Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Розпорядження КМУ № 234-р від 01.04.2013 Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції реформування державної політики в інноваційній сфері на період до 2014 року

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 1 квітня 2013 р. № 234-р
Київ


Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції реформування державної політики в інноваційній сфері на період до 2014 року

1. Затвердити план заходів щодо реалізації Концепції реформування державної політики в інноваційній сфері на період до 2014 року, що додається.

2. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевим держадміністраціям, відповідальним за виконання затвердженого цим розпорядженням плану заходів, та Національній академії наук подавати щороку до 15 лютого Державному агентству з питань науки, інновацій та інформатизації інформацію про стан виконання плану заходів для її узагальнення та подання до 15 березня Кабінетові Міністрів України.

3. Державному агентству з питань науки, інновацій та інформатизації разом з Міністерством освіти і науки, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством фінансів, іншими заінтересованими центральними органами виконавчої влади та за участю Національної академії наук розробити і подати до 1 грудня 2014 р. у встановленому порядку проект плану заходів щодо реалізації Концепції реформування державної політики в інноваційній сфері на 2015-2019 роки.

Прем'єр-міністр України

М.АЗАРОВ

Інд. 70













ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Кабінету Міністрів України
від 1 квітня 2013 р. № 234-р


ПЛАН
заходів щодо реалізації Концепції реформування державної політики в інноваційній сфері на період до 2014 року

1. Проаналізувати діяльність відповідних структурних підрозділів місцевих держадміністрацій, які здійснюють повноваження у сфері інноваційної діяльності, та в разі потреби підготувати і подати в установленому порядку пропозиції щодо включення до рекомендаційних переліків структурних підрозділів обласної, Київської та Севастопольської міської, районної, районної в мм. Києві та Севастополі державних адміністрацій, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2012 р. № 606 (Офіційний вісник України, 2012 р., № 50, ст. 1984), структурних підрозділів з питань інноваційного розвитку.


Держінформнауки, Мінекономрозвитку, Міністерство освіти і науки, місцеві держадміністрації.


2013 рік.


2. Розробити та подати в установленому порядку законопроекти про:

внесення змін до Закону України “Про спеціальний режим інноваційної діяльності технологічних парків” щодо удосконалення правових засад функціонування технопарків та спрощення механізму державної реєстрації їх проектів.


Держінформнауки, Міністерство освіти і науки, Мінекономрозвитку, Національна академія наук (за згодою).


2013 рік;


визначення інноваційних структур, зокрема технологічних платформ та інноваційних кластерів, засад їх функціонування та особливостей публічно-приватного партнерства в інноваційній сфері.


Держінформнауки, Міністерство освіти і науки, Мінекономрозвитку.


2014 рік.


3. Розробити та подати в установленому порядку проект Концепції Державної цільової програми розвитку інноваційної діяльності галузей національної економіки, в якому передбачити забезпечення розвитку інноваційної інфраструктури, визначення пріоритетних напрямів інноваційної діяльності та механізму її державної підтримки.


Держінформнауки, Мінекономрозвитку, Мінфін, інші заінтересовані центральні органи виконавчої влади.


2013 рік.


4. Розробити методичні рекомендації щодо підготовки регіональних інноваційних програм за пріоритетними напрямами інноваційної діяльності.


Держінформнауки, Міністерство освіти і науки, Мінекономрозвитку, Національна академія наук (за згодою).


2013 рік.


5. Забезпечити розроблення регіональних інноваційних програм за пріоритетними напрямами інноваційної діяльності з урахуванням відповідних методичних рекомендацій.


Рада міністрів Автономної Республіки Крим, облдержадміністрації, райдержадміністрації.


Постійно.


6. Забезпечити проведення навчання з питань реалізації міжнародних проектів науково-технічного співробітництва.


Держінформнауки, Міністерство освіти і науки, Мінекономрозвитку, Національна академія наук (за згодою).


2013-2014 роки.


7. Розробити та подати в установленому порядку законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання суб’єктів господарювання до комерціалізації об’єктів права інтелектуальної власності з метою формування ринку таких об’єктів, в якому передбачити, зокрема, визначення механізму стимулювання підприємців до взяття на бухгалтерський облік об’єктів права інтелектуальної власності за їх ринковою вартістю та збільшення капіталізації підприємств, у тому числі шляхом запровадження податкових канікул.


