Постанова КМУ № 53-97-п від 23.01.1997 Про внесення змін і доповнень до постанови Кабінету Міністрів України від 31 травня 1996 р. N 602
Постанова КМУ № 53-97-п від 23.01.1997 Про внесення змін і доповнень до постанови Кабінету Міністрів України від 31 травня 1996 р. N 602
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 23 січня 1997 р. N 53
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ
N 1145 ( 1145-98-п ) від 27.07.98 )
Про внесення змін і доповнень до
постанови Кабінету Міністрів України
від 31 травня 1996 р. N 602
Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:
Внести зміни і доповнення до переліку товарів, щодо яких не
застосовуються пільги, встановлені статтею 1 Указу Президента
України від 30 червня 1995 р. N 499 ( 499/95 ), затвердженого
постановою Кабінету Міністрів України від 31 травня 1996 р. N 602
( 602-96-п ) (із змінами і доповненнями, внесеними постановами
Кабінету Міністрів України від 2 серпня 1996 р. N 907, від 14
серпня 1996 р. N 967, від 23 вересня 1996 р. N 1165, від 8
листопада 1996 р. N 1356, від 17 січня 1997 р. N 23 та
розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 грудня 1996 р.
N 799), що додаються.
Прем"єр-міністр України П.ЛАЗАРЕНКО
Інд.52
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 23 січня 1997 р. N 53
ЗМІНИ І ДОПОВНЕННЯ,
що вносяться до переліку товарів, щодо яких не
застосовуються пільги, встановлені статтею 1 Указу
Президента України від 30 червня 1995 р. N 499 ( 499/95 )
затвердженого постановою Кабінету Міністрів України
від 31 травня 1996 р. N 602 ( 602-96-п )
1. Цифри "44.10 10" виключити.
2. Виключити такі позиції:
"03.02 70000 Ікра осетрових і лососевих риб, делікатесна
03.03 80000 продукція з цінних видів риби
03.05 20000
16.04 20900
16.04 30100
04.08 91100 Яйця птиці без шкаралупи сушені
04.08 91900
07.13 10110 Горох кормовий
08.08 10 Яблука
12.07 99910 Насіння конопель
12.12 92000 Цукрова тростина
13.02 13000 Екстракт хмелю
16.04 30900 Замінник ікри (червона ікра)
Цукор-сирець без ароматичних та фарбувальних
добавок:
тростинний: 17.01 11100 для рафінування
17.01 99100 цукор білий
Глюкоза та сироп глюкози, які не містять
фруктози або містять менш як 20 відсотків
фруктози за масою у сухому стані: 17.02 30590 інші (глюкоза медична)
17.02 30910 у вигляді білого кристалічного порошку,
агломерованого або неагломерованого (глюкоза
харчова)
Кондитерські вироби з цукру (включаючи білий
шоколад), які не містять какао:
інші:
17.04 90710 цукерки варені з начинкою або без начинки
17.04 90750 тоффі, карамелі та аналогічні солодощі
17.04 90990 інші
18.06 90110 - Шоколад із начинкою або без начинки
18.06 90390
Готові харчові продукти, одержані шляхом
здуття або обсмаження зерна хлібних злаків чи
зернових продуктів 19.04 10100 одержані з кукурудзи
19.04 10900 інші
Солодке печиво, вафлі:
повністю або частково покриті шоколадом чи
іншими виробами, що містять шоколад: 19.05 30110 у безпосередніх упаковках чистою місткістю не
більш як 85 г 19.05 30190 інші
19.05 30510 сухе печиво у вигляді сендвичів
19.05 30590 інші
вафлі: 19.05 30990 інші
21.01 10110 Тільки розчинна кава
Дріжджі (активні та неактивні); інші неактивні
одноклітинні мікроорганізми (крім вакцин, які
класифікуються у товарній позиції 30.02);
готові пекарські порошки: 21.02 10100 дріжджі культурні
21.02 10310 дріжджі пекарські сухі
21.04 10000 Супи і бульйони готові та заготовки для їх
приготування
Харчові продукти, не зазначені в іншому місці:
21.06 90990 інші (майонез)
34.01 11000 Мило туалетне (включаючи мило, яке містить
медичні препарати)
34.02 20900 Речовини миючі та засоби чистячі, упаковані
для продажу вроздріб
34.02 90900 Інші речовини миючі та засоби чистячі
43.03 10900 Тільки одяг хутровий із норки, нутрії,
песця або лисиці
Інше взуття :
з верхом із текстильних матеріалів
з підошвою з інших матеріалів 64.05 20910 кімнатні туфлі та інше домашнє взуття
82.15 10 Набори кухонних або столових приборів,
які мають (принаймні один виріб)
електролітичне покриття із дорогоцінних
металів
інші:
82.15 91000 покриті електролітичним способом
дорогоцінними металами".
