Постанова Центрвиборчком № 1425 від 01.10.2014 Про відмову в реєстрації уповноважених осіб Радикальної Партії Олега Ляшка в одномандатних виборчих округах № 11, № 32 Капітанчука К.В. та Повалій О.В. на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

від 1 жовтня 2014 року № 1425


Про відмову в реєстрації уповноважених осіб Радикальної Партії Олега Ляшка в одномандатних виборчих округах № 11, № 32 Капітанчука К.В. та Повалій О.В. на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року

До Центральної виборчої комісії 24 вересня 2014 року надійшла заява разом з іншими документами Радикальної Партії Олега Ляшка про реєстрацію уповноважених осіб від цієї партії в одномандатних виборчих округах № 11 та № 32 Капітанчука Костянтина Володимировича та Повалій Олени Василівни відповідно на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.

Розглянувши зазначені документи, Центральна виборча комісія встановила їх невідповідність Закону України "Про вибори народних депутатів України" (далі - Закон).

За змістом частин другої, п’ятої статті 75 Закону не може бути уповноваженою особою політичної партії в загальнодержавному багатомандатному та одномандатному виборчих округах, зокрема, член виборчої комісії.

Так, постановою Центральної виборчої комісії від 5 вересня 2014 року № 858 "Про утворення окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року" Капітанчука Костянтина Володимировича включено до складу окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 11 від Радикальної Партії Олега Ляшка, а Повалій Олену Василівну до складу окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 37 від Політичної партії "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка".

За таких обставин Капітанчук К.С. та Повалій О.В. не можуть бути зареєстровані уповноваженими особами в одномандатних виборчих округах від Радикальної Партії Олега Ляшка.

Враховуючи викладене, відповідно до частин другої та п’ятої статті 75 Закону України "Про вибори народних депутатів України", керуючись статтями 11 - 13, пунктом 17 статті 19 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Відмовити в реєстрації уповноважених осіб Радикальної Партії Олега Ляшка в одномандатному виборчому окрузі № 11 Капітанчука Костянтина Володимировича та одномандатному виборчому окрузі № 32 Повалій Олени Василівни на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.

2. Копію цієї постанови видати представнику Радикальної Партії Олега Ляшка у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу.

3. Цю постанову оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

Голова
Центральної виборчої комісії


М.ОХЕНДОВСЬКИЙ