Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Рішення Держкомісціннихпаперів № 104 від 18.03.2002 Про затвердження Положення про порядок оцінки вартості чистих активів інвестиційних фондів і взаємних фондів інвестиційних компаній

ДЕРЖАВНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ

РІШЕННЯ

18.03.2002  № 104





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
24 квітня 2002 р.
за № 392/6680


Про затвердження Положення про порядок оцінки вартості чистих активів інвестиційних фондів і взаємних фондів інвестиційних компаній

Відповідно до Указу Президента України "Про інвестиційні фонди та інвестиційні компанії" та Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Положення про порядок оцінки вартості чистих активів інвестиційних фондів і взаємних фондів інвестиційних компаній, що додається.

2. Уважати такими, що втратили чинність, рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 7.10.1997 № 30/1 "Про затвердження Положення про порядок оцінки вартості чистих активів інвестиційних фондів і взаємних фондів" (зі змінами та доповненнями) та рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 8.12.1998 № 179 "Про затвердження Положення про порядок подання додаткової квартальної та річної звітності інвестиційних фондів та взаємних фондів інвестиційних компаній", зареєстроване в Міністерстві юстиції України 30.12.1998 за № 842/3282.

3. Управлінню звітності учасників ринку цінних паперів (Величко О.Г.) спільно з юридичним управлінням (Волохов Л.О.) забезпечити державну реєстрацію цього рішення в Міністерстві юстиції України.

4. Управлінню організаційного забезпечення Комісії (Піскун Н.С.) опублікувати рішення відповідно до чинного законодавства.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на Члена Комісії - заступника Голови М.Волкова.

Голова Комісії

О. Мозговий





Протокол засідання Комісії
від 18 березня 2002 р. № 7










ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Державної
комісії з цінних паперів
та фондового ринку
18.03.2002 № 104





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
24 квітня 2002 р.
за № 392/6680


ПОЛОЖЕННЯ
про порядок оцінки вартості чистих активів інвестиційних фондів і взаємних фондів інвестиційних компаній

Це Положення розроблено відповідно до Законів України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", "Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні", "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", Положення про інвестиційні фонди та інвестиційні компанії, затвердженого Указом Президента України від 19.02.1994 № 55/94.

Це Положення визначає:

- перелік активів та зобов'язань інвестиційного фонду та взаємного фонду інвестиційної компанії, який використовується для розрахунку чистих активів;

- порядок оцінки вартості чистих активів інвестиційного фонду та взаємного фонду інвестиційної компанії для розрахунку ціни, за якою розміщуються та викуповуються інвестиційні сертифікати, а також розрахунку розміру винагороди інвестиційного керуючого;

- правила складання довідки про вартість чистих активів інвестиційного фонду та взаємного фонду інвестиційної компанії;

- перелік форм звітності щодо вартості чистих активів інвестиційного фонду та взаємного фонду інвестиційної компанії;

- порядок та терміни подання звітності щодо вартості чистих активів інвестиційного фонду та взаємного фонду інвестиційної компанії до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

1. Загальні положення

У цьому Положенні використовуються поняття:

інвестиційний фонд, взаємний фонд інвестиційної компанії (далі - взаємний фонд) - у відповідності до пункту 1, розділу 1 та пункту 20 розділу 2 Положення про інвестиційні фонди та інвестиційні компанії, затвердженого Указом Президента України від 19.02.1994 № 55/94;

активи, зобов'язання, фінансові інвестиції - у відповідності до пункту 4 Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 2 "Баланс", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.03.1999 № 87 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 21.06.1999 за № 396/3689;

активний ринок - у відповідності до пункту 4 Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 8 "Нематеріальні активи", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 18.10.1999 № 242 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 02.11.1999 за № 750/4043;

ринкова вартість фінансових інвестицій - у відповідності до пункту 3 Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 12 "Фінансові інвестиції", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 26.04.2000 № 91 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17.05.2000 за № 284/4505;

чисті активи інвестиційного фонду - величина, яка визначається як різниця між розмірами активів (з урахуванням їх ринкової вартості) та зобов'язань фонду у відповідності до розділу 1 пункту 2 Положення про інвестиційні фонди та інвестиційні компанії, затвердженого Указом Президента України від 19.02.1994 за № 55/94;

