Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ УДО України № 564 від 22.09.2015 Про затвердження Порядку оренди і оплати орендованого жилого приміщення в Управлінні державної охорони України

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ ОХОРОНИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

22.09.2015  № 564





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
09 жовтня 2015 р.
за № 1227/27672


Про затвердження Порядку оренди і оплати орендованого жилого приміщення в Управлінні державної охорони України

Відповідно до статті 12 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», абзацу третього пункту 2, пункту 4 Порядку забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей житловими приміщеннями, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 серпня 2006 року № 1081, та з метою оренди і оплати орендованого жилого приміщення в Управлінні державної охорони України НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок оренди і оплати орендованого жилого приміщення в Управлінні державної охорони України, що додається.

2. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Управління державної охорони України від 03 червня 2002 року № 23 “Про затвердження Положення про порядок оренди й оплати орендованого житла в Управлінні державної охорони України”, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 19 червня 2002 року за № 518/6806.

3. Департаменту матеріально-технічного забезпечення спільно зі Службою юридичного забезпечення подати цей наказ на державну реєстрацію в установленому законодавством порядку.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Начальника Управління державної охорони України.

Начальник Управління
генерал-полковник


В.В. Гелетей







ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Управління державної
охорони України
22.09.2015 № 564





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
09 жовтня 2015 р.
за № 1227/27672


ПОРЯДОК
оренди і оплати орендованого жилого приміщення в Управлінні державної охорони України

1. Управління державної охорони України (далі - УДО України) орендує житло (ліжко-місця, кімнати у гуртожитках, квартири) для військовослужбовців УДО України у разі, коли вони не забезпечені жилими приміщеннями за місцем проходження військової служби, не отримали за рахунок держави грошової компенсації за належне їм для отримання жиле приміщення (крім військовослужбовців строкової служби, військовослужбовців рядового, сержантського та старшинського складу), жилі приміщення підприємств, організацій та установ центральних органів виконавчої влади, державних підприємств УДО України, а також приміщення в жилих будинках (квартирах), що перебувають у приватній або в інших формах власності (далі - жилі приміщення).

Оренда жилих приміщень здійснюється на підставі договору, оформленого згідно з вимогами Цивільного кодексу України.

Для ведення обліку осіб, для яких орендується житло, призначається посадова особа, до обов’язків якої включаються зазначені завдання (далі - уповноважена за облік посадова особа).

Забороняється орендувати житло для військовослужбовців у їх близьких осіб та членів сім’ї, які визначені у статті 1 Закону України “Про запобігання корупції”.

2. Оренда жилих приміщень здійснюється на підставі рапорту на оренду житла (додаток 1) військовослужбовця, облікованого в журналі обліку осіб, які орендують житло (додаток 2), який ведеться уповноваженою за облік посадовою особою, із зазначенням суми фактичних витрат на оренду жилого приміщення (без вартості житлово-комунальних послуг), до якого військовослужбовцем додаються:

проект договору оренди жилого приміщення, який укладається між орендодавцем та УДО України, оформлений згідно з вимогами чинного законодавства, підписаний орендодавцем і попередньо погоджений з безпосереднім та прямим командирами військовослужбовця, фінансовим,  юридичним, господарським підрозділами та підрозділом внутрішньої безпеки УДО України;

копії паспортів особи, для якої орендується житло, та повнолітніх членів її сім’ї;

довідку про склад сім’ї та реєстрацію місця проживання (перебування).

Після підписання сторонами договір про оренду жилого приміщення разом з копіями документів, зазначених у цьому пункті, передається до фінансового підрозділу УДО України для реєстрації та зберігання. Договір оренди жилого приміщення між орендодавцем та УДО України реєструється в журналі обліку договорів оренди жилих приміщень (додаток 3), який ведеться фінансовим підрозділом УДО України.

Оплата оренди жилих приміщень здійснюється в безготівковій формі у межах кошторисних призначень, затверджених для цих потреб, бюджетних асигнувань за відповідною бюджетною програмою військовослужбовцям за місцем виплати їм грошового забезпечення.

3. Військовослужбовці, які не здали службове житло за попереднім місцем служби, за новим місцем служби не мають права на оплату оренди житлових приміщень за рахунок кошторису УДО України.

У разі якщо члени сім’ї військовослужбовця залишилися проживати за попереднім місцем служби, такий військовослужбовець може орендувати жиле приміщення лише на одну особу.

4. Розмір орендної плати визначається в договорі на підставі розрахунків.

Розмір орендної плати (без урахування вартості житлово-комунальних послуг, які військовослужбовець сплачує за рахунок власних коштів) не може перевищувати розмірів, визначених в наведеній нижче таблиці:

Таблиця

Назва населеного пункту

Максимальний розмір орендної плати (у грн) на місяць залежно від кількості членів сім’ї

1 особа

2 особи

3 особи

4 особи і більше

Місто Київ

2000

2000

3000

3500

Обласні центри

1400

1500

2000

2500

Інші населені пункти

600

1000

1200

1500


При підписанні договору оренди жилого приміщення розмір орендної плати автоматично збільшується на встановлений індекс інфляції за минулий рік.

5. Оплата житлово-комунальних послуг здійснюється за рахунок власних коштів військовослужбовців без відшкодування їх вартості за рахунок кошторису УДО України.

6. Оплата оренди жилих приміщень розпочинається з дати укладання договору.

Оплата оренди жилих приміщень припиняється з наступного дня після закінчення строку дії договору оренди жилого приміщення та/або за умов, визначених у договорі оренди жилого приміщення.