Держінформнауки, Міністерство освіти і науки, Мінекономрозвитку, Мінфін.


2013 рік.


8. Підготувати пропозиції щодо удосконалення системи обліку прав на об’єкти права інтелектуальної власності в процесі їх створення, капіталізації, комерціалізації та регулювання обігу нематеріальних активів, а також запобігання порушенням прав інтелектуальної власності.


Міністерство освіти і науки, Міндоходів, Держінформнауки, Державна служба інтелектуальної власності.


2013 рік.


9. Забезпечити популяризацію серед широких верств населення провадження інноваційної діяльності як одного з економічно ефективних і соціально важливих видів підприємництва шляхом підготовки відповідних статей, циклів передач на телебаченні, радіо тощо.


Держінформнауки, Міністерство освіти і науки, Мінекономрозвитку, інші заінтересовані центральні органи виконавчої влади, Національна академія наук (за згодою).


Постійно.


10. Провести громадське обговорення стану та перспектив розвитку національної інноваційної системи, за результатами якого підготувати і подати в установленому порядку Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо забезпечення розвитку інноваційної діяльності.


Держінформнауки, Міністерство освіти і науки, Мінекономрозвитку, Міндоходів, інші заінтересовані центральні органи виконавчої влади, Національна академія наук (за згодою).


2013 рік.


11. Впровадити в систему підготовки фахівців у вищих навчальних закладах спеціальні курси, семінари, тренінги тощо з метою формування та удосконалення навичок, необхідних для ефективної комерціалізації наукових розробок, управління правами інтелектуальної власності, інноваційними процесами та проектами.


Міністерство освіти і науки, інші заінтересовані центральні органи виконавчої влади.


2014 рік.


12. Опрацювати питання включення модулів з питань інноваційного розвитку до програм підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.


Міністерство освіти і науки, Нацдержслужба, інші заінтересовані центральні органи виконавчої влади.


2014 рік.


13. Запровадити програми підвищення кваліфікації керівників державних підприємств, установ та організацій з питань формування та реалізації інноваційної політики, стратегічного менеджменту, інноваційного менеджменту, стратегічного маркетингу, технологічного аудиту.


Міністерство освіти і науки, Держінформнауки, інші заінтересовані центральні органи виконавчої влади, Національна академія наук (за згодою).


2014 рік.


14. Провести конференції, форуми та виставки з метою налагодження державно-приватного партнерства та широкого інформування суспільства про науково-технічні досягнення.


Держінформнауки, Мінекономрозвитку, інші заінтересовані центральні органи виконавчої влади, Національна академія наук (за згодою).


Постійно.


Інші НПА

Розпорядження КМУ №1022-р від 18.12.2013 Про друковані засоби масової інформації загальнодержавної та місцевої сфери розповсюдження, в яких у 2014 році розміщуються оголошення про виклик до суду відповідача, третіх осіб, свідків, місце фактичного проживання (перебування) яких невідоме Наказ Мінрегіон №137 від 13.05.2014 Про затвердження Порядку реєстрації саморегулівних організацій у сфері архітектурної діяльності Наказ Мінрегіон №93 від 25.06.2011 Про затвердження Положення про Атестаційну архітектурно-будівельну комісію Рішення НКЦПФР №1281 від 23.07.2013 Про затвердження Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів) - діяльності з управління активами інституційних інвесторів (діяльності з управління активами) Розпорядження Президент №1239/2014-рп від 11.11.2014 Про тимчасове виконання обов\'язків голови Троїцької районної державної адміністрації Луганської області Розпорядження Президент №1238/2014-рп від 11.11.2014 Про тимчасове виконання обов'язків голови Попаснянської районної державної адміністрації Луганської області Розпорядження Президент №1237/2014-рп від 11.11.2014 Про тимчасове виконання обов\'язків голови Біловодської районної державної адміністрації Луганської області Розпорядження Президент №1236/2014-рп від 11.11.2014 Про призначення С. Коваленка головою Новоайдарської районної державної адміністрації Луганської області Розпорядження Президент №1235/2014-рп від 11.11.2014 Про звільнення від тимчасового виконання обов\'язків голови Новоайдарської районної державної адміністрації Луганської області Розпорядження Президент №1234/2014-рп від 11.11.2014 Про звільнення С. Проходи з посади голови Апостолівської районної державної адміністрації Дніпропетровської області