Про зерно та ринок зерна в Україні
Стаття 22. Державний контроль за якістю зерна та продуктів його переробки 

Ст. 22 ЗУ Про зерно та ринок зерна в Україні від 04.07.2002 № 37-IV


Чинний зі змінами. Перевірено 08.07.2019
Основними напрямами здійснення державного контролю за якістю зерна є:

захист прав суб'єктів ринку зерна та споживачів щодо їх забезпечення зерном та продуктами його переробки, якість яких відповідає вимогам державних стандартів, технічних умов, фітосанітарних і ветеринарно-санітарних та інших нормативних документів;

встановлення показників якості зерна та продуктів його переробки, методик оцінки їх якості, ведення кількісно-якісного обліку зерна та продуктів його переробки на зернових та зернопереробних підприємствах усіх форм власності; { Абзац третій частини першої статті 22 із змінами, внесеними згідно із Законом N 5462-VI від 16.10.2012 }

акредитація лабораторій, що здійснюють визначення якості зерна та продуктів його переробки;


{ Абзац п'ятий частини першої статті 22 виключено на підставі Закону N 1193-VII від 09.04.2014 }

  інші напрями, передбачені нормативно-правовими актами.

Державний контроль за якістю зерна та продуктів його переробки покладається на центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі. { Частина друга статті 22 із змінами, внесеними згідно із Законом N 5462-VI від 16.10.2012 }

  { Частину третю статті 22 виключено на підставі Закону N 5462-VI від 16.10.2012 }<