3. Замінити:
а) цифри і слова
"16.01 (крім Ковбаси і аналогічні продукти з м"яса"
16.01 00990)
цифрами і словами
"16.01 Ковбаси і аналогічні продукти з м"яса
б) цифри і слова
"53.09 (крім Тканини лляні:
53.09 21 які вміщують за масою 85 відсотків і більше
53.09 29) льону"
цифрами і словами
"53.09 Тканини лляні:
які вміщують за масою 85 відсотків і більше
льону"; в) цифри і слова
"Іграшки, що зображують тварин або інших
істот, крім людей:
95.03 41000 набивні
96.03 49300 пластмасові"
цифрами і словами
"Іграшки, що зображують тварин або інших
істот, крім людей:
95.03 41000 набивні
95.03 49300 пластмасові".
4. Доповнити перелік такими позиціями:
"01.01 (крім Коні, осли, мули і лошаки живі
01.01 11000)
01.02 (крім Велика рогата худоба жива
01.02 10000)
01.03 (крім Свині живі
01.03 10000)
01.04 (крім Вівці та кози живі
01.04 10100
01.04 20100)
Домашня птиця жива, тобто птахи виду Gallus
domesticus (курка домашня), качки, гуси,
індички і цесарки):
вагою не більш як 185 г:
01.05 11000 птахи виду Gallus domesticus
01.05 19100 гуси та індички
01.05 19900 качки та цесарки
01.06 Інші тварини живі
03.01 Жива риба
03.02 Риба свіжа або охолоджена, за винятком рибного
філе та іншого м"яса риб, класифікованих у
товарній позиції 03.04
03.05 Риба сушена, солена або в розсолі; риба
гарячого або холодного копчення; рибне борошно
і гранули з риби, харчові
03.06 Ракоподібні, оброблені або необроблені, живі,
свіжі, охолоджені, морожені, сушені, солені
або в розсолі; ракоподібні необроблені, варені
на парі або у воді, що кипить, охолоджені або
неохолоджені, морожені, сушені, солені або в
розсолі; борошно і гранули з ракоподібних,
харчові
03.07 Молюски, оброблені або необроблені, живі,
свіжі, охолоджені, морожені, сушені, солені
або в розсолі; інші водні безхребетні,
відмінні від ракоподібних і молюсків, живі,
свіжі, охолоджені, морожені, сушені, солені
або в розсолі ; борошно і гранули з інших
водних безхребетних, харчові
04.03 Маслянка, зсіле молоко та вершки, йогурт,
кефір та інші ферментовані або сквашені молоко
та вершки, згущені або незгущені, з додаванням
або без додавання цукру чи інших
підсолоджуючих речовин, ароматизовані або
неароматизовані, з додаванням або без
додавання фруктів, горіхів або какао
04.04 Молочна сироватка, згущена або незгущена, з
додаванням або без додавання цукру чи інших
підсолоджуючих речовин; продукти з натуральних
компонентів молока, з додаванням або без
додавання цукру чи інших підсолоджуючих
речовин, в іншому місці не зазначені
04.08 Яйця птахів без шкаралупи і яєчні жовтки,
свіжі, сушені, варені на парі або у воді, що
кипить, формовані, морожені або консервовані
іншим способом, з додаванням або без додавання
цукру або інших підсолоджуючих речовин
04.10 Харчові продукти тваринного походження, в
іншому місці не зазначені
05.01 Людське волосся необроблене, мите або немите,
очищене або неочищене; його відходи
05.02 Щетина свиняча або кабаняча; борсуковий або
інший волос, використовуваний для виробництва
щіткових виробів; їх відходи
05.03 Кінський волос і його відходи, в тому числі
у вигляді полотна на підкладці або без неї
05.04 Кишки, міхурі та шлунки тварин (крім
риб"ячих), цілі або в кусках
05.05 Шкурки та інші частини птахів з пір"ям або
пухом; пір"я та частини пір"я з підрізаними
або непідрізаними кінцями та пух, очищені,
дезинфіковані або оброблені для зберігання,
але не піддані подальшій обробці; порошок і
відходи пір"я та їх частин
05.06 Кістки і роговий стрижень, необроблені, зне-
жирені, піддані первинній обробці (але не ви-
різані за формою), оброблені кислотою або де-
желатинізовані; порошок і відходи цих продук-
тів
05.07 Слонова кістка, панцирі черепах, вус китовий
або інших морських ссавців, роги, оленячі ро-
ги, копита, нігті, кігті, клюви необроблені
