Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів
Стаття 46. Гігієнічні вимоги під час поводження з харчовими відходами
Ст. 46 ЗУ Про безпечність та якість харчових продуктів вiд 23.12.1997 № 771/97-ВР
Чинний зі змінами. Перевірено 08.07.2019
1. Оператори ринку під час поводження з харчовими відходами (неїстівні субпродукти та інші залишки) повинні:
1) якомога швидше видаляти харчові відходи з приміщення, де є харчові продукти;
2) розміщувати харчові відходи у закритих контейнерах, сконструйованих таким чином, щоб забезпечити максимальний рівень захисту та їх дезінфекцію;
3) дотримуватися відповідних положень законодавства щодо зберігання і утилізації (знищення) харчових та інших відходів та/або мати договори щодо їх утилізації (знищення).
2. Харчові відходи знищуються відповідно до законодавства.