Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати

Ст. 2-2 ЗУ Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольни № 481/95-ВР від 19.12.1995


Чинний зі змінами. Перевірено 08.07.2019


Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального
Стаття 2-2. Вимоги до матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції

Матеріально-технічна база малого виробництва виноробної продукції включає:

земельні ділянки, що належать суб’єкту господарювання на підставі будь-якого речового права, визначеного законодавством України, на яких суб’єкт господарювання вирощує плоди, ягоди, виноград, а також розміщує товарну пасіку;

відокремлені нежитлові приміщення (цехи, підвали, ангари), призначені для здійснення господарської діяльності, що належать суб’єкту господарювання на підставі будь-якого речового права, визначеного законодавством України;

власну або залучену на договірних засадах акредитовану відповідно до законодавства лабораторію для проведення робіт з перевірки якості та безпечності вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових;

обладнання для виробництва та розливу в споживчу тару вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових, а саме забезпечення:

зважування плодів, ягід, винограду, меду;

подрібнення, пресування плодів, ягід, винограду;

відстоювання сусла з плодів, ягід, винограду, меду;

бродіння сусла з плодів, ягід, винограду, меду;

обробки виноматеріалів плодово-ягідних, виноградних, медових;

зберігання або витримки виноматеріалів плодово-ягідних, виноградних, напоїв медових;

розливу вин плодово-ягідних, виноградних, напоїв медових у споживчу тару;

контролю температури на етапах виробництва та зберігання;

санітарної обробки технологічного обладнання, винопроводів та інвентарю згідно з вимогами законодавства.

Переробку плодів, ягід, винограду, виготовлення, зберігання та обробку виноматеріалів плодово-ягідних, виноградних та/або медових проводять з використанням типового обладнання і технологічних ємностей, виготовлених із корозійностійких матеріалів, відповідно до вимог Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

Вимоги до матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції визначаються цим Законом.

Форма декларації, порядок її подання та реєстрації визначаються Кабінетом Міністрів України.


Стаття 1 2 2‑1 2‑2 3 4 ...18

Перейти до статті