або піддані первинній обробці, але не виріза-
ні за формою; порошок і відходи цих продуктів
05.08 Корали і аналогічні матеріали, необроблені
або піддані первинній обробці; мушлі та пан-
цирі молюсків, ракоподібних або голкошкір-
них, скелетні пластини каракатиць, необробле-
ні або піддані первинній обробці, але не ви-
різані за формою; порошок і відходи цих про-
дуктів
05.09 Губки натуральні тваринного походження
05.10 Амбра сіра, струмина боброва, цивета і мус-
кус; шпанки; жовч, в тому числі суха; залози
та інші продукти тваринного походження, ви-
користовувані у виробництві фармацевтичних
продуктів свіжі, охолоджені, морожені або об-
роблені іншим способом для нетривалого збері-
гання
05.11 (крім Продукти тваринного походження, в іншому міс-
05.11 10000 ці не зазначені, здохлі тварини, зазначені у
05.11 99900) групах 01 або 03, не придатні для вживання в
їжу
06.01 Цибулини, бульби, кореневі бульби, бульбоци-
булини, розетки коріння і ризоми, які перебу-
вають у стані вегетативного спокою, вегета-
ції або цвітіння; рослини і коріння цикорію,
крім коріння, класифікованого у товарній по-
зиції 12.12
06.02 Інші живі рослини (включаючи їх коріння),
живці та прищепи; міцелій гриба
Зрізані квіти і бутони, придатні для складан-
ня букетів або для декоративних цілей, свіжі,
засушені, пофарбовані, відбілені, просочені
або оброблені іншими способами:
свіжі:
з 1 червня до 31 жовтня:
06.03 10110 троянди
06.03 10130 гвоздики
06.03 10150 орхідеї
06.03 10210 гладіолуси
06.03 10250 хризантеми
06.03 10290 інші
з 1 листопада до 31 травня:
06.03 10510 троянди
06.03 10530 гвоздики
06.03 10550 орхідеї
06.03 10610 гладіолуси
06.03 10650 хризантеми
06.03 10690 інші
06.04 Листя, гілки та інші частини рослин без кві-
ток і бутонів; трави, мохи та лишайники, при-
датні для складання букетів або для декора-
тивних цілей, свіжі, засушені, пофарбовані,
відбілені, просочені або оброблені іншими
способами
07.02 Томати свіжі або охолоджені
07.04 Капуста качанна, капуста цвітна, кольрабі,
брунколь та інші аналогічні їстівні овочі з
роду Brassica, свіжі або охолоджені
07.05 Салат латук (Lactuca sativa) та цикорій
(Cichorium spp.), свіжі або охолоджені
07.06 Морква, ріпа, буряк столовий (буряк черво-
ний), козелець, селера коренева, редька та
інші аналогічні їстівні коренеплоди, свіжі
або охолоджені
07.07 Огірки і корнішони, свіжі або охолоджені
07.08 Бобові овочі, лущені або нелущені, свіжі або
охолоджені
07.09 Інші овочі, свіжі або охолоджені
07.10 Овочі (сирі або варені у воді або на парі),
заморожені
07.11 Овочі консервовані для нетривалого зберігання
(наприклад, двоокисом сірки, в розсолі, сір-
чистій воді або в іншому тимчасово консервую-
чому розчині), але в такому вигляді не при-
датні для безпосереднього вживання в їжу
07.12 Овочі сушені, цілі, нарізані шматками, ски-
бочками, подрібнені або у вигляді порошку,
але не піддані подальшій обробці
07.13 Овочі бобові сушені, лущені, очищені від на-
сіннєвої шкірки або неочищені, колені або не-
колені
07.14 Маніок, маранта вестиндська, салеп, земляна
груша, батат та інші аналогічні коренеплоди
та бульбоплоди з високим вмістом крохмалю або
інуліну, свіжі або сушені, цілі або нарізані
скибочками або у вигляді гранул; осереддя са-
гової пальми
08.01 Горіхи кокосові, бразильські та кеш"ю, свіжі
або сушені, очищені від шкаралупи або неочи-
щені, з шкіркою або без шкірки
08.02 Інші горіхи, свіжі або сушені, очищені від
шкаралупи або неочищені, з шкіркою або без
шкірки
08.03 Банани, включаючи плантайни, свіжі або сушені
08.04 Фініки, інжир, ананаси, авокадо, гуаява, ман-
го і мангостан (гарцинія), свіжі або сушені
08.05 Цитрусові плоди, свіжі або сушені
08.06 Виноград, свіжий або сушений
08.07 Дині, кавуни та папайя, свіжі
08.08 Яблука, груші та айва, свіжі
