Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова Центрвиборчком № 110 від 12.07.2012 Про Порядок фінансування окружних виборчих комісій та дільничних виборчих комісій закордонних виборчих дільниць за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів народних депутатів України

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ

ПОСТАНОВА

від 12 липня 2012 року № 110


Про Порядок фінансування окружних виборчих комісій та дільничних виборчих комісій закордонних виборчих дільниць за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів народних депутатів України

Відповідно до пункту 1 частини другої статті 30, частини сьомої статті 46 Закону України "Про вибори народних депутатів України", керуючись статтями 11–13, пунктом 4 статті 19, частинами третьою та четвертою статті 23, частиною другою статті 27 Закону України "Про Центральну виборчу комісію", Центральна виборча комісія постановляє:

1. Затвердити Порядок фінансування окружних виборчих комісій та дільничних виборчих комісій закордонних виборчих дільниць за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів народних депутатів України (додається), встановлений Центральною виборчою комісією спільно з Міністерством фінансів України.

2. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Центральної виборчої комісії від 31 січня 2006 року № 350 "Про затвердження Порядку виділення асигнувань, обліку надходження та використання коштів Державного бюджету України, що виділяються окружним виборчим комісіям на підготовку і проведення виборів народних депутатів України".

3. Цю постанову надіслати Міністерству фінансів України, Міністерству закордонних справ України, окружним виборчим комісіям з виборів народних депутатів України після їх утворення та оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

Заступник Голови
Центральної виборчої комісії


Ж.УСЕНКО-ЧОРНА
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства фінансів України
від 12 липня 2012 року № 825

ЗАТВЕРДЖЕНО
Постанова Центральної виборчої комісії
від 12 липня 2012 року № 110


ПОРЯДОК
фінансування окружних виборчих комісій та дільничних виборчих комісій закордонних виборчих дільниць за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів народних депутатів України

I. Загальні положення

1. Цей Порядок регулює питання відкриття асигнувань, обліку надходження та використання коштів Державного бюджету України, що виділяються окружним виборчим комісіям і дільничним виборчим комісіям закордонних виборчих дільниць на підготовку та проведення виборів народних депутатів України (далі – вибори депутатів).

2. Фінансове забезпечення підготовки та проведення чергових, позачергових, повторних, проміжних виборів депутатів за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів депутатів, здійснюється Центральною виборчою комісією, яка є головним розпорядником цих коштів.

Фінансове забезпечення підготовки та проведення виборів депутатів дільничних виборчих комісій закордонних виборчих дільниць здійснюється Центральною виборчою комісією через Міністерство закордонних справ України.

3. Витрати на підготовку та проведення виборів депутатів здійснюються:

1) Центральною виборчою комісією;

2) Міністерством закордонних справ України для забезпечення дільничних виборчих комісій закордонних виборчих дільниць;

3) окружними виборчими комісіями, які є розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня, підзвітні та підконтрольні Центральній виборчій комісії.

Обов’язок щодо розпорядження коштами Державного бюджету України окружною виборчою комісією покладається на голову комісії, а за його відсутності – на заступника голови.

4. Центральна виборча комісія на підставі витягів з Єдиного реєстру розпорядників та одержувачів бюджетних коштів формує мережу окружних виборчих комісій, що фінансуються за рахунок коштів Державного бюджету України, та подає її на електронних і паперових носіях до Державної казначейської служби України.

5. Відповідальність за цільове використання бюджетних коштів покладається на розпорядників бюджетних коштів згідно із законодавством України.

6. Контроль за правильним і цільовим використанням коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів депутатів, здійснюється Центральною виборчою комісією та спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з реалізації державної політики у сфері державного фінансового контролю згідно з Порядком, затвердженим постановою Центральної виборчої комісії від 6 листопада 2009 року № 270 (зі змінами, внесеними постановою від 22 лютого 2012 року № 30) та наказом Міністерства фінансів України від 30 листопада 2009 року № 1390 (зі змінами, внесеними наказом від 22 лютого 2012 року № 248).

