Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати

Ст. 18 ЗУ Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною від 07.04.2015 № 287-VIII


Чинний зі змінами. Перевірено 08.07.2019


Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною
Стаття 18. Поводження з продуктами оброблення, переробки побічних продуктів тваринного походження

1. Продукти оброблення, переробки побічних продуктів тваринного походження, що належать до категорій II і III, на потужностях (об’єктах), зареєстрованих в установленому порядку, можуть бути розміщені на ринку чи утилізовані відповідно до законодавства.

 

2. Продукти оброблення, переробки побічних продуктів тваринного походження після їх утворення повинні негайно маркуватися оператором ринку та містити інформацію, чітко викладену українською мовою у формі, що привертає увагу і не стирається, а саме:

 

1) категорію побічних продуктів тваринного походження, з якої виготовлено продукт;

 

2) назву продукту;

 

3) ім’я або найменування виробника та адресу чи місцезнаходження виробничих потужностей;

 

4) якісний та кількісний склад компонентів;

 

5) інструкцію для застосування та всі рекомендації стосовно безпечності чи можливих наслідків споживання (використання).

 

3. Забороняється використовувати продукти оброблення, переробки побічних продуктів тваринного походження для годівлі жуйних тварин, якщо такі продукти чи корми містять тваринний білок жуйних тварин, крім молока та молочних продуктів.

 

4. Забороняється годівля сільськогосподарських тварин, крім хутрових звірів, залишками харчових продуктів, відходами закладів харчування або кормовими матеріалами, що містять або походять з відходів закладів громадського харчування.

 

5. Забороняється використовувати для годівлі тварин продукти оброблення, переробки побічних продуктів тваринного походження, утворені після оброблення, переробки побічних продуктів тваринного походження, що належать до категорій I і II.


Стаття 1 ...16 17 18 19 20 ...Прикінцеві положення

Перейти до статті