08.09 Абрикоси, вишня та черешня, персики (включаю-
чи нектарини), сливи і терен, свіжі
08.10 Інші плоди, свіжі
08.11 Плоди і горіхи (свіжі або варені у воді або
на парі), морожені, з додаванням або без до-
давання цукру або інших підсолоджуючих речо-
вин
08.12 Плоди і горіхи, консервовані для нетривалого
зберігання (наприклад, двоокисом сірки, в
розсолі, в сірчистій воді або в іншому тимча-
сово консервуючому розчині), але в такому
вигляді не придатні для безпосереднього вжи-
вання в їжу
08.13 Плоди сушені, крім класифікованих у товарних
позиціях з 08.01 до 08.06; суміші горіхів або
сушених плодів, класифікованих у цій групі
08.14 Шкірки цитрусових плодів або шкурки баштанних
культур (включаючи шкурки кавуна), свіжі, мо-
рожені, сушені або консервовані для нетрива-
лого зберігання в розсолі, в сірчистій воді
чи в іншому тимчасово консервуючому розчині
09.02 Чай, ароматизований або неароматизований
09.03 Мате
09.05 Ваніль
10.03 Ячмінь
10.04 Овес
10.05 (крім Кукурудза
10.05 10110
10.05 10130
10.05 10150)
10.06 Рис
10.07 Сорго зернові
10.08 Гречка, просо та насіння канаркової трави;
інші зернові
11.01 Борошно пшеничне або пшенично-житнє
11.02 Борошно інших зернових, крім пшеничного або
пшенично-житнього
11.03 Крупа і гранули зернових
11.04 Зерно, оброблене іншими способами (наприклад,
лущене, плющене, перероблене у пластівці, об-
валене, у вигляді січки чи подрібнене), крім
рису, зазначеного у товарній позиції 10.06;
зародки зернових, цілі, плющені, у вигляді
пластівців або молоті
11.05 Борошно, крупа, пластівці та гранули
картопляні
11.06 Борошно та крупа із сушених бобових овочів,
зазначених у товарній позиції 07.13, із осе-
реддя сагової пальми, з коренеплодів або
бульбоплодів, зазначених у товарній позиції
07.14; борошно, крупа і порошок з продуктів,
класифікованих у групі 08
Солод, підсмажений або непідсмажений:
непідсмажений:
11.07 10990 інший
11.07 20000 підсмажений
11.08 Крохмаль; інулін
11.09 Клейковина пшенична, суха або сира
12.01 Соя, подрібнена або неподрібнена
12.02 Арахіс, несмажений і не приготовлений
будь-яким іншим способом, лущений або нелуще-
ний, подрібнений або неподрібнений
12.03 Копра
12.05 (крім
12.05 00100) Насіння рапсу, подрібнене або неподрібнене
12.06 Насіння соняшнику, подрібнене або неподрібнене
12.07 Насіння і плоди інших олійних культур подріб-
нені або неподрібнені
12.08 Тільки борошно з насіння або плодів олійних
культур, крім насіння гірчиці
12.09 11000 Насіння цукрових буряків
12.11 Рослини, їх окремі частини, включаючи насіння
і плоди, використовувані в парфюмерних, фар-
мацевтичних, інсектицидних, фунгіцидних і
аналогічних цілях, свіжі або сушені, цілі або
здрібнені, подрібнені або молоті
12.12 Боби ріжкового дерева, морські та інші водо-
рості, буряк цукровий і цукрова тростина,
свіжі або сушені, подрібнені або неподрібне-
ні; кісточки і ядра плодів, інші продукти
рослинного походження (включаючи непідсмаже-
не коріння цикорію виду Cichorium intybus
sativum), використовувані головним чином для
харчових цілей та не зазначені в іншому місці
12.13 Солома і полова зернових, здрібнена або незд-
рібнена, розмелена або нерозмелена, пресована
або гранульована
12.14 Бруква, буряк листяний (мангольд), коренепло-
ди кормові, сіно, люцерна, конюшина, еспар-
цет, капуста кормова, люпин, вика і аналогіч-
ні кормові засоби, гранульовані або негра-
нульовані
13.01 Шелак; природні камеді, смоли, гумісмоли і
бальзами
13.02 Соки і екстракти рослинні; пектинові речови-
ни, пектинати і пектати; агарагар та інші
клеї і згущувачі рослинного походження, ви-
дозмінені або невидозмінені
14.01 Матеріали рослинного походження, використову-
вані головним чином для плетіння (наприклад,
бамбук, ротанг, очерет, ситник, верба, рафія,
очищена, відбілена або пофарбована солома
зернових і липова кора)