II. Здійснення видатків на підготовку та проведення виборів депутатів

1. Видатки на підготовку та проведення виборів депутатів здійснюються за такими напрямами:

– заходи Центральної виборчої комісії з підготовки та проведення виборів депутатів, у тому числі заходи дільничних виборчих комісій закордонних виборчих дільниць і забезпечення їх діяльності;

– заходи окружних і дільничних виборчих комісій з підготовки та проведення виборів депутатів і забезпечення їх діяльності.

2. Центральна виборча комісія:

– у межах бюджетних призначень, передбачених Державним бюджетом України на підготовку та проведення виборів депутатів, затверджує кошторис Центральної виборчої комісії;

– у разі проведення чергових, позачергових виборів депутатів затверджує середні норми видатків окружних виборчих комісій, а також середні норми видатків для потреб дільничних виборчих комісій;

– у разі проведення повторних або проміжних виборів депутата в одномандатному виборчому окрузі визначає обсяг коштів, необхідних для окружної виборчої комісії з урахуванням видатків для потреб дільничних виборчих комісій відповідного виборчого округу.

3. Міністерство закордонних справ України:

– на підставі лімітної довідки про бюджетні асигнування Центральної виборчої комісії подає на затвердження до Центральної виборчої комісії проекти кошторису та плану асигнувань загального фонду бюджету, а також узагальненого кошторису видатків дільничних виборчих комісій закордонних виборчих дільниць для підготовки та проведення виборів депутатів за повною економічною класифікацією видатків бюджету в порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2002 року № 228 "Про затвердження Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ" і наказом Міністерства фінансів України від 28 січня 2002 року № 57 "Про затвердження документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету".

4. Окружна виборча комісія:

– на підставі лімітної довідки про бюджетні асигнування Центральної виборчої комісії, складеної відповідно до середніх норм видатків окружної виборчої комісії та середніх норм видатків для потреб дільничних виборчих комісій, подає на затвердження до Центральної виборчої комісії проекти кошторису та плану асигнувань загального фонду бюджету за формою, встановленою наказом Міністерства фінансів України від 28 січня 2002 року № 57 "Про затвердження документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету";

– на основі середніх норм видатків окружної виборчої комісії та середніх норм видатків для потреб дільничних виборчих комісій у десятиденний строк з дня її утворення складає та подає на затвердження до Центральної виборчої комісії проект єдиного кошторису видатків окружної виборчої комісії для підготовки та проведення чергових, позачергових виборів депутатів із включенням до нього видатків окружної виборчої комісії та видатків для потреб дільничних виборчих комісій відповідного виборчого округу за формою згідно з додатком 1 до цього Порядку.

Розрахунки, які обґрунтовують показники видатків бюджету, включені до кошторисів (єдиних кошторисів видатків), подаються лише у разі внесення змін до цих документів, затверджених відповідно до середніх норм видатків окружної виборчої комісії та середніх норм видатків для потреб дільничних виборчих комісій.

У разі проведення повторних, проміжних виборів депутата в одномандатному виборчому окрузі окружна виборча комісія на підставі визначеного Центральною виборчою комісією обсягу коштів у десятиденний строк з дня її утворення складає та подає на затвердження до Центральної виборчої комісії проект єдиного кошторису видатків окружної виборчої комісії для підготовки та проведення повторних, проміжних виборів депутата в одномандатному виборчому окрузі із включенням до нього видатків для потреб дільничних виборчих комісій відповідного виборчого округу за формою згідно з додатком 1 до цього Порядку.

5. Центральна виборча комісія у п’ятиденний строк з дня надходження від Міністерства закордонних справ України, окружних виборчих комісій проектів кошторису та плану асигнувань загального фонду бюджету, єдиного кошторису видатків окружної виборчої комісії для підготовки та проведення виборів депутатів розглядає та затверджує їх.

