Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова КМУ № 144 від 11.03.2015 Про затвердження норм харчування іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців Державної міграційної служби

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 11 березня 2015 р. № 144
Київ


Про затвердження норм харчування іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців Державної міграційної служби

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити:

норми харчування іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців Державної міграційної служби, згідно з додатком 1;

норми заміни продуктів під час харчування іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців Державної міграційної служби, згідно з додатком 2.

2. Державній міграційній службі здійснити в межах кошторисних призначень перерозподіл бюджетних коштів з метою забезпечення фінансування витрат, пов’язаних з харчуванням іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців зазначеної Служби.

Прем'єр-міністр України

А.ЯЦЕНЮК

Інд. 31


Додаток 1
до постанови Кабінету Міністрів України
від 11 березня 2015 р. № 144

НОРМИ 
харчування іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців Державної міграційної служби

Норма № 1 - харчування дітей іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців, віком до одного року

(кількість на одну дитину на добу, грамів)

Найменування продукту

Вік дитини, місяців

від 0 до 3

від 4 до 5

від 6 до 7

від 8 до 12

Сухі адаптовані молочні суміші або рідкі адаптовані молочні суміші

80-100

90-120

75-80

30-60

700-900

900-1000

900-800

600-500

Хліб житній

     

5-10

Хліб пшеничний

     

5-10

Крохмаль

   

1

2

Крупи, бобові, макаронні вироби

   

20

25-30

Картопля

   

50

85

Овочі

   

120

180

Фрукти свіжі, цитрусові

   

10-60

70-120

Соки

   

30-50

50-100

Фрукти сушені

   

1-4

4-6

Кондитерські вироби (сухарики, печиво)

     

3-15

Цукор

   

30

30

Масло вершкове

   

1-4

4-6

Олія

   

1-3

3-6

Яйце, штук

   

1/5 жовтка

1/4-1/2 жовтка

Молоко, кисломолочні продукти

   

100-200

300-380

Сир кисломолочний

   

10-30

30-50

М’ясо, м’ясопродукти

     

50-90

Риба, рибопродукти

     

15-25

Кава злакова, цикорій

     

1

Какао

     

1

Чай

     

0,1

Сіль, сіль йодована

   

1

2

Білки

15

19

23

32

у тому числі тваринні

15

19

22

25

Жири

30

38

53

61

у тому числі рослинні

   

3

6

Вуглеводи

66

77

115

143

Енергоцінність зазначених продуктів, ккал

660

730

1029

1249

__________ 
Примітки.



1. За цією нормою діти іноземців та осіб без громадянства забезпечуються наборами продуктів, що передбачені для однієї дитини на добу. Приготування їжі здійснюється батьками у спеціально обладнаних приміщеннях відповідного пункту. 
2. Набори продуктів повинні відповідати за харчовою та енергетичною цінністю затвердженим нормам, а також сумарній порції продуктів, що передбачена нормою для однієї дитини на добу. 
3. Хліб житній видається дітям іноземців та осіб без громадянства з десяти місяців після народження, а хліб пшеничний - з восьми місяців. 
4. Продукти щоденного споживання (молоко, хліб, масло вершкове) використовуються в межах добової норми +(–) 5 відсотків, а такі продукти, як сир, риба - кілька разів на тиждень. Наприклад, добова норма риби, що використовується в меню три рази на тиждень, становить 15 грамів на дитину. Розрахунок проводиться у такий спосіб: (15 х 7) : 3 = 105 : 3 = 35 грамів на добу.