звітний період - у цьому Положенні - квартал;

кількість акцій та інвестиційних сертифікатів (для інвестиційного фонду) та інвестиційних сертифікатів (для взаємного фонду), які є в обігу - кількість інвестиційних сертифікатів та акцій, які належать на правах власності фізичним і юридичним особам - акціонерам та учасникам інвестиційних або взаємних фондів, на час проведення розрахунку вартості чистих активів;

оцінна вартість активів - це вартість активів за балансовою або ринковою вартістю, яка враховується при оцінці розрахунку вартості чистих активів.

2. Активи та зобов'язання інвестиційного фонду або взаємного фонду інвестиційної компанії

2.1. Перелік активів інвестиційного фонду або взаємного фонду інвестиційної компанії, які підлягають оцінці при розрахунку вартості чистих активів, визначений у розділі першому довідки про оцінку вартості чистих активів інвестиційного фонду або взаємного фонду інвестиційної компанії (додаток 1).

2.2 Цінні папери резидентів та нерезидентів, які обертаються на організаційно-оформлених ринках та задовольняють вимогам лістингу відповідного ринку, оцінюються за їх ринковою вартістю, яка визначається за даними останньої в звітному періоді офіційної котировки організаційно оформленого ринку.

2.3. Обсяги продажу оцінюваних цінних паперів за звітний період (або квартал, що передує даті оцінки) мають становити не менш ніж 1 відсоток від загальної емісії цих цінних паперів (окремо за кожним видом цінних паперів, випущених відповідним емітентом) або не менш ніж 10 тис. гривень (для облігацій внутрішньої державної позики одного випуску не менш ніж 5% загальної суми випуску або не менше ніж 100 тис.грн.).

2.4. При цьому ринкова вартість належних фондам цінних паперів, що обертаються більш як на одному організаційно оформленому ринку, при розрахунку оцінної вартості оцінюється за найменшою з останніх котировань, визначених на кожному з ринків у порядку, передбаченому пунктами другим та третім цього розділу.

2.5. До переліку активів не включається вартість цінних паперів емітентів, реєстрація випуску яких анульована (скасована) Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку або за рішенням суду.

2.6. Цінні папери, що не обертаються на організовано оформленому ринку, визначаються за їх балансовою вартістю за станом на дату оцінки.

2.7. Перелік зобов'язань інвестиційного фонду або взаємного фонду інвестиційної компанії, які підлягають оцінці при визначенні вартості чистих активів, визначений у розділі другому довідки про оцінку вартості чистих активів інвестиційного фонду або взаємного фонду інвестиційної компанії (додаток 1).

3. Оцінка вартості чистих активів

3.1. Регулярна оцінка вартості чистих активів інвестиційних фондів та взаємних фондів інвестиційних компаній проводиться спільно інвестиційним керуючим та депозитарієм (зберігачем) щокварталу на перше число місяця, наступного за звітним періодом.

Результати регулярної оцінки чистих активів наводяться у довідці про оцінку вартості чистих активів (додаток 1).

3.2. Систематична оцінка здійснюється інвестиційним керуючим самостійно з періодичністю, яка встановлюється: для закритого фонду не менше одного разу на місяць, а для відкритого фонду - з урахуванням терміну викупу інвестиційних сертифікатів, установленого інвестиційною декларацією.

3.3. Інвестиційний керуючий зобов'язаний поінформувати акціонерів та учасників інвестиційних фондів та взаємних фондів інвестиційних компаній про зміни періодичності проведення оцінки вартості чистих активів.

3.4. У разі, коли вартість чистих активів фонду в розрахунку на одну акцію та на один інвестиційний сертифікат для інвестиційного фонду та на один інвестиційний сертифікат для взаємного фонду інвестиційної компанії зменшується до 90 відсотків номінальної вартості однієї акції та інвестиційного сертифіката для інвестиційного фонду та одного інвестиційного сертифіката - для взаємного фонду інвестиційної компанії, що є в обігу, депозитарій (зберігач) цього фонду письмово повідомляє про це Державну комісію з цінних паперів та фондового ринку та скликає позачергові збори засновників (акціонерів) інвестиційного фонду (інвестиційної компанії).

