Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Наказ Держкомтелерадіо № 214 від 03.09.2015 Про затвердження Положення про Всеукраїнський конкурс професійної майстерності працівників телебачення, радіомовлення, преси та видавничої справи «Людина і зброя»

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

НАКАЗ

03.09.2015  № 214





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
23 вересня 2015 р.
за № 1133/27578


Про затвердження Положення про Всеукраїнський конкурс професійної майстерності працівників телебачення, радіомовлення, преси та видавничої справи «Людина і зброя»

Відповідно до пункту 3 Положення про Державний комітет телебачення і радіомовлення України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 серпня 2014 року № 341, з метою активізації висвітлення в засобах масової інформації актуальних проблем реформування та підвищення обороноздатності Збройних Сил України, діяльності Національної гвардії України і Національної поліції України; розширення висвітлення в газетно-журнальних публікаціях, книжках, телерадіопрограмах актуальних державотворчих процесів в Україні та питань військово-патріотичного виховання НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Положення про Всеукраїнський конкурс професійної майстерності працівників телебачення, радіомовлення, преси та видавничої справи «Людина і зброя», що додається.

2. Управлінню розвитку інформаційної сфери та європейської інтеграції (Радзієвський І.А.) забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Голова
Державного комітету
телебачення і радіомовлення
України




О.І. Наливайко







ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комітету
телебачення і радіомовлення
України
03.09.2015  № 214





Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
23 вересня 2015 р.
за № 1133/27578


ПОЛОЖЕННЯ
про Всеукраїнський конкурс професійної майстерності працівників телебачення, радіомовлення, преси та видавничої справи «Людина і зброя»

І. Загальні положення

1. Це Положення визначає порядок та умови проведення Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності працівників телебачення, радіомовлення, преси та видавничої справи «Людина і зброя» (далі – Конкурс).

2. Мета Конкурсу – активізувати висвітлення в засобах масової інформації актуальних проблем реформування та підвищення обороноздатності Збройних Сил України, діяльності Національної гвардії України і Національної поліції України, систематизувати підготовку телерадіопрограм та газетно-журнальних публікацій і видання книг про учасників антитерористичної операції і подвижницьку діяльність благодійних формувань, розширити висвітлення в газетно-журнальних публікаціях, книжках, телерадіопрограмах актуальних державотворчих процесів в Україні, питань військово-патріотичного виховання і підготовки молоді до служби в армії, показати міжнародне значення участі України в миротворчих операціях, а також сприяти підвищенню професійної майстерності творчих працівників телебачення, радіо та друкованих засобів масової інформації і видавців.

3. Співорганізаторами Конкурсу є Держкомтелерадіо та громадські організації (за згодою).

4. Організаційно-методичне забезпечення Конкурсу здійснюють управління телебачення і радіомовлення, управління розвитку інформаційної сфери та європейської інтеграції, управління видавничої справи і преси, адміністративно-господарське управління Держкомтелерадіо та громадські організації (за згодою).

5. Інформація щодо Конкурсу розміщується на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо.

6. Конкурс проводиться на безоплатній основі.

7. Фінансування витрат на організацію та проведення Конкурсу здійснюється за рахунок джерел, не заборонених чинним законодавством України.

ІІ. Учасники та умови проведення Конкурсу

1. Учасниками Конкурсу є засоби масової інформації, видавці та інформаційні агентства всіх форм власності.

2. На Конкурс подаються телерадіопрограми, відеофільми на цифрових носіях, видання газетного та журнального типу, фото, книжкові видання, брошури (далі – конкурсні роботи) в таких номінаціях:

«На захисті державної цілісності та інтересів українського народу»;

«Український кордон – без права на помилку»;

«До захисту Вітчизни – готові»;

«Військово-промисловий комплекс України: проблеми і перспективи»;

«На хвилях Чорного моря»;

«Спадкоємці батьківської звитяги»;

«На лінії вогню – миротворці»;

«Війна очима дітей»;

«Військово-патріотичні музичні телепрограми».

3. До участі в Конкурсі допускаються конкурсні роботи, що надійшли до Держкомтелерадіо (01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2).

