Ваш гід в законодавстві України

Зміцнюйте свої кістки: важливість кальцію та вітаміну D

Яка роль кальцію в організмі людини? - Delta Med

Само собою зрозуміло, що підтримувати здорові, міцні кістки неймовірно важливо; ваші кістки наполегливо працюють протягом багатьох років, і вони потребують належного харчування, щоб ваш організм залишався міцним протягом усього життя.

Їжте поживні речовини для будування кісток

Кальцій є найбільш поширеним мінералом в організмі, більша частина якого зберігається в кістках. Дійсно, кістки мають чудовий запас кальцію, який починається ще до народження і триває протягом багатьох років. Таким чином, споживання продуктів, що містять достатню кількість кальцію, особливо в підлітковому віці, є ключовим фактором для формування хорошої щільності кісток; молоко, йогурти, соєві продукти, зелені листові овочі та кісткова риба, зокрема сардини, є чудовим вибором. Кальцій не може метаболізуватися без достатньої кількості вітаміну D, чудового «сонячного» вітаміну! Кальцій купити можна у будь - якій аптеці. 

Газовані напої шкодять

Газовані напої містять фосфорну кислоту. Це створює кислотність, яка не подобається організму, тому кальцій вимивається з кісток, щоб протидіяти цій кислотності, і вся ваша важка робота може піти даремно. Це особливо важливо для дітей і підлітків, які можуть перевантажуватися газованими напоями. Алкоголь і кава також створюють підвищену кислотність, тому їх слід пити в помірних кількостях. Крім того, червоне м’ясо, особливо оброблене м’ясо, таке як шинка, бекон і салямі, не дуже люблять кістки, тому їжте їх помірно.

Приготуйте бульйон

Бульйон з кісток є чудовим джерелом кальцію і магнію, а також допомагає підтримувати імунну систему. Ви можете використовувати будь-які залишки кісток, можливо, від смаженого м’яса або курки (ви також можете приготувати рибний бульйон або купити кістки у хорошого м’ясника). Потім ви можете додати все, що вам подобається; як правило, цибуля, пастернак, морква та селера разом із часником та зеленню на ваш смак. Ви також можете використовувати це як дивовижну корисну основу для соусу – як це роблять найкращі ресторани!

Вправи, вправи, вправи!

Особливо важливо виконувати регулярні вправи для здоров’я кісток з раннього віку. Ваш скелет любить бути активним; подумайте, наскільки активними були наші предки, особливо печерні люди! Будь-яка вправа з навантаженням є ключовою, але це не означає проводити нескінченні години в тренажерному залі. Дійсно, саме поєднання правильного харчування та фізичних вправ має найбільший позитивний вплив на щільність кісток протягом усього життя.