Укр Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати

Ст. ЗУ Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів від 06.12.2018 № 2639-VIII


Чинний зі змінами. Перевірено 08.07.2019


Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів
Додаток 8. Позначення вмісту спирту

Додаток № 8
до Закону України
від 6 грудня 2018 року № 2639-VIII

Позначення вмісту спирту

Фактичний вміст спирту за об’ємом у напоях, що містять понад 1,2 відсотка об’ємних одиниць спирту, позначається числом з не більш як однією цифрою після десяткової коми, після якого розміщується символ "% об.", якому можуть передувати слова "вміст спирту", "алкоголь" або абревіатура "алк.".

Вміст спирту визначається при температурі 20°C.

Допустимі відхилення у зазначенні об’ємної частки спирту, виражені в абсолютному значенні, наведені у таблиці. Вони застосовуються, не обмежуючи допустимі відхилення, що випливають з інших методів аналізу для визначення об’ємних одиниць спирту.

Опис напою

Допустимі відхилення

1. Пиво із солоду (солодове), що відповідає коду УКТ ЗЕД 220300, вміст спирту в якому не перевищує 5,5 % об.; неігристі напої, що відповідають коду УКТ ЗЕД 220600, вироблені з винограду

0,5 % об.

Пиво із солоду (солодове), що відповідає коду УКТ ЗЕД 220300, вміст спирту в якому перевищує 5,5 % об.; ігристі напої, що відповідають коду УКТ ЗЕД 220600, вироблені з винограду, сидри, перрі (грушеві напої), фруктові вина та інші аналогічні напої, вироблені з інших, ніж виноград, фруктів (ігристі та напівігристі); напій медовий

1 % об.

3. Напої, що містять мочені фрукти або частини рослин

1,5 % об.

4. Будь-які інші напої, які містять понад 1,2 відсотка об’ємних одиниць спирту

0,3 % об.


Стаття 1 ...29 30 Прикінцеві та перехідні положення Додаток № 1. Перелік речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість Додаток № 2. Перелік харчових продуктів, інформація про які повинна містити додаткові дані ...Додаток 11. Надання інформації про поживну цінність харчових продуктів

Перейти до статті