14.02 Матеріали рослинного походження, використову-
вані головним чином для набивання (капок,
рослинне волокно, камка), в тому числі у виг-
ляді полотен на підкладці з інших матеріалів
або без неї
14.03 Матеріали рослинного походження, використову-
вані головним чином для виробництва щіткових
виробів і мітелок (наприклад, сорго віничне,
піасава, коріння пирію повзучого, ікстль), у
вязках, пучках або навалом
14.04 Матеріали рослинного походження, в іншому
місці не зазначені
15.01 Лярд, інший жир свинячий і жир домашньої пти-
ці, топлений або нетоплений, екстрагований
пресуванням або з допомогою розчинників чи
неекстрагований
15.02 Жир великої і дрібної рогатої худоби, топле-
ний або нетоплений, екстрагований пресуван-
ням або з допомогою розчинників чи неекстра-
гований
15.03 Лярд-стеарин, лярд-ойль, олеостеарин,
олео-ойль (олеомаргарин), тваринне масло
(технічний маргарин), неемульгований, незмі-
шаний або не приготовлений будь-яким іншим
способом
15.04 Жири, масла та їх фракції з риб або морських
ссавців, нерафіновані або рафіновані, але без
зміни їх хімічного складу
15.05 Овечий жиропіт і жирові речовини, одержувані
з нього (включаючи ланолін)
15.06 Інші жири і масла тваринні та їх фракції, в
тому числі нерафіновані або рафіновані, але
без зміни їх хімічного складу
15.07 Олія соєва та її фракції, нерафіновані або
рафіновані, але без зміни їх хімічного складу
15.08 Олія арахісова та її фракції, нерафіновані
або рафіновані, але без зміни їх хімічного
складу
15.09 Олія оливкова та її фракції, нерафіновані або
рафіновані, але без зміни їх хімічного складу
15.10 Інші олії та їх фракції, одержані тільки з
маслин, нерафіновані чи рафіновані, але без
зміни їх хімічного складу, включаючи суміші
цих олій або фракцій з оліями або фракціями,
класифікованими у товарній позиції 15.09
15.14 Олія ріпакова, свиріпова або гірчична та їх
фракції, нерафіновані або рафіновані, але
без зміни їх хімічного складу
15.15 Інші жири і олії рослинні (включаючи олію жо-
жоби) та їх фракції, нерафіновані або рафіно-
вані, але без зміни їх хімічного складу
15.16 Жири і масла тваринні або олії рослинні та їх
фракції, повністю або частково гідрогенізова-
ні, інтеретерифіковані, реетерифіковані або
елаідинізовані, нерафіновані чи рафіновані,
але не піддані подальшій обробці
15.18 Тваринні або рослинні жири і масла (олії) та
їх фракції, топлені, окислені, дегідровані,
сульфовані, оксидовані або полімеризовані
теплом у вакуумі чи в інертному газі, чи хі-
мічно модифіковані іншим способом, крім
класифікованих у товарній позиції 15.16;
нехарчові суміші або препарати тварин-
них або рослинних жирів і масел (олій) або
фракцій різних жирів і масел (олій), вказаних
у цій групі, але в іншому місці не зазначених
15.19 Промислові монокарбонові жирні кислоти; кислі
масла, отримувані при обробці соапстока кис-
лотою; промислові спирти жирного ряду
15.20 Гліцерин сирий, гліцеринова вода і щолок
15.21 Воски рослинні (крім тригліцеридів), віск
бджолиний та інших комах і спермацет, підфар-
бовані або непідфарбовані, рафіновані чи не-
рафіновані
15.22 Дегра; залишки після обробки жирових речовин
або восків рослинного чи тваринного походжен-
ня
16.02 Інші готові або консервовані продукти з мяса,
м"ясних субпродуктів чи крові
16.03 Екстракти та соки з м"яса, риби або ракоподіб-
них, молюсків чи інших водних безхребетних
16.04 Готові або консервовані продукти з риби; ікра
осетрових (чорна ікра) та замінники ікри, ви-
готовлені з ікринок інших риб
17.01 Цукор тростинний або з цукрового буряку та
хімічно чиста сахароза, в твердому стані
17.02 Інші види цукру, включаючи хімічно чисті лак-
тозу, мальтозу, глюкозу і фруктозу, в твер-
дому стані; сиропи цукрові без додавання аро-
матичних або фарбуючих речовин; штучний мед,