4. Всі конкурсні роботи надсилаються із супровідним листом (з поміткою «На конкурс «Людина і зброя»), у якому мають бути:

контактна інформація засобу масової інформації, видавця, інформаційного агентства (найменування, місцезнаходження, телефони, прізвища, ім'я, по батькові керівників);

прізвища, ім'я, по батькові авторів.

5. У кожній номінації визначаються п’ять переможців.

6. Переможці отримують звання «Лауреат Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності працівників телебачення, радіомовлення, преси та видавничої справи «Людина і зброя» та нагороджуються дипломами Конкурсу.

7. Інформація щодо підсумків проведення Конкурсу та його переможців розміщується на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо.

8. За згодою переможців Конкурсу їх конкурсні роботи (телерадіопрограми, відеофільми) можуть транслюватись на каналах національного телебачення і радіомовлення України.

9. Кращі газетно-журнальні публікації, фото, визначені журі, за згодою авторів цих конкурсних робіт будуть рекомендуватися до колективного збірника «В епіцентрі подій – журналіст».

10. Використання та обробка персональних даних здійснюються відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних».

ІІІ. Строки проведення Конкурсу

1. Конкурс проводиться щороку.

2. Дата оголошення Конкурсу - 01 серпня.

3. Прийом конкурсних робіт - протягом серпня поточного року.

4. Відбір поданих конкурсних робіт, які відповідають умовам цього Положення, проводиться протягом вересня поточного року.

5. Підсумки Конкурсу оголошуються з 01 жовтня по 14 жовтня поточного року.

IV. Журі Конкурсу

1. З метою об’єктивного та неупередженого визначення переможців Конкурсу формується журі, до складу якого входять представники Держкомтелерадіо, інших органів державної влади, громадські діячі (за згодою).

2. Склад журі Конкурсу затверджується наказом Держкомтелерадіо.

3. Основною формою роботи журі є засідання. Засідання журі проводить Голова або за дорученням Голови журі його заступники.

4. Засідання журі є правомочним, якщо на ньому присутні не менше двох третин його складу.

5. Рішення журі про визначення переможців приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів присутніх членів журі.

6. У разі якщо при голосуванні результати розподіляються порівну, то голос Голови журі є вирішальним.

7. Рішення журі є остаточним.

8. Журі не розглядає конкурсні роботи, які подані після закінчення встановленого строку прийому конкурсних робіт та/або не відповідають умовам Конкурсу.

Заступник начальника
управління телебачення
і радіомовлення –
начальник відділу організації
телерадіомовлення





Л.А. Пащенко



Інші НПА

Постанова КМУ №341 від 13.08.2014 Про затвердження Положення про Державний комітет телебачення і радіомовлення України Наказ МОН №913 від 07.09.2015 Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства освіти і науки України, Міністерства оборони України, Міністерства України у справах сім’ї, дітей та молоді від 05 квітня 2004 року № 274/112/10 Наказ МФУ №784 від 17.09.2015 Про внесення зміни до Положення про інвентаризацію активів та зобов’язань Наказ Мінкультури №705 від 08.09.2015 Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства культури і туризму України від 17.09.2007 № 59 Наказ Мінінфраструктури №359 від 11.09.2015 Про затвердження Змін до Інструкції про організацію санаторно-курортного забезпечення у Державній спеціальній службі транспорту Наказ Мінінфраструктури №41 від 30.01.2012 Про затвердження Інструкції про організацію санаторно-курортного забезпечення у Державній спеціальній службі транспорту Наказ Міноборони №604 від 05.10.2011 Про затвердження Інструкції про порядок санаторно-курортного забезпечення у Збройних Силах України Наказ Мінінфраструктури №347 від 03.09.2015 Про затвердження Інструкції з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення Постанова ВАСУ №14 від 18.09.2015 Про Довідку щодо вивчення та узагальнення практики застосування положень Конституції України, Кодексу адміністративного судочинства України, Закону України \"Про прокуратуру\" щодо участі прокурора та органів прокуратури в адміністративному судочинстві Розпорядження КМУ №1066 від 07.10.2015 Деякі питання реформування системи функціонування установ виконання покарань та слідчих ізоляторів