6. Центральна виборча комісія складає і затверджує розподіл показників зведеного кошторису та розподіл показників зведеного плану асигнувань загального фонду бюджету на підготовку та проведення виборів депутатів для кожного розпорядника коштів нижчого рівня, зокрема окружних виборчих комісій, за територіями відповідно до мережі установ та організацій, які отримують кошти з Державного бюджету України, та подає їх до Державної казначейської служби України.

7. Окружні виборчі комісії подають відповідним територіальним органам Державної казначейської служби України на паперових та електронних носіях затверджені Центральною виборчою комісією кошториси, єдині кошториси та плани асигнувань загального фонду бюджету.

8. Затверджені кошториси є підставою для взяття окружними виборчими комісіями бюджетних зобов’язань.

9. У разі потреби внесення змін до кошторису, плану асигнувань загального фонду бюджету, єдиного кошторису видатків окружна виборча комісія вносить до Центральної виборчої комісії пропозиції з відповідними розрахунками та економічними обґрунтуваннями.

У разі перерозподілу коштів між кодами економічної класифікації видатків у межах затверджених кошторисних призначень до пропозицій додається розрахунок з обґрунтуванням щодо необхідності здійснення такого перерозподілу.

У разі збільшення кошторисних призначень до пропозицій додаються довідка про витрачання коштів та взяті фінансові зобов'язання окружною виборчою комісією станом на день, що передує дню подання до Центральної виборчої комісії пропозицій, за формою згідно з додатком 2 до цього Порядку та розрахунки з обґрунтуваннями щодо необхідності внесення змін до кошторису.

Пропозиції окружної виборчої комісії без надання Центральній виборчій комісії вказаних документів не розглядаються.

Зміни до єдиного кошторису затверджуються рішенням Центральної виборчої комісії, після чого нова редакція такого кошторису подається окружною виборчою комісією до відповідного територіального органу Державної казначейської служби України.

10. У разі внесення змін до кошторисів, планів асигнувань загального фонду бюджету окружна виборча комісія відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2002 року № 228 "Про затвердження Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ", наказу Міністерства фінансів України від 28 січня 2002 року № 57 "Про затвердження документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету" складає відповідні довідки, які затверджуються і виконуються у тому самому порядку, що й кошториси, плани асигнувань загального фонду бюджету, і є їх невід’ємною частиною.

Окружна виборча комісія протягом наступного робочого дня після затвердження довідки про зміни у кошторисі та плані асигнувань загального фонду бюджету подає її відповідному територіальному органу Державної казначейської служби України.

11. Реєстраційний рахунок окружної виборчої комісії відкривається у відповідному територіальному органі Державної казначейської служби України за місцезнаходженням відповідної окружної виборчої комісії в порядку, встановленому законодавством. При цьому картки із зразками підписів голови, заступника голови та головного бухгалтера окружної виборчої комісії, які подаються до територіального органу Державної казначейської служби України, засвідчуються Головою Центральної виборчої комісії чи заступником Голови Центральної виборчої комісії або нотаріально. У таких картках також міститься зразок відбитка печатки окружної виборчої комісії.

12. Реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах Державної казначейської служби та проведення операцій, пов’язаних з використанням бюджетних коштів, здійснюється у порядку, встановленому законодавством.

13. Відшкодування витрат на відрядження, пов’язані з виконанням обов’язків членами виборчих комісій, здійснюється згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2011 року № 98 "Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів".

III. Облік та звітність про використання коштів Державного бюджету України, що виділяються на підготовку та проведення виборів депутатів

Відображення у бухгалтерському обліку та формах фінансової та бюджетної звітності операцій з надходження та використання бюджетних коштів виборчими комісіями проводиться у порядку, встановленому законодавством.

IV. Припинення руху коштів та їх повернення

1. Окружна виборча комісія не пізніш як у семиденний строк з дня офіційного оприлюднення результатів виборів депутатів подає до Центральної виборчої комісії виписки з реєстраційного рахунка та припиняє рух коштів на цьому рахунку.

