Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Рішення НКЦПФР № 1403 від 09.10.2012 Про затвердження Порядку складання та подання запитів на публічну інформацію, розпорядником якої є Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ

РІШЕННЯ

09.10.2012  № 1403





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
25 жовтня 2012 р.
за № 1789/22101


Про затвердження Порядку складання та подання запитів на публічну інформацію, розпорядником якої є Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Відповідно до пункту 13 статті 8 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», з метою забезпечення виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Порядок складання та подання запитів на публічну інформацію, розпорядником якої є Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, що додається.

2. Затвердити Розмір фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються на запити на інформацію, розпорядником якої є Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, що додається.

3. Визначити особою, яка організовує в установленому порядку доступ до публічної інформації в центральному апараті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (далі - НКЦПФР), розпорядником якої вона є, керівника апарату, а в територіальних органах НКЦПФР - керівників цих територіальних органів.

4. Керівникам територіальних органів НКЦПФР забезпечити на кінець кожного робочого дня облік запитів на інформацію та надсилання його на електронну адресу [email protected].

5. Управлінню інформаційних технологій, зовнішніх та внутрішніх комунікацій (А. Заїка) забезпечити:

функціонування Єдиної бази запитів на інформацію НКЦПФР;

підтримку в актуальному стані розділу офіційного веб-сайту НКЦПФР «Доступ до публічної інформації» відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

6. Структурним підрозділам центрального апарату та територіальним органам НКЦПФР забезпечувати:

своєчасне опрацювання, облік та надання у визначені терміни достовірної, точної та повної інформації щодо запитів на публічну інформацію, що надходять від фізичних та юридичних осіб, об'єднань громадян без статусу юридичної особи;

підготовку та надання управлінню інформаційних технологій, зовнішніх та внутрішніх комунікацій (А. Заїка) відповідних матеріалів для розміщення на офіційному веб-сайті НКЦПФР та їх оновлення, оприлюднення та контроль за актуальністю інформації, розміщеної на офіційному веб-сайті НКЦПФР, відповідно до статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

7. Покласти персональну відповідальність за виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», Указу Президента України від 5 травня 2011 року № 547 «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації», цього рішення, а також за достовірність та своєчасне надання інформації для офіційного оприлюднення за запитами на публічну інформацію на керівників структурних підрозділів та територіальних органів НКЦПФР.

8. Юридичному департаменту (Мартиненко І.І.) забезпечити подання цього рішення на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

9. Відділу зовнішніх та внутрішніх комунікацій управління інформаційних технологій, зовнішніх та внутрішніх комунікацій (Ю. Жулій) забезпечити опублікування цього рішення відповідно до законодавства.

10. Це рішення набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

11. Контроль за виконанням цього рішення залишаю за собою.

Голова НКЦПФР

Д. Тевелєв


ПОГОДЖЕНО:

Голова Державної служби України
з питань регуляторної політики
та розвитку підприємництва





М.Ю. Бродський





Протокол засідання Комісії
від 09.10.2012 р. № 44










ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Національної
комісії з цінних паперів
та фондового ринку
09.10.2012 № 1403





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
25 жовтня 2012 р.
за № 1789/22101


ПОРЯДОК
складання та подання запитів на публічну інформацію, розпорядником якої є Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

I. Складання та подання запитів на публічну інформацію

1. Цей Порядок регулює відносини, пов’язані зі складанням та поданням запитів на публічну інформацію, розпорядником якої є Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (далі - НКЦПФР), відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» та не поширюється на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються Законом України «Про звернення громадян».

2. У цьому Порядку терміни вживаються у значенні, наведеному в Законі України «Про доступ до публічної інформації».

3. Запит на інформацію подається фізичною, юридичною особою, об'єднаннями громадян без статусу юридичної особи до НКЦПФР в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача.

4. Для подання письмового запиту запитувач може використовувати форму (додаток 1), яка розміщується на веб-сайті НКЦПФР в розділі «Доступ до публічної інформації»: www.nssmc.gov.ua.

5. У разі коли з поважних причин (інвалідність, обмежені фізичні можливості тощо) особа не може подати письмовий запит, його оформлюють працівники загального відділу НКЦПФР із зазначенням у запиті свого прізвища, імені, по батькові, контактного телефону та надають копію запиту особі, яка його подала.