змішаний чи незмішаний з натуральним медом,
карамельний кулер
17.04 Кондитерські вироби з цукру (включаючи білий
шоколад), що не містять какао
18.01 Какао-боби, цілі або подрібнені, сирі або
смажені
18.02 Какавела (лушпиння, оболонка, шкірочка) та
інші відходи какао
18.03 Какао-паста, знежирена або незнежирена
18.04 Какао-масло, жир і рідке масло з какао
18.05 Какао-порошок без додавання цукру або інших
підсолоджуючих речовин
18.06 Шоколад та інші харчові продукти, які вміщують
какао
19.01 Екстракт солодовий; харчові продукти з борош-
на, крупи, крохмалю або солодового екстракту,
які не вміщують або вміщують за масою менш як
50 відсотків какао-порошку, в іншому місці не
зазначені; харчові продукти із сировини, вка-
заної у товарних позиціях 04.01 - 04.04, які
не вміщують або вміщують за масою менш як 40
відсотків какао-порошку, в іншому місці не
зазначені
19.02 Макаронні вироби, варені або неварені, з на-
чинкою (з м"яса або інших продуктів) і без на-
чинки, або приготовлені іншим способом, такі
як спагеті, макарони, лапша, ріжки, галушки,
равіолі (вареники або пельмені), канелоні;
кускус, готовий або неготовий для вживання в
їжу
19.03 Тапіока та її замінники, приготовлені з крох-
малю, у формі пластівців, гранул, кульок
(перлин), крупинок або в інших аналогічних
формах
19.04 Готові харчові продукти, одержані шляхом
здуття чи обжарювання зерна хлібних злаків
або зернових продуктів (наприклад, кукурудзя-
ні пластівці); із зерна хлібних злаків, крім
кукурудзи, у формі гранул, попередньо відва-
рені або приготовлені іншим способом
19.05 Хліб, борошняні кондитерські вироби, тістеч-
ка, печиво та інші хлібобулочні та борошняні
кондитерські вироби, які не вміщують або вмі-
щують какао; вафельні диски, порожні капсули,
придатні для використання у фармацевтичних
цілях, вафлі, рисовий папір і анологічні про-
дукти
20.03 Гриби та трюфелі, приготовлені або консерво-
вані без додавання оцту або оцтової кислоти
20.06 Плоди, горіхи, шкірка плодів та інші частини
рослин, консервовані у цукрі (просочені цук-
ровим сиропом, глазуровані або зацукровані)
20.08 Плоди, горіхи та інші їстівні частини рослин,
приготовлені або консервовані іншим способом,
у тому числі, які вміщують або не вміщують
добавку цукру або інших підсолоджуючих речо-
вин чи спирту, в іншому місті не зазначені
21.01 Екстракти, есенції та концентрати кави, виро-
би на основі екстрактів, есенцій, концентра-
тів кави, чаю або мате; обсмажений цикорій та
інші обсмажені замінники кави та екстракти,
есенції та концентрати з них
21.02 Дріжджі (активні або неактивні); інші мертві
одноклітинні мікроорганізми (крім вакцин,
класифікованих у товарній позиції 30.02); го-
тові пекарські порошки
21.03 Продукти для приготування соусів і готові со-
уси; смакові добавки і приправи змішані; гір-
чичний порошок та готова гірчиця
21.04 Супи і бульони готові та заготовки для їх
приготування; гомогенізовані суміші харчових
продуктів
21.05 Морозиво та інші види харчового льоду, які не
вміщують або вміщують какао
21.06 (крім
21.06 10900) Харчові продукти, в іншому місці не зазначені
23.02 Висівки, месятки та інші відходи просіювання,
помолу або інших способів переробки зерна
хлібних злаків чи бобових культур, негрануль-
овані або гранульовані
23.03 Відходи виробництва крохмалю і аналогічні
відходи; буряковий жом, багаса (жом цукрової
тростини) та інші відходи виробництва цукру,
барда та інші відходи пивоварення або виноку-
ріння, негранульовані або гранульовані
23.05 Макуха та інші тверді відходи, одержані внас-
лідок екстракції арахісової олії, немелені
або мелені, негранульовані або гранульовані
23.06 Макуха та інші тверді відходи, одержані внас-
лідок екстракції рослинних жирів або олії,
крім класифікованих у товарних позиціях 23.04
або 23.05, немелені або мелені, негра-
