Перероблення та консервування риби, ракоподібних і молюсків

КВЕД 2010 Клас 10.20 Перероблення та консервування риби, ракоподібних і молюсків в Україні

Клас 10.20 включає:

  • перероблення риби, ракоподібних і молюсків: заморожування, глибоке заморожування, сушіння, теплове перероблення, копчення, соління, вимочування в розсолі, консервування в герметичній тарі тощо
  • виробництво продуктів з риби, ракоподібних і молюсків: рибного філе, молочка, ікри, замінників ікри тощо
  • виробництво рибних продуктів для вживання в їжу людьми або для годування тварин
  • виробництво непридатних для вживання в їжу людьми борошна та розчинних речовин з риби та інших водних тварин

Цей клас також включає:

  • діяльність суден, які здійснюють виключно перероблення та консервування риби й морепродуктів, але не здійснюють вилов риби
  • перероблення морських водоростей

Клас 10.20 не включає:

  • перероблення та консервування риби на борту риболовних суден, див. 03.11
  • перероблення м'яса китів на суші або на спеціалізованих суднах, див. 10.11
  • виробництво риб'ячого жиру та масел з морських ссавців, див. 10.41
  • виробництво готових заморожених рибних страв, див. 10.85
  • виробництво заготовок рибних супів, див. 10.89