6. Запит на інформацію може бути поданий:

6.1. До центрального апарату НКЦПФР:

на поштову адресу: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, 01010, м. Київ, вул. Московська, 8, корп. 30;

на електронну адресу: zapyt@ nssmc.gov.ua;

телефоном, факсом: (044) 254-25-58.

6.2. До територіальних органів НКЦПФР:

Дніпровське територіальне управління:

на поштову адресу: Дніпровське територіальне управління НКЦПФР, 49600,  м. Дніпропетровськ, вул. Набережна ім. Леніна, буд. 29, к. 503;

телефоном: (056) 370-31-16, факсом: (056) 726-54-88;

Донбаське територіальне управління:

на поштову адресу: Донбаське територіальне управління НКЦПФР, 83003, м. Донецьк, а/с 5420, вул. Ходаковського, 5;

телефоном, факсом: (062) 302-81-49;

Західне територіальне управління:

на поштову адресу: Західне територіальне управління НКЦПФР, 79000, м. Львів, пл. Міцкевича, 8;

телефоном, факсом: (032) 235-85-89.

Кримське територіальне управління:

на поштову адресу: Кримське територіальне управління НКЦПФР,  95013, м. Сімферополь, а/с 1507, вул. Севастопольська, 43 Б;

телефоном, факсом: (0652) 27-31-61;

Одеське територіальне управління:

на поштову адресу: Одеське територіальне управління НКЦПФР, 65078, м. Одеса, вул. Гайдара, 13, 8 поверх;

телефоном, факсом: (048) 719-47-33;

Південне територіальне управління:

на поштову адресу: Південне територіальне управління НКЦПФР, 54020, м. Миколаїв, а/с 112, вул. Чигрина, 20;

телефоном, факсом: (0512) 53-70-01;

Полтавське територіальне управління:

на поштову адресу: Полтавське територіальне управління НКЦПФР, 36001, м. Полтава, вул. Жовтнева, 45;

телефоном, факсом: (0532) 50-04-23, 27-17-48;

Прикарпатське територіальне управління:

на поштову адресу: Прикарпатське територіальне управління НКЦПФР, 76004, м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 21;

телефоном, факсом: (0342) 55-20-98;

Східне територіальне управління:

на поштову адресу: Східне територіальне управління НКЦПФР, 61022, м. Харків, пл. Свободи, 5, Держпром, 1 під’їзд, 4 поверх;

телефоном, факсом: (057) 714-14-39;

Центральний територіальний департамент:

на поштову адресу: Центральний територіальний департамент НКЦПФР, 03680, м. Київ-150, вул. Горького, 51;

телефоном, факсом: (044) 289-30-59.

7. Письмовий запит подається в довільній формі.

8. Запит на інформацію повинен містити:

ім'я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв'язку, якщо такий є;

загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо;

підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.

II. Строк розгляду запитів на отримання публічної інформації

1. Відповідь на запит на інформацію надається НКЦПФР протягом п'яти робочих днів з дня надходження запиту (реєстрації загальним відділом) у спосіб, обраний запитувачем (на поштову адресу, електронну адресу, факсом, телефоном).

2. Загальний відділ реєструє письмовий запит та невідкладно (протягом одного робочого дня) передає його керівнику апарату в центральному апараті НКЦПФР або керівнику територіального органу НКЦПФР, які визначають відповідальну особу - виконавця по запиту (далі - виконавець по запиту).

Якщо запит на публічну інформацію надійшов до НКЦПФР, але за своїм змістом є зверненням громадян, керівник апарату в центральному апараті НКЦПФР або керівник територіального органу НКЦПФР повертає такий запит до загального відділу, де він підлягає розгляду відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

3. Якщо запит на публічну інформацію, який надійшов до НКЦПФР, містить одночасно і запит на публічну інформацію, і звернення громадян, то публічна інформація надається НКЦПФР відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», а відповідь на інші питання надається відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

4. Відповідь у центральному апараті НКЦПФР надається за підписом керівника апарату з обов’язковою візою відповідальної особи з питань запитів на інформацію в НКЦПФР, що визначається наказом Голови НКЦПФР, керівника структурного підрозділу, який готує відповідь, виконавця по запиту, у територіальних органах НКЦПФР - за підписом керівника цього територіального органу із обов’язковою візою керівника структурного підрозділу, який готує відповідь, та виконавця по запиту.

