Ст. 16 ЗУ Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва від 10.07.2018 № 2496-VIII
Чинний зі змінами. Перевірено 08.07.2019
Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції
Стаття 16. Вимоги до органічного виноробства
1. На органічне виноробство поширюються вимоги, встановлені для виробництва органічної харчової продукції.
2. Додатковою вимогою до виробництва органічної виноробної продукції є заборона до використання таких технологічних прийомів:
часткове концентрування за допомогою охолодження;
зниження вмісту діоксиду сірки фізичними методами;
застосування електродіалізу для стабілізації проти кристалічних помутнінь;
часткова деалкоголізація;
обробка катіонообмінними смолами для стабілізації проти кристалічних помутнінь.