинності з дня опублікування цього Указу.

Президент України

П.ПОРОШЕНКО

м. Київ
6 листопада 2015 року
№ 626/2015