           

Норма № 2 - харчування дітей іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців, віком старше одного року

(кількість на одну дитину на добу, грамів)

Найменування продукту

Вік дитини, років

від 1 до 3

від 3 до 6

від 6 до 10

від 10 до 13

від 13 до 18

Хліб житній

30

100

150

200

200

Хліб пшеничний

65

130

180

250

250

Борошно пшеничне

15

30

40

45

50

Крохмаль

3

3

3

3

3

Крупи, бобові, макаронні вироби

40

45

65

90

100

Картопля

130

300

350

400

420

Овочі різні свіжі

180

350

400

450

470

Фрукти свіжі, цитрусові

45

250

300

300

300

Соки

50

150

180

200

200

Фрукти сушені

10

20

15

15

15

Кондитерські вироби

5

30

30

35

40

Цукор

35

50

60

70

70

Мед, медопродукти

1

3

4

5

7

Масло вершкове

20

40

45

50

50

Олія

6

12

15

18

20

Сало

2

2

4

6

8

Яйце, штук

1/4

1

1

1

1

Молоко, кисломолочні продукти

350

500

500

500

500

Сир кисломолочний

40

40

50

70

70

Сир твердий

3

12

15

20

20

Сметана

5

15

20

25

25

М’ясо (м’ясопродукти), птиця

60

125

130

160

160

Ковбасні вироби

 

2

20

25

40

Риба, рибопродукти

20

75

85

100

100

Кава злакова, цикорій

1

2

3

4

5

Какао

1

       

Чай

0,2

0,1

0,2

0,5

0,5

Сіль, сіль йодована

2

6

8

10

10

Дріжджі

1

1

2

3

3

Лавровий лист

0,05

0,02

0,02

0,02

0,02

Сухарі панірувальні

2

2

4

3

4

Томатна паста

2

2

3

3

4

Ванільний цукор

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

Кислота лимонна

0,1

0,1

0,1

0,1

0,2

Білки

52,1

74

87

153

157

у тому числі тваринні

29,1

37

43

51

53

Жири

54,2

67

77

147

157

у тому числі рослинні

8,4

24

28

15

16

Вуглеводи

355,1

355

400

836

846

Енергоцінність, ккал

1540

2319

2641

2800

3200

__________ 
Примітки.



1. За цією нормою діти іноземців та осіб без громадянства забезпечуються централізованим харчуванням в їдальні пункту. 
2. У разі відсутності можливості організації централізованого харчування для дітей іноземців та осіб без громадянства видаються набори продуктів, що передбачені нормою для однієї дитини на добу. Приготування їжі здійснюється батьками дітей. 
3. Приготовлена їжа, а також набори продуктів повинні відповідати нормі харчування за харчовою та енергетичною цінністю, а також сумарній порції продуктів, що передбачена нормою для однієї дитини на добу. 
4. У разі відсутності можливості забезпечення дітей іноземців та осіб без громадянства продуктами їх батькам може виплачуватися компенсація в розмірі вартості продуктів, які входять до набору, що обчислюється за цінами, які діють на відповідну дату. 
5. Продукти щоденного споживання (молоко, хліб, масло вершкове) використовуються в межах добової норми +(–) 5 відсотків, а такі продукти, як сир, риба, дріжджі - кілька разів на тиждень. Наприклад, добова норма риби, що використовується в меню три рази на тиждень, становить 75 грамів на дитину. Розрахунок проводиться у такий спосіб: (75 х 7): 3 = 525 : 3 = 175 грамів на добу.

             

Норма № 3 - харчування іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців, віком старше 18 років

Найменування продукту

Кількість на одну особу на добу, грамів

Хлібопродукти:

 

хліб житній

100

хліб пшеничний

200

борошно пшеничне першого ґатунку

20

Крупи:

 

рисові

20

пшоняні

20

ячні

30

вівсяні

20

Бобові

15

Макаронні вироби

15

Картопля

300

Овочі:

 

капуста

100

морква

50

буряк

50

цибуля

50

інші (квашені огірки, помідори)

50

Фрукти свіжі

100

Соки/фрукти сушені

100/15

Цукор

65

Олія

25

Маргарин

10

Яйця, штук

1

Молоко, молокопродукти:

 

молоко

130

спред

10

сир м’який

27

сметана

10

М’ясо:

 

