Укр Рус
< Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання

Ст. 21 ЗУ Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного в від 20.02.2003 № 549-IV


Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання
Стаття 21. Митні формальності

Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання
Стаття 21. Митні формальності

Органи доходів і зборів здійснюють митні формальності, необхідні для пропуску через митний кордон України, випуску у відповідний митний режим товарів військового призначення та подвійного використання на підставі відповідного дозвільного документа на здійснення міжнародних передач товарів, отриманого від центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного експортного контролю, з використанням механізму "єдиного вікна" відповідно до Митного кодексу України.

У разі якщо з використанням механізму "єдиного вікна" відповідно до Митного кодексу України у формі електронного документа, засвідченого електронним цифровим підписом, отримано лише нетаємні відомості про документи, що містять таємну інформацію, паперові примірники документів, що містять таємну інформацію, надаються на вимогу органу доходів і зборів для здійснення митних формальностей у випадках та порядку, встановлених Митним кодексом України та іншими законами України.

На запит імпортера товарів, що може подаватися у тому числі з використанням механізму "єдиного вікна", органи доходів і зборів видають сертифікат підтвердження доставки, яким засвідчують факт надходження в Україну товарів, визначених у зазначеному сертифікаті. Сертифікат підтвердження доставки на вибір заявника видається у паперовій формі або у формі електронної (сканованої) копії паперового документа, засвідченого електронним цифровим підписом, з використанням механізму "єдиного вікна".