Про виноград та виноградне вино
Стаття 4. Регламентація виноробства 

Ст. 4 ЗУ Про виноград та виноградне вино від 16.06.2005 № 2662-IV


Чинний зі змінами. Перевірено 08.07.2019
Виробництво виноробної продукції здійснюється суб'єктами підприємницької діяльності незалежно від форм власності за наявності в них ліцензії. { Частина перша статті 4 в редакції Закону N 3427-IV від 09.02.2006 }
  Під час виробництва виноматеріалів та інших продуктів виноробства здійснюються органолептичний, хімічний і мікробіологічний контроль якості сировини і готової продукції та ведеться відповідна технологічна документація. { Частина друга статті 4 із змінами, внесеними згідно із Законом N 3427-IV від 03.02.2011 }
  Підприємства, які займаються переробкою винограду, зобов'язані щорічно після завершення сезону виноробства, але не пізніше 1 грудня, надавати центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері статистики, інформацію за встановленою ним формою щодо обсягів переробки винограду, виробництва виноматеріалів у груповому асортименті, використання та залишків спирту. { Частина третя статті 4 в редакції Закону N 3427-IV від 16.10.2012 }
  Центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної аграрної політики, політики у сфері сільського господарства, затверджує порядок ведення та форми виробничого обліку вин, технологічну документацію і нормативні документи на виробництво вин, погоджує в установленому ним порядку використання зарубіжної технологічної документації, визначає перелік необхідних для цього документів, строки і процедуру їх подання. { Частина четверта статті 4 в редакції Закону N 3043-VI від 16.10.20