3.5. Вартість чистих активів інвестиційного фонду або взаємного фонду інвестиційної компанії визначається як різниця між розмірами активів (з урахуванням їх ринкової вартості) та зобов'язань фонду.

3.6. Вартість чистих активів обчислюється для:

взаємного фонду - у розрахунку на один інвестиційний сертифікат, який є в обігу;

інвестиційного фонду - у розрахунку на акцію та інвестиційний сертифікат, які є в обігу.

3.7. Інвестиційні сертифікати відкритого взаємного фонду інвестиційної компанії пропонуються для розміщення та викупу за ціною, яка дорівнює вартості чистих активів у розрахунку на один інвестиційний сертифікат.

3.8. Інвестиційні сертифікати відкритого інвестиційного фонду пропонуються для розміщення та викупу за ціною, яка дорівнює вартості чистих активів на одну акцію та один інвестиційний сертифікат, які є в обігу, в терміни, встановлені інвестиційною декларацією.

4. Перелік форм та порядок складання форм звітності щодо вартості чистих активів інвестиційних фондів та взаємних фондів інвестиційних компаній

4.1. Звітність щодо вартості чистих активів складається в паперовій та електронній формах. Звітність у паперовій формі формується як друкована копія електронної звітності, яка зшивається, засвідчується підписами керівника інвестиційного керуючого, керівником інвестиційного фонду та/або керівником взаємного фонду. Відповідність інформації в паперовій та електронній формах підтверджуються супровідним листом, що підписаний інвестиційним керуючим і завірений печаткою керуючого.

4.2. До переліку форм звітності щодо вартості чистих активів включаються такі документи:

4.2.1. Довідка про оцінку вартості чистих активів (додаток 1).

При проведенні регулярної оцінки вартості чистих активів довідка про оцінку вартості чистих активів (додаток 1) складається на перше число місяця, наступного за звітним періодом, підписується керівником інвестиційного керуючого, керівником депозитарію (зберігача) та/або керівником інвестиційної компанії та завіряється печаткою інвестиційного керуючого, печаткою депозитарію (зберігача) та/або печаткою інвестиційної компанії.

При проведенні систематичної оцінки вартості чистих активів довідки підписуються керівником інвестиційного керуючого та/або керівником інвестиційної компанії та завіряються печаткою інвестиційного керуючого та/або печаткою інвестиційної компанії.

4.2.2. Довідка про фінансові інвестиції фонду щодо кожного емітента (додаток 2).

Довідка про фінансові інвестиції (додаток 2) складається станом на перше число місяця, наступного за звітним періодом, підписується керівником інвестиційного керуючого, керівником депозитарію (зберігача) та/або керівником інвестиційної компанії та завіряється печаткою інвестиційного керуючого, печаткою депозитарію (зберігача) та/або печаткою інвестиційної компанії.

4.2.3. Баланс фонду (форма № 1).

4.2.4. Звіт про фінансові результати фонду (форма № 2).

4.2.5. Довідка про основні відомості щодо інвестиційного фонду (додаток 3) та довідка про основні відомості щодо інвестиційної компанії (додаток 4).

Баланс (форма № 1), звіт про фінансові результати (форма № 2) підписуються керівником фонду, головним бухгалтером фонду та завіряються підписом керівника інвестиційного керуючого та/або керівником інвестиційної компанії.

Довідки про основні відомості щодо інвестиційного фонду та інвестиційної компанії (додатки 3, 4) складаються станом на перше число місяця, наступного за звітним періодом, підписуються керівником інвестиційного керуючого та/або керівником інвестиційної компанії та завіряються печаткою інвестиційного керуючого та/або печаткою інвестиційної компанії.

4.2.6. Електронний файл fond-1.mdb у форматі ACCESS-97.

4.3. Інвестиційні керуючі щодо кожного інвестиційного фонду окремо, що перебуває у них в управлінні (у тому числі щодо кожного взаємного фонду окремо), у місячний термін після закінчення звітного кварталу зобов'язані подавати до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку форми звітності, визначені розділом 4 цього Положення.