яловичина, баранина

30

птиця домашня

25

Субпродукти

25

Ковбасні вироби

20

Риба, рибопродукти

60

Чай

3

Сіль

8

Спеції (перець мелений, лавровий лист)

0,8

Томатна паста

3

Енергетична цінність, ккал

2537

Білки

84

Жири

67

Вуглеводи

392

__________ 
Примітки.



1. Згідно з цією нормою іноземці та особи без громадянства забезпечуються централізованим харчуванням або наборами продуктів. 
2. У разі відсутності можливості організації централізованого харчування в їдальні пункту іноземцям та особам без громадянства видаються набори продуктів для самостійного приготування їжі. 
3. Приготовлена їжа, а також набори продуктів повинні відповідати нормі харчування за харчовою та енергетичною цінністю, а також сумарній порції продуктів, що передбачена нормою для однієї особи на добу. 
4. У разі відсутності можливості забезпечення іноземців та осіб без громадянства продуктами їм може виплачуватися грошова компенсація в розмірі вартості продуктів, які входять до набору, що обчислюється за цінами, які діють на відповідну дату. 
5. Для запобігання захворюванням авітамінозом дозволяється додавати до раціону харчування полівітаміни кожній особі по одному драже на добу.

     

 

 

Додаток 2 
до постанови Кабінету Міністрів України 
від 11 березня 2015 р. № 144

НОРМИ 
заміни продуктів під час харчування іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців Державної міграційної служби

Норма № 1 - заміни продуктів за енергоцінністю під час харчування дітей іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців

Найменування продукту

Маса, кілограмів брутто

Найменування продукту-замінника

Маса, кілограмів брутто

Примітка

Масло вершкове

1

олія

0,73

 

масло вершкове топлене

0,8

 

Олія

1

олія (соняшникова, кукурудзяна)

1

 

Молоко коров’яче пастеризоване

1

молоко коров’яче сухе

0,11

 

вершки сухі

0,12

 

молоко згущене стерилізоване

0,46

 

молоко згущене з цукром

0,39

 

вершки згущені з цукром

0,35

 

кисломолочні продукти (наприклад, кефір)

1

 

сир кисломолочний напівжирний

0,2

 

сир твердий

0,11

 

Хліб житній

1

хліб пшеничний

0,66

 

борошно пшеничне

0,46

 

Хліб пшеничний

1

хліб житній

1,5

 

борошно пшеничне

0,7

 

сухарі (з борошна першого сорту)

0,75

 

Чай чорний

1

чай чорний плитковий

1

 

чай зелений

1

 

Картопля (30 відсотків відходів)

1

пюре картопляне сухе

0,25

 

капуста білокачанна

1,11

 

капуста цвітна

0,8

 

квасоля, горох свіжі

0,52

 

Бобові (зерно)

1

горох, квасоля свіжі

4,2

 

кукурудза консервована

4,44

 

горошок зелений консервований

6,6

 

Морква (буряк) свіжа

1

морква (буряк) для гарніру (консерви)

1,4

 

Томати свіжі

1

томати консервовані

1,04

 

томатний сік

1,14

 

томатне пюре із вмістом сухих речовин 12 відсотків

0,42

 

Капуста свіжа

1

капуста білокачанна квашена

1,15

 

капуста білокачанна рання

1

 

капуста цвітна

1

 

капуста брюссельська

1,3

 

Цибуля-порей

1

цибуля свіжа зелена

0,95

 

Огірки (томати) солені

1

огірки (томати) консервовані

1,64

 

Томатне пюре із вмістом сухих речовин 12 відсотків

1

сік томатний натуральний

2,66

 

томатне пюре із вмістом сухих речовин 20 відсотків

0,66

 

томати свіжі

2,38

 

Яблука свіжі

1

яблука консервовані

0,41

 

сік яблучний

0,92

 

сік сливовий

0,53

 

сік виноградний

0,65

 

інші соки плодові натуральні

0,9

 

яблука сушені

0,2

 

сливи сушені

0,2

 