нульовані або гранульовані
23.07 Винний відстій; винний камінь
23.08 Продукти рослинного походження та рослинні
відходи, рослинні залишки та побічні продук-
ти, негранульовані або гранульовані, викорис-
товувані для годівлі тварин, в іншому місці
не зазначені
23.09 (крім Продукти, використовувані для годівлі тварин
23.09 10110
23.09 10130
23.09 10150
23.09 10190
23.09 10310
23.09 10330
23.09 10390
23.09 10510
23.09 10530
23.09 10590
23.09 10700
23.09 10900
23.09 90100)
Руди і концентрати титанові:
26.14 00900 інші
Гідроксид і пероксид магнію; оксиди, гідрок-
сиди та пероксиди стронцію або барію: 28.16 10000 гідроксид і пероксид магнію
33.02 (крім Суміші запашних речовин і суміші (включаючи
33.02 90000) спиртові розчини), одержувані на основі одні-
єї і більше таких речовин, використовувані як
промислова сировина
33.03 Духи і туалетна вода
33.04 Косметичні засоби або засоби для макіяжу та
засоби для догляду за шкірою (крім лікарсь-
ких), включаючи сонцезахисні та для загару;
препарати для манікюру і педикюру
33.05 Засоби для волосся
33.06 (крім Засоби гігієни ротової порожнини та зубів,
33.06 90000) включаючи фіксуючі порошки і пасти для зубних
протезів
33.07 Засоби, використовувані до, під час і після
гоління, дезодоранти індивідуального призна-
чення, суміші для ванн, засоби для виведення
волосся та інші парфюмерні, косметичні та ту-
алетні засоби, в іншому місці не зазначені;
дезодоранти для приміщень, ароматизовані або
неароматизовані, які мають або не мають де-
зинфікуючих властивостей
34.01 Мило; речовини поверхнево-активні органічні
та засоби, застосовувані як мило, у формі
брусків, кусків і у вигляді фігурних виробів,
які вміщують або не вміщують мило; папір,
ватна набивка, войлок, фетр і неткані матері-
али, просочені чи покриті милом або миючим
засобом
34.02 Речовини поверхнево-активні органічні (крім
мила); засоби поверхнево-активні, миючі пре-
парати (включаючи допоміжні миючі засоби) і
засоби для чищення, які вміщують або не вмі-
щують мило (крім класифікованих у товарній
позиції 34.01)
39.09 50000 Тільки жорсткий пінополіуретан типу Ізолан 7П
39.14 Смоли іонообмінні, одержані на основі поліме-
рів, зазначених у товарних позиціях з 39.01
до 39.13, у первинних формах
39.17 31900 Тільки шланги з хімічно стійкого пластику
Плити, листи, плівки, фольга і смуги з пласт-
мас інші, непористі та неармовані, шаруваті,
з підкладкою або з"єднані з іншими матеріалами
аналогічним способом:
39.20 30000 з полімерів стиролу
40.11 20000 Тількі шини 33.00-51 та 33.00R - 51
40.11 99000 Тількі шини 33.00-51 та 33.00R - 51
42.02 (крім Саквояжі, валізи, дорожні дамські сумки-ва-
42.02 12110 лізки для косметики і речей туалету, кейси
42.02 12190 для ділових паперів, портфелі, шкільні ран-
42.02 12500 ці, футляри для окулярів, біноклів, фотоа-
42.02 19100 паратів, музичних інструментів, рушниць, ко-
42.02 22100 бура та аналогічні чохли; сумки дорожні, су-
42.02 91500 мочки для косметики, рюкзаки, сумки госпо-
42.02 92110 дарські, портмоне, гаманці, футляри для геог-
42.02 92150 рафічних карт, портсигари, кисети, сумки для
42.02 92190 робочого інструменту, сумки спортивні, футля-
42.02 92950 ри для пляшок, шкатулки для дорогоцінностей,
42.02 99100) пудрениці, футляри для різальних предметів і
аналогічні вироби, виготовлені з натуральної
та штучної шкіри, з листової пластмаси, текс-
тильних матеріалів, пакувального картону або
кожкартону, повністю або частково покритих
цими матеріалами
42.03 29910 Тільки рукавички, рукавиці з натуральної або
штучної шкіри для чоловіків та хлопчиків
42.03 29990 Тільки рукавички, рукавиці з натуральної або
штучної шкіри для жінок та дівчаток
42.03 30000 Тільки пояси, ремені
43.03 Одяг хутряний, предмети одягу та інші хутряні
вироби
43.04 Хутро штучне і вироби з нього