Звітність за IV квартал (річна звітність) передбачає включення переліку документів, зазначених у підпунктах 4.2.1 - 4.2.6 пункту 4.2, аудиторський висновок і подається до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку до 1 березня року, наступного за звітним.

Звітність щодо діяльності інвестиційних фондів або взаємних фондів інвестиційних компаній вважається поданою до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від дати надходження звітності в обсязі, порядку та терміни, що встановлені цим Положенням.

Дані, зазначені у підпунктах 4.2.1 - 4.2.4 пункту 4.2, публікуються в пресі згідно з вимогами пункту 26 Положення про інвестиційні фонди та інвестиційні компанії.

Інвестиційний керуючий зобов'язаний повідомити Державну комісію з цінних паперів та фондового ринку про публікації листом, засвідченим печаткою і підписом, та надати ксерокопії зазначених публікацій у такі терміни:

за перше півріччя звітного року - не пізніше 10 вересня звітного року;

за друге півріччя звітного року - не пізніше 10 березня наступного за звітним роком.

У разі зміни даних, зазначених у додатках 3, 4, та/або відкриття філій (представництв), інвестиційний фонд (інвестиційна компанія) у 10-денний термін подає до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку та її територіальних органів повідомлення, у якому повинні бути:

- найменування інвестиційного фонду (інвестиційної компанії);

- код за ЄДРПОУ;

- перелік змін, що відбулися.

У разі ліквідації та/або перетворення інвестиційного фонду або взаємного фонду інвестиційної компанії (філії, представництва) інвестиційний фонд (інвестиційна компанія) зобов'язаний у 3-денний термін з дати прийняття рішення про ліквідацію та/або перетворення подати до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, а також до її відповідного територіального органу повідомлення про ліквідацію та/або перетворення.

Після прийняття рішення про ліквідацію інвестиційного фонду або взаємного фонду інвестиційної компанії на такий фонд не поширюється дія цього Положення.

5. Державний контроль

Державний контроль за своєчасністю, повнотою та правильністю виконання розрахунку вартості чистих активів та подання зазначеної в цьому Положенні звітності здійснює Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку.

За неподання, несвоєчасне подання відомостей або подання завідомо недостовірних відомостей до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, інвестиційні керуючі (у тому числі інвестиційні компанії) та депозитарії (зберігачі) інвестиційних фондів (взаємних фондів інвестиційних компаній) несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.

Начальник управління
звітності учасників ринку
цінних паперів



О. Величко










Додаток 1
до Положення про порядок оцінки
вартості чистих активів інвестиційних
фондів і взаємних фондів інвестиційних
компаній


ДОВІДКА
про вартість чистих активів




за станом на "__" __________ 200__ р.
код за ЄДРПОУ____________________


____________________________________________________________________________
(найменування фонду)

1. Розрахунок вартості чистих активів

(тис.грн.)

 

Код рядка

На кінець звітного періоду

балансова вартість

оцінна вартість

1

2

3

4

Активи фонду

I. Необоротні активи

 

 

 

Нематеріальні активи:

 

 

 

залишкова вартість

010

 

 

Незавершене будівництво

020

 

 

Основні засоби:

 

 

 

залишкова вартість

030

 

 

Довгострокові фінансові інвестиції:

 

 

 

які обліковуються методом участі в капіталі інших підприємств

040

 

 

інші фінансові інвестиції

045

 

 

Довгострокова дебіторська заборгованість

050

 

 

Відстрочені податкові активи

060

 

 

Інші необоротні активи

070

 

 

II. Оборотні активи

 

 

 

Запаси:

 

 

 

виробничі запаси

100

 

 

Векселі одержані

150

 

 

Дебіторська заборгованість за товари, роботи, послуги:

 

 

 

чиста реалізаційна вартість

160

 

 

Дебіторська заборгованість за розрахунками:

 

 

 

з бюджетом

170





за виданими авансами

180

 

 

з нарахованих доходів

190

 

 

із внутрішніх розрахунків

200

 

 

Інша поточна дебіторська заборгованість

210

 

 

Поточні фінансові інвестиції

220

 

 

