Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів
Скачать бесплатно Закон України Про безпечність та якість харчових продуктів вiд 23.12.1997 № 771/97-ВР
Закон України Про безпечність та якість харчових продуктів вiд 23.12.1997 № 771/97-ВР Зміст
Р о з д і л I
ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
Стаття 1. Терміни та їх визначення
Стаття 2. Законодавство про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів
Стаття 3. Сфера дії Закону
Стаття 4. Державне регулювання у сфері безпечності харчових продуктів
Розділ II
ПОВНОВАЖЕННЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ У СФЕРІ БЕЗПЕЧНОСТІ ТА ОКРЕМИХ ПОКАЗНИКІВ ЯКОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ, ЛАБОРАТОРНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
Стаття 5. Центральні органи виконавчої влади у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів
Стаття 6. Повноваження центрального органу виконавчої влади, що формує та забезпечує реалізацію державної політики у сфері охорони здоров’я
Стаття 7. Повноваження центрального органу виконавчої влади, що формує та забезпечує реалізацію державної політики у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів
Стаття 8. {Статтю 8 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
Стаття 9. {Статтю 9 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
Стаття 10. {Статтю 10 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
Стаття 11. {Статтю 11 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
Розділ III
ЗАСАДИ ТА ПОРЯДОК ЗДІЙСНЕННЯ ДЕРЖАВНОГО КОНТРОЛЮ
Стаття 12. {Статтю 12 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
Стаття 13. {Статтю 13 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
Стаття 14. {Статтю 14 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
Розділ IV
САНІТАРНІ ЗАХОДИ ТА ОКРЕМІ ПОКАЗНИКИ ЯКОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
Стаття 15. Розроблення, перегляд, затвердження та застосування санітарних заходів
Стаття 16. Визначення та перегляд вимог щодо окремих показників якості харчових продуктів
Стаття 17. Належний рівень захисту здоров’я людей
Стаття 18. Надання інформації про відповідні санітарні заходи
Стаття 19. Права операторів ринку
Стаття 20. Обов’язки операторів ринку
Стаття 21. Вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках
Стаття 22. Вимоги до операторів ринку стосовно забезпечення простежуваності
Стаття 23. Експлуатаційний дозвіл
Стаття 24. Тимчасове припинення та поновлення дії експлуатаційного дозволу
Стаття 25. Державна реєстрація потужностей
Стаття 26. Затверджені експортні потужності
Стаття 27. Внесення змін до реєстру затверджених експортних потужностей
Стаття 28. {Статтю 28 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
Розділ V
ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЯ ОБ’ЄКТІВ САНІТАРНИХ ЗАХОДІВ
Стаття 29. Державна реєстрація об’єктів санітарних заходів
Стаття 30. Державна реєстрація харчових добавок
Стаття 31. Державна реєстрація допоміжних матеріалів для переробки та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами, і води питної
Розділ VI
ВИРОБНИЦТВО ТА ОБІГ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
Стаття 32. Вимоги до харчових продуктів
Стаття 33. Розробка, затвердження та застосування методичних настанов
Стаття 34. Забій тварин
Стаття 35. {Статтю 35 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
Стаття 36. Обіг харчових продуктів на агропродовольчих ринках
Стаття 37. Вимоги до обігу об’єктів санітарних заходів
Стаття 38. Виробництво та обіг новітнього харчового продукту чи інгредієнта
Стаття 39. Вимоги до маркування харчових продуктів
Розділ VII
ЗАГАЛЬНІ ГІГІЄНІЧНІ ВИМОГИ ЩОДО ПОВОДЖЕННЯ З ХАРЧОВИМИ ПРОДУКТАМИ
Стаття 40. Загальні вимоги до операторів ринку, які здійснюють первинне виробництво та ведення записів щодо забезпечення безпечності харчових продуктів
Стаття 41. Гігієнічні вимоги до потужностей
Стаття 42. Гігієнічні вимоги до приміщень, де обробляються або переробляються харчові продукти
Стаття 43. Гігієнічні вимоги до рухомих та/або тимчасових потужностей
Стаття 44. Гігієнічні вимоги до транспортних засобів
Стаття 45. Гігієнічні вимоги до обладнання та інвентарю
Стаття 46. Гігієнічні вимоги під час поводження з харчовими відходами
Стаття 47. Гігієнічні вимоги щодо постачання води
Стаття 48. Вимоги до гігієни персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами
Стаття 49. Гігієнічні вимоги до харчових продуктів
Стаття 50. Гігієнічні вимоги до пакування харчових продуктів, включаючи первинне пакування
Стаття 51. Гігієнічні вимоги під час термічної обробки
Розділ VIII
МІЖНАРОДНА ТОРГІВЛЯ
Стаття 52. Ввезення харчових продуктів для власного споживання в Україну
Стаття 53. {Статтю 53 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
Стаття 54. {Статтю 54 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
Стаття 55. {Статтю 55 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
Стаття 56. {Статтю 56 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
Стаття 57. {Статтю 57 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
Стаття 58. {Статтю 58 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
Стаття 59. {Статтю 59 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
Стаття 60. Умови, які застосовуються до вантажів з харчовими продуктами, що експортуються
Розділ IX
МІЖНАРОДНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО
Стаття 61. Міжнародне співробітництво України у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів
Розділ X
АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ
Стаття 62. Перелік адміністративних послуг та розмір плати за їх надання
Стаття 63. {Статтю 63 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
Розділ XI
ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ
Стаття 64. {Статтю 64 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
Стаття 65. {Статтю 65 виключено на підставі Закону № 2042-VIII від 18.05.2017}
Стаття 66. Відшкодування шкоди (збитків)