абрикоси сушені

0,17

 

родзинки

0,15

 

фрукти (ягоди) свіжі (груші, айва, персики, сливи, черешні, вишні, абрикоси, банани)

1

 

виноград

0,8

 

компоти консервовані

0,5

 

Яблука сушені

1

яблука свіжі

5

 

груші сушені

1

 

фрукти, ягоди сушені (курага, чорнослив, урюк, родзинки)

0,5

 

Дріжджі хлібопекарські

1

дріжджі хлібопекарські сухі

0,3

 

Кури патрані першої категорії

1

яловичина, свинина

1

 

кури напівпатрані першої категорії

1,34

 

курчата патрані

1

 

курчата напівпатрані

1,5

 

стегенця курячі

0,8

 

філе куряче

0,6

 

консерви з курятини

0,75

за медичними показаннями

М’ясо (яловичина, свинина нежирна)

1

печінка

1

 

серце

1,77

 

м’ясо птиці патраної першої категорії

1

 

ковбаса варена

0,8

 

консерви м’ясні (у тому числі з курятини)

0,75

за медичними показаннями

риба

1,15

 

сир кисломолочний напівжирний

1,2

 

Риба (охолоджена, морожена)

1

оселедець солений із головою

1

 

рибне філе

0,7

 

консерви рибні

0,8

за медичними показаннями

яловичина

0,87

 

яйце, штук

0,9

 

Яйце, штук

1

сир кисломолочний напівжирний

0,031

 

яловичина

0,1

 

молоко

0,18

 

сир твердий

0,02

 

Норма № 2 - заміни продуктів під час виготовлення страв для іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців

Найменування продукту

Маса, кілограмів брутто

Найменування продукту-замінника

Маса, кілограмів брутто

Найменування страв і виробів, під час приготування яких використовується продукт-замінник

Яйця без шкаралупи

1

яєчний меланж заморожений

1

страви з яєць, запіканки, борошняні вироби

Яйця без шкаралупи

1

яєчний порошок

0,28

страви з яєць, запіканки, борошняні вироби

Масло коров’яче несолоне

1

масло селянське

1,13

усі кулінарні вироби і страви (крім заправлення страв під час відпуску)

Масло коров’яче несолоне

1

масло коров’яче любительське

1,06

усі кулінарні вироби і страви (крім заправлення страв під час відпуску)

Масло коров’яче несолоне

1

масло коров’яче солоне (із зменшенням у рецептурі кількості солі на 0,02 кілограма)

1

фарші, млинці, оладки

Масло коров’яче несолоне

1

масло коров’яче топлене

0,84

фарші, млинці, оладки і для заправлення кулінарних виробів

Олія соняшникова

1

олія арахісова, кукурудзяна, соєва, бавовняна, оливкова

1

холодні страви, борошняні вироби, маринади, страви з риби

Олія соняшникова рафінована

1

олія соняшникова нерафінована

1

маринади, деякі соуси, холодні, овочеві, рибні страви, борошняні вироби

Молоко коров’яче пастеризоване незбиране

1

молоко коров’яче пастеризоване нежирне (із збільшенням у рецептурі кількості масла коров’ячого несолоного на 0,04 кілограма)

1

супи, соуси, страви з яєць, солодкі страви, борошняні вироби, каші

Молоко коров’яче пастеризоване незбиране

1

молоко коров’яче незбиране сухе

0,12

супи, соуси, страви з яєць, борошняні вироби, овочеві, солодкі страви, напої тощо

Молоко коров’яче пастеризоване незбиране

1

молоко коров’яче знежирене сухе (із збільшенням у рецептурі кількості масла коров’ячого несолоного на 0,04 кілограма)

0,09

супи, соуси, страви з яєць, солодкі страви, борошняні вироби, каші

Молоко коров’яче пастеризоване незбиране

1

вершки сухі (із зменшенням у рецептурі кількості масла коров’ячого несолоного на 0,042 кілограма)