Грошові кошти та їх еквіваленти:

 

 

 

в національній валюті

230

 

 

в іноземній валюті

240

 

 

Інші оборотні активи

250

 

 

III. Витрати майбутніх періодів

270

 

 

1. Разом активи фонду

Х

 

 

Зобов'язання фонду

 

 

 

I. Забезпечення наступних витрат і цільове фінансування

 

 

 

Забезпечення виплат персоналу

400

 

 

Інші забезпечення

410

 

 

II. Довгострокові зобов'язання

 

 

 

Довгострокові кредити банків

440

 

 

Інші довгострокові фінансові зобов'язання

450

 

 

Відстрочені податкові зобов'язання

460

 

 

III. Поточні зобов'язання

 

 

 

Короткострокові кредити банків

500

 

 

Поточна заборгованість за довгостроковими зобов'язаннями

510

 

 

Кредиторська заборгованість за товари, роботи, послуги

530

 

 

Поточні зобов'язання за розрахунками:

 

 

 

з одержаних авансів

540

 

 

з бюджетом

550

 

 

зі страхування

570

 

 

з оплати праці

580

 

 

з учасниками

590

 

 

Інші поточні зобов'язання

610

 

 

2. Разом зобов'язання фонду

Х

 

 

3. Загальна номінальна вартість інвестиційних сертифікатів, які є в обігу

Х

 

 

4. Вартість чистих активів {1 - (2 - 3)}

Х

 

 

Для взаємного фонду інвестиційної компанії

Х

 

 

5. Кількість інвестиційних сертифікатів в обігу на дату, на яку проводиться розрахунок (одиниць)

 

 

 

6. Вартість чистих активів у розрахунку на один інвестиційний сертифікат в обігу (4:5)

Х

 

 

7. Кількість акцій та інвестиційних сертифікатів в обігу на дату, на яку проводиться розрахунок (одиниць)

Х

 

 

8. Кількість інвестиційних сертифікатів:

 

 

 

розміщення серед юридичних осіб

Х





розміщення серед фізичних осіб

Х





9. Вартість чистих активів у розрахунку на акцію та інвестиційний сертифікат в обігу (4:7)

 

 

 


Підпис керівник
інвестиційного керуючого
____________________________

Підпис керівника
депозитарію (зберігача)
____________________________

М.П.

М.П.










Додаток 2
до Положення про порядок оцінки
вартості чистих активів інвестиційних
фондів і взаємних фондів інвестиційних
компаній


ДОВІДКА
про фінансові інвестиції




за станом на "__" __________ 200__ р.
код за ЄДРПОУ____________________


____________________________________________________________________________
(найменування фонду)

№ з/п

Код за ЄДРПОУ емітента

Найменування емітента цінних паперів

Вид цінного папера

Кількість цінних паперів (шт.)

Загальна

номінальна вартість (тис.грн.)

балансова вартість (тис.грн.)

оцінна вартість (тис.грн.)

1

2

3

4

5

6

7

8

 

 

 

 

 

 

 

 

разом

 

 

 

 

 

 

 


Підпис керівник
інвестиційного керуючого
____________________________

Підпис керівника
депозитарію (зберігача)
____________________________

М.П.

М.П.










Додаток 3
до Положення про порядок оцінки
вартості чистих активів інвестиційних
фондів і взаємних фондів інвестиційних
компаній


ДОВІДКА
про основні відомості щодо інвестиційного фонду

1

Повне найменування інвестиційного фонду

 

2

Код за ЄДРПОУ

 

3

Тип інвестиційного фонду

 

4

Термін діяльності (для закритих фондів у форматі число/місяць/рік)

 

5

Місцезнаходження:
фонду
філій (кожної окремо)
представництв (кожного окремо)

 

6

Телефон, факс, E-mail
фонду
філій (кожної окремо)
представництв (кожного окремо)

 

7

Найменування, код за ЄДРПОУ, місцезнаходження, телефон, номер документа, що підтверджує повноваження інвестиційного керуючого

 

8

Найменування, код за ЄДРПОУ, місцезнаходження, телефон, номер ліцензії депозитарію фонду

 

9

Найменування, код за ЄДРПОУ, місцезнаходження, телефон, номер ліцензії зберігача фонду

 

10

Найменування, код за ЄДРПОУ, місцезнаходження, телефон, номер та дата видачі свідоцтва про внесення до реєстру суб'єктів аудиторської діяльності, виданого Аудиторською палатою України - для юридичних осіб; прізвище, ім'я та по батькові, місце проживання, телефон, номер, серія, дата видачі сертифіката аудитора - для фізичних осіб

 

11

Найменування, код за ЄДРПОУ, місцезнаходження, телефон, номер ліцензії реєстратора фонду

 

12

Статутний капітал (грн.)

