Укр   Рус

Ваш гід в законодавстві України


Друкувати


Постанова КМУ № 209 від 15.04.2015 Про затвердження Порядку відшкодування непередбачуваних витрат у зв’язку з відкликанням прокурорів із щорічної основної або додаткової оплачуваної відпустки

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 15 квітня 2015 р. № 209
Київ


Про затвердження Порядку відшкодування непередбачуваних витрат у зв’язку з відкликанням прокурорів із щорічної основної або додаткової оплачуваної відпустки

Відповідно до частини четвертої статті 82 Закону України “Про прокуратуру” Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Порядок відшкодування непередбачуваних витрат у зв’язку з відкликанням прокурорів із щорічної основної або додаткової оплачуваної відпустки, що додається.

2. Ця постанова набирає чинності одночасно із Законом України від 14 жовтня 2014 р. № 1697-VII “Про прокуратуру”.

Прем'єр-міністр України

А.ЯЦЕНЮК

Інд. 26


ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 15 квітня 2015 р. № 209


ПОРЯДОК
відшкодування непередбачуваних витрат у зв’язку з відкликанням прокурорів із щорічної основної або додаткової оплачуваної відпустки

1. Цей Порядок визначає механізм відшкодування непередбачуваних витрат прокурорів у зв’язку з їх відкликанням із щорічної основної або додаткової оплачуваної відпустки (далі - непередбачувані витрати).

2. Прокурори для виконання невідкладних і непередбачуваних завдань можуть бути відкликані із щорічної основної або додаткової оплачуваної відпустки за наказом керівника відповідного органу прокуратури.

3. Невикористана частина щорічної основної або додаткової оплачуваної відпустки надається прокуророві у будь-який час відповідного року чи приєднується до такої відпустки в наступному році з відшкодуванням непередбачуваних витрат у розмірі, визначеному згідно з підтвердними документами, та у межах видатків, передбачених на утримання відповідного органу прокуратури.

4. Відшкодування непередбачуваних витрат здійснюється у разі попередньо оплачених послуг, пов’язаних з від’їздом та перебуванням прокурора в місці проведення відпустки у межах України або за кордоном, у зв’язку з його відкликанням із щорічної основної або додаткової оплачуваної відпустки.

5. Прокуророві відшкодовуються:

1) у разі відкликання прокурора до виїзду на місце проведення відпустки:

витрати, пов’язані з поверненням квитка (квитків);

витрати, пов’язані з розірванням цивільно-правових договорів щодо організації подорожі, відпочинку, лікування;

витрати, пов’язані з відмовою від бронювання квитків, місць проживання та інших послуг;

документально оформлені витрати, пов’язані з правилами в’їзду та перебування в місці проведення відпустки;

2) у разі відкликання прокурора під час його перебування в місці проведення відпустки:

витрати, пов’язані із заміною (поверненням) квитка (квитків) чи придбанням нового квитка (квитків) (у разі неможливості повернути попередній квиток) для від’їзду до місця проживання чи роботи;

витрати, пов’язані з оплатою за невикористані дні відпочинку, лікування у разі неповернення відповідних коштів надавачем послуг (часткове повернення коштів), у тому числі втрачених коштів за відповідними цивільно-правовими договорами.

6. Для відшкодування непередбачуваних витрат прокурор подає рапорт на ім’я керівника відповідного органу прокуратури, до якого додаються:

копія наказу керівника відповідного органу прокуратури про відкликання прокурора з відпустки;

перелік та обґрунтування здійснених непередбачуваних витрат з розрахунком їх загального обсягу, визначеного в гривнях (у разі здійснення витрат в іноземній валюті проводиться їх перерахунок у гривневому еквіваленті відповідно до офіційного курсу, встановленого Національним банком на момент подання рапорту);

оригінали підтвердних документів (квиток (квитки) або транспортні рахунки (багажні квитанції), цивільно-правові договори та рахунки (квитанції) на оплату послуг, електронні квитки за наявності посадкового талона та документ про оплату рахунків, отриманих з готелів (мотелів) або від інших осіб, які в установленому законодавством порядку надають послуги з розміщення та проживання прокурора, зокрема бронювання місць проживання, страхові поліси, рахунки (квитанції) на оплату послуг, пов’язаних з експлуатацією автомобіля, тощо).

7. Орган прокуратури перевіряє обґрунтування та обсяг здійснених прокурором непередбачуваних витрат згідно з підтвердними документами та приймає у десятиденний строк рішення про їх відшкодування.

8. Відшкодування непередбачуваних витрат здійснюється на підставі наказу керівника відповідного органу прокуратури.

9. Здійснені прокурором непередбачувані витрати, що не підтверджені відповідними документами, не відшкодовуються.



Інші НПА

Розпорядження КМУ №360 від 15.04.2015 Про схвалення розробленого Адміністрацією Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації та Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, плану імплементації деяких актів законодавства ЄС у сфері телекомунікацій Постанова КМУ №197 від 15.04.2015 Про внесення зміни у додаток 17 до постанови Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2013 р. № 703 Постанова КМУ №202 від 15.04.2015 Про затвердження Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України і Урядом Румунії про прокладення волоконно-оптичного кабелю через українсько-румунський державний кордон у районі між населеними пунктами Орлівка (Україна) та Ісакча (Румунія) Постанова КМУ №203 від 15.04.2015 Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 р. № 450 Постанова КМУ №200 від 31.03.2015 Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням Розпорядження КМУ №369 від 08.04.2015 Про підписання Меморандуму про домовленість між Урядом України та Організацією НАТО із зв’язку та інформації стосовно співробітництва з питань консультацій, управління, зв’язку, розвідки, спостереження та рекогносцировки в рамках програми НАТО Партнерство заради мир Розпорядження КМУ №370 від 08.04.2015 Про підписання Угоди про співробітництво у сфері підтримки між Кабінетом Міністрів України та Організацією НАТО з підтримки (ОНП) Постанова КМУ №204 від 18.03.2015 Про утворення міжвідомчої робочої групи з питань перевірки стану оперативного обладнання територій, прилеглих до району проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях Постанова КМУ №179 від 31.03.2015 Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (крім військовослужбовців, звільнених у запас або відставку) Розпорядження КМУ №359 від 31.03.2015 Про затвердження плану заходів щодо медичної, психологічної, професійної реабілітації та соціальної адаптації учасників антитерористичної операції