44.08 90300 Тільки шпон струганий
Папір, картон, целюлозна вата та полотно з
целюлозних волокон інші:
48.11 90900 інші
49.06 Тільки комплект технічної документації, вклю-
чаючи специфікації, описи матеріалів, крес-
лення деталей, ноу-хау на технологію і монтаж
лічильників газу Г-2,5
54.07 Тканини із синтетичних комплексних ниток,
включаючи тканини, вироблювані з матеріалів,
класифікованих у товарній позиції 54.04
54.08 Тканини з штучних комплексних ниток, включаю-
чи тканини, вироблювані з матеріалів, класи-
фікованих у товарній позиції 54.05
Сорочки трикотажні для чоловіків і хлопчиків:
61.05 10000 з бавовни
61.05 20000 з хімічних ниток
61.05 90000 з інших текстильних матеріалів
Блузки, сорочки і батники трикотажні для жі-
нок і дівчаток:
61.06 10000 з бавовни
61.06 20000 з хімічних ниток
61.06 90000 з інших текстильних матеріалів
Білизна нижня для чоловіків і хлопчиків, три-
котажна, включаючи піжами, купальні та домаш-
ні халати і подібні вироби:
труси і кальсони:
61.07 12000 з хімічних ниток
61.07 19000 з інших текстильних матеріалів
Майки, фуфайки та аналогічні вироби трикотаж-
ні:
з інших текстильних матеріалів:
61.09 90100 з вовни чи тонкого волосу тварин
61.09 90300 з хімічних ниток
61.09 90900 інші
Светри, пуловери, джемпери, жилети і анало-
гічні вироби, трикотажні:
з вовни або тонкого волосу тварин:
61.10 10100 светри і пуловери, що містять за масою не
менш як 50 відсотків вовни і масою 600 г або
більше на один виріб
з бавовни:
інші:
61.10 20910 для чоловіків і хлопчиків
з хімічних ниток:
інші:
61.10 30910 для чоловіків і хлопчиків
Дитячий одяг та речі до нього трикотажні:
61.11 10000 з вовни або тонкого волосу тварин
61.11 20000 з бавовни
61.11 30000 із синтетичних ниток
Костюми спортивні, лижні та купальні трико-
тажні:
костюми спортивні:
61.12 19000 з інших текстильних матеріалів
61.12 20000 лижні костюми
купальні костюми і плавки для чоловіків і
хлопчиків:
із синтетичних ниток:
61.12 31100 що містять за масою 5 відсотків і більше гу-
мової нитки
з інших текстильних матеріалів:
61.12 39100 що містять за масою 5 відсотків і більше гу-
мової нитки
купальники і плавки для жінок і дівчаток:
61.12 41000 із синтетичних волокон
61.12 49000 з інших текстильних матеріалів
Колготки, панчохи, гольфи, шкарпет
Інші НПА
Постанова КМУ №47-97-п від 22.01.1997 Про звільнення Кипиченка А.Г. з посади першого заступника начальника Головного управління Державного казначейства України Постанова КМУ №48-97-п від 22.01.1997 Про скорочення однієї посади заступника Міністра охорони здоров"я України Постанова КМУ №49-97-п від 22.01.1997 Про організацію та проведення закритого міжнародного тендеру на придбання літаків для державної авіакомпанії "Авіалінії України" Постанова КМУ №46-97-п від 21.01.1997 Про звільнення Лисенка В.С. з посади голови Державного інноваційного фонду України Постанова КМУ №42-97-п від 21.01.1997 Про звільнення Хотлубея Ю.Ю. з посади заступника начальника Управління з питань важкої і легкої промисловості та торгівлі Кабінету Міністрів України - завідуючого сектором легкої промисловості та торгівлі Постанова КМУ №39-97-п від 21.01.1997 Про хід реалізації комплексу заходів щодо радіаційного і соціального захисту населення та поліпшення соціально-економічного стану в м. Жовті Води Постанова КМУ №43-97-п від 21.01.1997 Про внесення змін до ставок ввізного мита на окремі види товарів Постанова КМУ №32-97-п від 20.01.1997 Кабінет Міністрів України Постанова Постанова КМУ №26-97-п від 20.01.1997 Про укладення Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Латвійської Республіки про співробітництво в галузі взаємного визнання результатів оцінки відповідності Постанова КМУ №24-97-п від 20.01.1997 Про призначення Сушкевича В.М. радником Прем"єр-міністра України