Укр Рус
< Про пенсійне забезпечення

Ст. 66 ЗУ Про пенсійне забезпечення вiд 05.11.1991 № 1788-XII


Про пенсійне забезпечення
Стаття 66. Види оплати праці, що враховуються при обчисленні пенсій

Про пенсійне забезпечення
Стаття 66. Види оплати праці, що враховуються при обчисленні пенсій

До заробітку для обчислення пенсії включаються всі види оплати праці , на які відповідно до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" нараховується збір на обов'язкове державне пенсійне страхування, в межах максимальної величини фактичних витрат на оплату праці найманих працівників, оподатковуваного доходу , сукупного оподатковуваного доходу , з яких справляються страхові внески до соціальних фондів, що діяла на день одержання зазначеного заробітку .

{ Частина перша статті 66 в редакції Закону N 854-IV від 22.05.2003 }

У заробіток для обчислення пенсії членам колгоспів включається оплата в усіх її видах за роботу в громадському господарстві колгоспу.

У заробіток для обчислення пенсії включається за відповідні періоди допомога по тимчасовій непрацездатності чи середній заробіток, що зберігається за працівником.

У заробіток для обчислення пенсії особам, які не підлягають державному соціальному страхуванню , включаються всі види грошового забезпечення, аналогічні тим видам оплати праці, на які нараховуються страхові внески.

Членам колгоспів, інших кооперативів, працівникам радгоспів та інших підприємств і організацій, які одержують поряд з грошовою оплатою натуральну, на вартість якої нараховуються страхові внески, ця натуральна оплата при визначенні середньомісячного заробітку враховується за державними роздрібними цінами того періоду, коли провадилася оплата праці.