7. Військовослужбовець та члени його сім’ї звільняють займане ними орендоване жиле приміщення у разі одержання службового жилого приміщення, жилого приміщення для постійного проживання або грошової компенсації за належне їм для отримання жиле приміщення,  іншого жилого приміщення, а також у разі придбання жилого приміщення для постійного проживання.

У разі невиконання військовослужбовцем або членами його сім’ї вимог абзацу першого цього пункту начальник УДО України вирішує в установленому законодавством порядку питання щодо стягнення з цього військовослужбовця вартості оренди жилого приміщення до дати його звільнення.

8. Контроль за використанням орендованого жилого приміщення та своєчасністю виплати орендної плати покладається на підрозділ житлового забезпечення УДО України.

Директор Департаменту
матеріально-технічного
забезпечення Управління
державної охорони України
полковник





Д.Л. Панченко




Додаток 1
до Порядку оренди і оплати орендованого
жилого приміщення в Управлінні
державної охорони України
(пункт 2)

 

Начальнику Управління державної охорони України

 

РАПОРТ

на оренду житла

 

          У зв’язку з відсутністю службового жилого приміщення прошу укласти договір оренди з ___________________________________________________

(найменування підприємства, установи, організації, прізвище та ініціали фізичної особи)

для тимчасового проживання в орендованому жилому приміщенні, яке знаходиться в ________________ по вулиці ______________ в будинку № __,

(населений пункт)

квартира № ____, із ____ кімнат, жилою площею_____ кв. м, у якій будуть проживати я та члени моєї сім’ї з ___ осіб __________________________

(дружина, син, дочка)

 

          Орендна плата становить: ______________ грн на місяць.

          Квартирну плату та рахунки за спожиті житлово-комунальні послуги зобов’язуюсь сплачувати своєчасно за рахунок власних коштів.

          Утримувану за попереднім місцем проходження служби жилу (службову) площу здав (не здав) ______________________________________

                                                                        (найменування підрозділу) 

          Утримую в _______________ по вул. _____________ в будинку № ____

                                    (населений пункт)

 квартиру № ______ із _________ кімнат, жилою площею ____________ кв. м, у якій проживають _____________________________________________.

 

 

 

 

 

Дані про членів сім’ї

 

з/п 

Прізвище, ім’я, по батькові 

 

Рік народ-ження 

Родинні стосунки 

Номер паспорта, коли та ким виданий, місце реєстрації, місце проживання

Посада і місце роботи 

 

  

  

  

  

  

 

Військовослужбовець ______________

            (підпис) 

“___” ____________ 20__ року  

 

 

Документи, подані на розгляд, перевірив:

уповноважена за облік посадова особа

__________________

(військове звання) 

____________

(підпис) 

________________________

(прізвище, ім’я та по батькові) 

 “___” ____________ 20__ року  

 

Обліковано в журналі обліку осіб, які орендують житло,

за №_____ від ___________ 20 __року





Додаток 2
до Порядку оренди і оплати орендованого
жилого приміщення в Управлінні
державної охорони України
(пункт 2)

ЖУРНАЛ 
обліку осіб, які орендують житло

№ з/п

Дата та вхідний номер рапорту

Військове звання, прізвище, ім’я, по батькові військовослужбовця, членів його сім’ї

Перелік документів, доданих до рапорту

Поштова адреса та характеристика орендованого жилого приміщення

Номер та дата договору оренди жилого приміщення, на який строк укладено

Сума договору оренди жилого приміщення (щомісяця), грн

Примітка

1

2

3

4

5

6

7

8

 

Додаток 3 
до Порядку оренди і оплати орендованого 
жилого приміщення в Управлінні 
державної охорони України 
(пункт 2)

                 

ЖУРНАЛ 
обліку договорів оренди жилих приміщень

№ з/п

Дата та вхідний номер рапорту

Військове звання, прізвище, ім’я, по батькові військовослужбовця, членів його сім’ї

Перелік документів, доданих до рапорту

Поштова адреса та характеристика орендованого жилого приміщення

Номер та дата договору оренди жилого приміщення, на який строк укладено

Сума договору оренди жилого приміщення (щомісяця), грн

Примітка

1

2

3

4

5

6

7

8

 



Інші НПА

Постанова Правління НБУ №721 від 23.10.2015 Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України Розпорядження Нацкомфінпослуг №2107 від 03.09.2015 Про внесення змін до розпорядження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 22 червня 2004 року № 1101 Розпорядження Держфінпослуг №1101 від 22.06.2004 Про затвердження Вимог до технічного забезпечення та інформаційних систем для ведення персоніфікованого обліку учасників недержавного пенсійного фонду Постанова НКРЕКП №2511 від 30.09.2015 Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 31 березня 2015 року № 1171 Рішення НКЦПФР №1348 від 01.09.2015 Про затвердження Змін до Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів Наказ Мін'юст №1928/5 від 12.10.2015 Про внесення змін до Положення про експертно-перевірну комісію галузевого державного архіву Державної пенітенціарної служби України Наказ Мін'юст №1897/5 від 05.10.2015 Про затвердження Порядку обліку унікальних документів, які зберігаються у власників документів або уповноважених ними осіб, що перебувають у зонах комплектування архівних установ Наказ Нацдержслужба №204 від 22.09.2015 Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Головного управління державної служби України від 07 липня 2009 року № 183 Наказ Мінсоцполітики №1008 від 15.10.2015 Про внесення змін до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення Наказ Мінпраці №308 від 05.10.2005 Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров\'я та установ соціального захисту населення