У десятиденний строк з дня офіційного оприлюднення результатів виборів депутатів Центральна виборча комісія відкликає залишки невикористаних асигнувань, виділених із загального фонду Державного бюджету України на підготовку та проведення виборів депутатів, шляхом надання Державній казначейській службі України коригуючого розподілу відкритих асигнувань.

2. Погашення кредиторської заборгованості окружної виборчої комісії після закінчення строку її повноважень, у разі її виникнення, здійснюється Центральною виборчою комісією у Порядку, затвердженому постановою Центральної виборчої комісії від 19 січня 2012 року № 7 "Про Порядок погашення Центральною виборчою комісією кредиторської заборгованості окружної виборчої комісії після закінчення строку її повноважень у разі, коли така заборгованість виникла в межах бюджетних асигнувань, передбачених на підготовку та проведення виборів народних депутатів України, Президента України".

Секретар засідання
Центральної виборчої комісії


Ю.ШВЕЦЬ
Додаток 1
до Порядку фінансування
окружних  виборчих комісій
та дільничних виборчих комісій
закордонних виборчих дільниць за рахунок
коштів Державного бюджету України,
виділених на підготовку та проведення
виборів народних депутатів України

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Центральної виборчої комісії
від 22 вересня 2014 року № 1078


ЄДИНИЙ КОШТОРИС ВИДАТКІВ
окружної виборчої комісії для підготовки та проведення виборів народних депутатів України

Додаток 2
до Порядку фінансування
окружних виборчих комісій
та дільничних виборчих комісій
закордонних виборчих дільниць за рахунок
коштів Державного бюджету України,
виділених на підготовку та проведення
виборів народних депутатів України


ДОВІДКА № ____
про витрачання коштів та взяті фінансові зобов'язання окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № _____ для підготовки та проведення виборів народних депутатів України

станом на _________________ 20__ року

КЕКВК

Затверджено на звітний рік

Надійшло коштів за звітний період

Касові видатки за звітний період

Фактичні видатки за звітний період

Залишок на кінець звітного періоду
(гр. 3 - гр. 4)

Фінансові зобов'язання, зареєстровані державною казначейською службою

усього зареєстровано

у тому числі непогашені

1

2

3

4

5

6

7

8

               
               
               
               


Голова (заступник голови)
окружної виборчої комісії
з виборів народних депутатів
України одномандатного
виборчого округу № ___
____________
(підпис)
__________________
(ініціали, прізвище)

М.П.
Головний бухгалтер
окружної виборчої комісії
з виборів народних депутатів
України одномандатного
виборчого округу № ___

____________
(підпис)
__________________
(ініціали, прізвище)



Інші НПА

Постанова Центрвиборчком №1349 від 29.09.2014 Про затвердження рішень окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України щодо виконання повноважень членів цих комісій на платній основі на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Постанова Центрвиборчком №1348 від 29.09.2014 Про зміни в складі окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Постанова Центрвиборчком №858 від 05.09.2014 Про утворення окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Постанова Центрвиборчком №1345 від 29.09.2014 Про внесення змін до деяких постанов Центральної виборчої комісії Постанова Центрвиборчком №1058 від 22.09.2014 Про реєстрацію кандидатів у народні депутати України, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Постанова Центрвиборчком №1339 від 29.09.2014 Про скасування реєстрації та реєстрацію уповноважених осіб Політичної партії "Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)" в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Постанова Центрвиборчком №1005 від 18.09.2014 Про реєстрацію уповноважених осіб Політичної партії "Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)" в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Постанова Центрвиборчком №1338 від 29.09.2014 Про реєстрацію офіційних спостерігачів від Парламентської Асамблеї Чорноморського Економічного Співробітництва на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Постанова Центрвиборчком №49 від 15.03.2012 Про Порядок реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій на виборах народних депутатів України Постанова Центрвиборчком №1119 від 24.09.2014 Про реєстрацію кандидата у народні депутати України Фурсова А.В., висунутого Політичною партією "НОВА ПОЛІТИКА", в одномандатному виборчому окрузі № 189 на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року