0,16

молочні каші

Молоко коров’яче пастеризоване незбиране

1

молоко незбиране згущене з цукром (із зменшенням у рецептурі кількості цукру на 0,17 кілограма)

0,38

солодкі страви, напої

Молоко коров’яче пастеризоване незбиране

1

молоко згущене стерилізоване в банках

0,46

супи, соуси, солодкі страви, борошняні вироби і напої

Молоко коров’яче пастеризоване незбиране

1

вершки згущені з цукром (із зменшенням у рецептурі кількості масла коров’ячого несолоного на 0,07 кілограма і цукру на 0,18 кілограма)

0,48

молочні каші, борошняні вироби

Цукор-пісок

1

мед натуральний

1,25

напої, киселі, муси, желе

Цукор-пісок

1

цукрова пудра

1

солодкі страви, запіканки, пудинги

Повидло, джем

1

мармелад фруктово-ягідний (різний)

0,84

солодкі страви

Повидло, джем

1

варення без кісточок

1

солодкі страви

Крохмаль картопляний сухий (20 відсотків вологості)

1

крохмаль картопляний (сирець 50 відсотків вологості)

1,6

киселі, солодкі супи

Крохмаль картопляний

1

крохмаль кукурудзяний

1,5

молочні киселі, желе

Дріжджі хлібопекарські пресовані

1

дріжджі хлібопекарські сухі

0,25

напої, борошняні вироби

Чай чорний байховий не розфасований

1

чай чорний плитковий

1

напої

Кава натуральна смажена

1

кава натуральна розчинна

0,35

напої

Ванілін

1

ванільний цукор

20

солодкі страви

Ванілін

1

ванільна есенція

12,7

солодкі страви

Желатин

1

агароїд

0,7

солодкі желейні страви

Горошок зелений (консервований)

1

горох овочевий (лопатка) свіжий

0,82

холодні страви, супи, овочеві страви, гарніри

Горошок зелений (консервований)

1

квасоля овочева (лопатка) свіжа

0,82

холодні страви, супи, овочеві страви, гарніри

Горошок зелений (консервований)

1

зелений горошок свіжий, заморожений

0,71

холодні страви, супи, овочеві страви, гарніри

Зелень кропу, петрушки, селери, свіжа

1

зелень кропу, петрушки, селери гілочками, солона (із зменшенням у рецептурі кількості солі на 0,29 кілограма)

1

для ароматизації бульйонів, супів, соусів

Зелень кропу, петрушки, селери, свіжа

1

зелень кропу, петрушки, селери, подрібнена солона (із зменшенням у рецептурі кількості солі на 0,22 кілограма)

0,76

для ароматизації бульйонів, супів, соусів

Корінь пастернаку, петрушка, селера, кореневі свіжі

1

білий корінь петрушки, селери і пастернаку, сушені

0,15

супи, соуси, тушковане м’ясо

Щавель свіжий

1

пюре із щавлю (консерви)