5. У разі надходження запиту на інформацію, яка знаходиться у володінні кількох структурних підрозділів, виконавця по запиту з огляду на зміст запитуваної інформації визначає керівник апарату або керівник територіального органу НКЦПФР із структурних підрозділів, які володіють запитуваною інформацією.

6. У разі якщо запит на інформацію стосується інформації, необхідної для захисту життя чи свободи особи, щодо стану довкілля, якості харчових продуктів і предметів побуту, аварій, катастроф, небезпечних природних явищ та інших надзвичайних подій, що сталися або можуть статись і загрожують безпеці громадян, відповідь має бути надана не пізніше 48 годин з дня отримання запиту.

III. Плата за надання інформації

1. Інформація за запитом надається безкоштовно.

2. У разі якщо задоволення запиту на інформацію передбачає виготовлення копій документів обсягом більш як 10 сторінок, виконавець по запиту не пізніше ніж протягом п'яти робочих днів з дня надходження запиту повідомляє запитувача про необхідність відшкодувати фактичні витрати на копіювання та друк документів, що надаються за його запитом на інформацію, розпорядником якої є НКЦПФР.

3. Розмір відшкодування витрат на копіювання або друк запитуваних документів визначається виконавцем по запиту відповідно до розміру фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються на запити на інформацію, розпорядником якої є НКЦПФР, затверджених цим рішенням та погоджується в центральному апараті НКЦПФР - керівником апарату, а в територіальному органі - керівником територіального органу НКЦПФР.

4. Виконавець по запиту в разі необхідності здійснення копіювання або друку документів за запитом на інформацію обсягом більш як 10 сторінок готує заявку на виписку рахунка для здійснення оплати фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом (далі - Заявка), до Фінансового управління (в центральному апараті НКЦПФР) або до головного бухгалтера територіального органу НКЦПФР за формою згідно з додатком 2 до цього Порядку.

5. На підставі отриманої Заявки працівник фінансового управління (в центральному апараті НКЦПФР) або головний бухгалтер територіального органу НКЦПФР протягом одного робочого дня виписує рахунок для здійснення оплати фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються по запиту на інформацію (далі - Рахунок), за формою згідно з додатком 3 до цього Порядку та передає його виконавцю по запиту для направлення в установлений законом строк запитувачу інформації.

6. Оплата Рахунка запитувачем здійснюється в будь-якій фінансовій установі, зручній для запитувача інформації.

7. Запитувані документи надаються протягом трьох робочих днів після підтвердження факту повної оплати Рахунка.

8. При наданні особі інформації про неї та інформації, що становить суспільний інтерес, плата за копіювання та друк не стягується.

IV. Відмова та відстрочка в задоволенні запиту на інформацію

1. У задоволенні запиту може бути відмовлено в таких випадках:

НКЦПФР не володіє і не зобов'язана відповідно до її компетенції, передбаченої законодавством, володіти інформацією, щодо якої зроблено запит;

інформація, що запитується, належить до категорії інформації з обмеженим доступом;

запитувач не оплатив фактичні витрати, пов'язані з копіюванням або друком документів, відповідно до розділу III цього Порядку;

не дотримано вимог до складання та подання запиту на інформацію, передбачених частиною п'ятою статті 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації», а саме не зазначено:

ім'я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв'язку, якщо такий є;

загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо;

підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.

2. У разі коли запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, строк розгляду запиту може бути продовжено до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження. Про продовження строку запитувачу повідомляється в письмовій формі не пізніше ніж протягом п'яти робочих днів з дня надходження запиту.

3. Рішення, дії чи бездіяльність працівників НКЦПФР з питань доступу до публічної інформації можуть бути оскаржені відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Директор юридичного
департаменту


Мартиненко І.І.