 

13

Номінальна вартість одного інвестиційного сертифіката (грн.)

 

14

Розмір емісії інвестиційних сертифікатів (грн.)

 


Підпис інвестиційного керуючого

___________________________




М.П.

Дата заповнення











Додаток 4
до Положення про порядок оцінки
вартості чистих активів інвестиційних
фондів і взаємних фондів інвестиційних
компаній


ДОВІДКА
про основні відомості щодо інвестиційної компанії

1

Повне найменування інвестиційної компанії

 

2

Код за ЄДРПОУ

 

3

Місцезнаходження інвестиційної компанії

 

4

Телефон, факс, E-mail інвестиційної компанії

 

5

Найменування взаємного фонду (кожного фонду окремо)

 

6

Тип взаємного фонду (кожного фонду окремо)

 

7

Термін діяльності (для закритих фондів у форматі число/місяць/рік) (кожного фонду окремо)

 

8

Місцезнаходження взаємного фонду (кожного фонду окремо)

 

9

Телефон, факс, E-mail:
взаємного фонду
філій (кожної окремо)
представництв (кожного окремо)

 

10

Найменування, код за ЄДРПОУ, місцезнаходження, телефон, номер ліцензії депозитарію взаємного фонду (кожного фонду окремо)

 

11

Найменування, код за ЄДРПОУ, місцезнаходження, телефон, номер ліцензії зберігача взаємного фонду (кожного фонду окремо)

 

12

Найменування, код за ЄДРПОУ, місцезнаходження, телефон, номер та дата видачі свідоцтва про внесення до реєстру суб'єктів аудиторської діяльності, виданого Аудиторською палатою України - для юридичних осіб; прізвище, ім'я та по батькові, місце проживання, телефон, номер, серія, дата видачі сертифіката аудитора - для фізичних осіб

 

13

Найменування, код за ЄДРПОУ, місцезнаходження, телефон, номер ліцензії реєстратора взаємного фонду

 


Підпис інвестиційного керуючого

___________________________




М.П.

Дата заповнення


Інші НПА

Наказ МФУ №91 від 26.04.2000 Про затвердження Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 12 "Фінансові інвестиції" Рішення НКЦПФР №1284 від 25.09.2012 Про затвердження Положення про порядок складання адміністративних даних щодо здійснення діяльності організаторами торгівлі, оприлюднення інформації та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Рішення ФГВФО №3 від 09.07.2012 Про затвердження Правил формування та ведення баз даних про вкладників Постанова НБУ №34 від 04.02.1998 Про затвердження Класифікатора іноземних валют Рішення ФГВФО №5 від 09.07.2012 Про порядок складання звіту про вклади фізичних осіб в учасниках Фонду гарантування вкладів фізичних осіб - форма звітності № 1Ф Рішення ФГВФО №14 від 09.08.2012 Про затвердження Положення про порядок відшкодування Фондом гарантування вкладів фізичних осіб коштів за вкладами Закон України ВРУ №1586-VII від 04.07.2014 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання негативному впливу на стабільність банківської системи Рішення ФГВФО №12 від 23.07.2012 Про затвердження Положення про порядок залучення уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб консультантів, експертів або інших фахівців при виведенні неплатоспроможного банку з ринку або ліквідації банку Рішення ФГВФО №16 від 09.08.2012 Про затвердження Положення про порядок проведення перевірок учасників Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Постанова Центрвиборчком №1256 від 27.09.2014 Про реєстрацію уповноважених осіб політичної партії Всеукраїнське об’єднання \"Батьківщина\" в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року