0,4

супи з використанням щавлю

Шпинат свіжий

1

пюре із шпинату

0,4

супи з використанням шпинату, в овочевих стравах

Томати свіжі

1

томатне пюре із вмістом сухих речовин 12 відсотків

0,46

супи, соуси, тушковані овочі

Томати свіжі

1

томатне пюре із вмістом сухих речовин 15 відсотків

0,37

супи, соуси, тушковані овочі

Томати свіжі

1

сік томатний натуральний

1,22

супи, соуси, тушковані овочі

Томати свіжі

1

томати натуральні цілі (плоди округлої форми) консервовані

1,7

холодні страви і гарніри

Томати свіжі

1

томати натуральні цілі (плоди сливовидні) консервовані

1,42

холодні страви і гарніри

Цибуля-порей свіжа

1

цибуля зелена свіжа

0,95

супи, холодні страви, гарніри, страви з овочів

Томатне пюре із вмістом сухих речовин 12 відсотків

1

сік томатний натуральний

2,66

супи, соуси, тушковані м’ясо, риба, овочі

Томатне пюре із вмістом сухих речовин 12 відсотків

1

томатне пюре із вмістом сухих речовин 15 відсотків

0,8

супи, соуси, тушковані м’ясо, риба, овочі

Томатне пюре із вмістом сухих речовин 12 відсотків

1

томатна паста із вмістом сухих речовин 25-30 відсотків

0,4

супи, соуси, тушковані м’ясо, риба, овочі

Томатне пюре з вмістом сухих речовин 12 відсотків

1

томатна паста із вмістом сухих речовин 35-40 відсотків

0,3

супи, соуси, тушковані м’ясо, риба, овочі

Томатне пюре з вмістом сухих речовин 12 відсотків

1

томатна паста солона із вмістом сухих речовин 37 відсотків (із зменшенням у рецептурі кількості солі на 0,03 кілограма)

0,3

супи, соуси, тушковані м’ясо, риба, овочі

Яблука свіжі

1

яблука цілі, половинками, четвертинками (бланшовані в цукровому сиропі) швидкозаморожені

0,8* 
0,73** 
5***

солодкі страви

Брусниця свіжа

1

журавлина свіжа

1

салати з капусти і солодкі страви

Урюк

1

курага, каіса

0,75

пудинги, солодкі соуси і страви

Виноград сушений (родзинки, сабза)

1

цукати, каіса, курага

1

пудинги, солодкі соуси і страви

Ядро мигдалю солодкого

1

ядро волоського горіха, фундука, арахісу

1

солодкі страви

Кислота лимонна харчова

1

кислота винна харчова

1

страви, під час приготування яких використовується лимонна кислота

Кислота лимонна харчова

1

сік лимона

8

страви, під час приготування яких використовується лимонна кислота

__________ 
* Маса яблук у разі розморожування напівфабрикату на повітрі. 
** Маса яблук у разі розморожування напівфабрикату в цукровому сиропі. 
*** Маса яблук, бланшованих у цукровому сиропі.

Норма № 3 - заміни продуктів за білками і вуглеводами під час харчування іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців

(нетто грамів)

Найменування продукту

Кількість продукту

Хімічний склад

Додати до добового раціону (+) або виключити з нього (–)

білків

жирів

вуглеводів

Заміна хліба (за білками і вуглеводами)

Хліб пшеничний з борошна першого ґатунку

100

7,6

0,9

49,7

 

Хліб житній простий формовий

150

8,26

1,5

48,1

 

Борошно пшеничне першого ґатунку

70

7,42

0,84

48,16

 

Макарони, вермішель першого ґатунку

70

7,49

0,91

48,72

 

Крупи манні

70

7,91

0,49

50,12

 

Крупи пшеничні

70

8,05

2,31

46,55

 

Заміна картоплі (за вуглеводами)

Картопля

100

2

0,4

17,3

 

Буряк

190

2,85

 

17,29

 

Морква

240

3,12

0,24

17,04

 

Капуста (без качана)

370

6,66

0,37

17,39

 

Макарони, вермішель першого ґатунку

25

2,67

0,32

17,4

 

Крупи манні

25

2,82

0,17

17,9

 

Хліб пшеничний першого ґатунку

35

2,66

0,31

17,39

 

Хліб житній простий формовий

55

3,05

0,55

17,64

 

Заміна свіжих яблук (за вуглеводами)

Яблука свіжі

100

0,4

 

9,8

 

Яблука сушені

15

0,48

 

9,69

 

Курага без кісточок

15

0,78

 

8,25

 

Чорнослив

15

0,34

 

8,67

 

Заміна молока (за білками)

Молоко

100

2,8

3,2

4,7

 

Сир нежирний

20

3,34

1,8

0,26

 

Сир жирний

20

2,8

3,6

0,57

 

Сир твердий

10

2,68

2,73

   

Яловичина першої категорії

15

2,79

2,1

   