Додаток 1
до Порядку складання та подання
запитів на публічну інформацію,
розпорядником якої є Національна
комісія з цінних паперів
та фондового ринку


ФОРМА
для подання запиту на отримання публічної інформації









Додаток 2
до Порядку складання та подання
запитів на публічну інформацію,
розпорядником якої є Національна
комісія з цінних паперів
та фондового ринку





Фінансове управління


ЗАЯВКА № ____________
від "___" ____________ 20 __ року
на виписку рахунка для здійснення оплати витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію

__________________________________________________________________________
(назва документа)
____________________________________________________________________________
(найменування структурного підрозділу, у якому знаходиться запитувана інформація)
___________________________________________________________________________

Прізвище та ініціали запитувача - фізичної особи, найменування запитувача - юридичної особи або об'єднання громадян, що не має статусу юридичної особи



Послуга, що надається

Вартість виготовлення 1 аркуша, грн.

Кількість аркушів

Копіювання або друк копій документів формату А4 та меншого розміру (в тому числі двосторонній друк)

0,4



Копіювання або друк копій документів формату А3 (у тому числі двосторонній друк)

0,8



Копіювання або друк копій документів формату А4 та меншого розміру, якщо в документах поряд з відкритою інформацією міститься інформація з обмеженим доступом, що потребує її відокремлення, приховування тощо (у тому числі двосторонній друк)

1,6



Копіювання або друк копій документів формату А3, якщо в документах поряд з відкритою інформацією міститься інформація з обмеженим доступом, що потребує її відокремлення, приховування тощо (у тому числі двосторонній друк)

3,2




(за відсутності даних ставиться прочерк)

Виконавець: ______________________
(посада)



______________
(підпис)



__________________
(П.І.Б.)

Керівник структурного підрозділу, у якому знаходиться запитувана інформація: ___________________________________
   (посада)



______________
(підпис)



__________________
(П.І.Б.)

Керівник апарату або керівник територіального органу Комісії __________________________________
(посада)



______________
(підпис)



__________________
(П.І.Б.)










Додаток 3
до Порядку складання та подання
запитів на публічну інформацію,
розпорядником якої є Національна
комісія з цінних паперів
та фондового ринку


Надавач послуг: Національна комісія з цінних
паперів та фондового ринку

Реєстраційний рахунок _________________
МФО банку __________________________
Код за ЄДРПОУ ______________________
Платник: _____________________________






РАХУНОК № ___________
від "___" ____________ 20 __ року
для здійснення оплати витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію

_______________________________________________________________
(назва документа)

Найменування

Вартість виготовлення 1 аркуша, грн

Кількість аркушів

Ціна, грн

Відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є НКЦПФР




РАЗОМ




Усього до сплати __________________________________________________________
   (сума цифрами та словами)
_____________________________________________________ грн ________________ коп.


(за відсутності даних ставиться прочерк) Виконавець: _______________________
  (посада)


_______________
(підпис)

____________________
(П.І.Б.)

Виконавець з фінансового управління __________________________________
    (посада)


______________
(підпис)


____________________
(П.І.Б.)

Головний бухгалтер

_______________
(підпис)

____________________
(П.І.Б.)


Інші НПА

Наказ СБУ №718 від 08.10.2007 Про затвердження Інструкції про порядок медичного забезпечення в Службі безпеки України Наказ МОН №1310 від 13.11.2014 Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства освіти України від 02 червня 1993 року № 161 Закон України ВРУ №1634-VII від 12.08.2014 Про внесення змін до законів України "Про військовий обов’язок і військову службу" та "Про засади запобігання і протидії корупції" Наказ Міноборони №170 від 10.04.2009 Про затвердження Інструкції про організацію виконання Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України Наказ Мін'юст №1269/5 від 24.07.2008 Про затвердження Інструкції з ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян Указ Президент №945 від 20.12.2014 Про формування комісії з проведення конкурсу на зайняття посади Директора Національного антикорупційного бюро України Постанова КМУ №704 від 19.12.2014 Про внесення змін до Регламенту Кабінету Міністрів України Розпорядження КМУ №1236 від 17.12.2014 Про присвоєння рангів державним службовцям Розпорядження КМУ №1231 від 17.12.2014 Про призначення Светеліка О.Д. заступником Міністра енергетики та вугільної промисловості України Розпорядження КМУ №1230 від 17.12.2014 Про призначення Мущиніна В.В. заступником Міністра соціальної політики України