Яловичина другої категорії

15

3

1,24

   

Риба філе тріски

20

3,2

0,12

   

Заміна м’яса (за білками)

Яловичина першої категорії

100

18,6

14

   

Яловичина другої категорії

90

18

7,47

 

масло + 6 г

Сир нежирний

110

18,3

9,9

1,43

масло + 4 г

Сир жирний

130

18,2

23,4

3,7

масло – 9 г

Риба філе тріски

120

19,2

0,72

 

масло + 13 г

Яйце

145

18,4

16,67

1,01

 

Заміна риби (за білками)

Риба філе тріски

100

16

0,6

1,3

 

Яловичина першої категорії

85

15,81

11,9

 

масло – 11 г

Яловичина другої категорії

80

16

6,64

 

масло – 6 г

Сир нежирний

100

16,7

0

1,3

масло – 8 г

Сир жирний

115

16,1

20,7

3,27

масло – 20 г

Яйце

125

15,87

14,37

0,87

масло – 13 г

Заміна сиру (за білками)

Сир нежирний

100

16,7

9

1,3

 

Яловичина першої категорії

90

16,7

12,6

 

масло – 3 г

Яловичина другої категорії

85

17

7,47

   

Риба філе тріски

100

16

0,6

 

масло + 9 г

Яйце

130

16,51

14,95

0,91

масло – 5 г

Заміна яєць (за білками)

Яйце одна штука

40

5,08

4,6

0,28

 

Сир нежирний

30

5,01

2,7

0,39

 

Сир жирний

35

4,9

6,3

0,99

 

Сир твердий

20

5,36

5,46

   

Яловичина першої категорії

30

5,58

4,2

   

Яловичина другої категорії

25

5

2,07

   

Риба філе тріски

35

5,6

0,73

     

__________

Примітки.


1. Заміна одних продуктів харчування іншими здійснюється згідно з наказом директора пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, або пункту тимчасового розміщення біженців у разі відсутності на складах таких пунктів і на базах постачальників установленого асортименту продуктів.
2. Під час заміни одних продуктів іншими не повинна знижуватися харчова цінність добового раціону харчування іноземців та осіб без громадянства.
3. Дозволяється тільки одна пряма або зворотна заміна одного продукту на інший у межах норми заміни продуктів харчування.
4. Не допускається в разі заміни одних продуктів іншими перевитрата або недовитрата в межах установлених цієї нормою забезпечення продуктами харчування.
5. Розрахунок енергоцінності м’яса, риби, картоплі та інших овочів здійснюється за масою нетто.



Інші НПА

Постанова КМУ №138 від 25.03.2015 Про внесення змін до Порядку взяття громадян на соціальний квартирний облік, їх перебування на такому обліку та зняття з нього Постанова КМУ №140 від 25.03.2015 Про затвердження Порядку організації та проведення конкурсу з формування Громадської ради при Національному агентстві з питань запобігання корупції Постанова КМУ №145 від 25.03.2015 Про ліквідацію галузевого державного архіву фінансових посередників Фонду державного майна Наказ МФУ №309 від 10.03.2015 Про затвердження Порядку складання та подання запитів на отримання публічної інформації, що знаходиться у володінні органів Державної фіскальної служби України, форми подання запиту на отримання публічної інформації, що знаходиться у володінні органів Державної фіскальної служби України Наказ Мін'юст №381/5 від 17.03.2015 Про внесення змін до Правил ведення нотаріального діловодства Наказ Мін'юст №3253/5 від 22.12.2010 Про затвердження Правил ведення нотаріального діловодства Наказ Мін'юст №415/5 від 24.03.2015 Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства юстиції України від 21 червня 2013 року № 592/7 Наказ Мін'юст №81/5 від 11.01.2013 Про затвердження Положення про Дисциплінарну комісію арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) Указ Президент №549 від 16.09.2015 Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) Розпорядження Президент №403 від 02.04.2015 Про звільнення А. Столбченка з посади голови Петриківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області